ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαζάκας: «Θα είμαστε έτοιμοι για τον Γολγοθά»

βαζάκας-θα-είμαστε-έτοιμοι-για-τον-γο-477860

Στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τη συγκρότηση του ρόστερ στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βαζάκας στην “πρώτη” της ομάδας του. Αναλυτικά όσα είπε:

«Μία καινούργια και δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές κι αυτό οφείλεται στο πώς οργανώνεται η λίγκα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε αυτό το θέμα με την αδειοδότηση κι αν δεν αλλάξει κάτι, θα χτίσουμε μία καινούργια ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά δύσκολα μεν, αλλά σταθερά. Οι κινήσεις που κάνει η διοίκηση είναι σοβαρές, μελετημένες και έξυπνες και πιστεύω ότι, μέχρι να αρχίσει η ουσιαστική προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στον Γολγοθά που ακολουθεί. Ίσως φέτος να είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Αν αλλάξει κάτι στο θέμα των ανανεώσεων, που είναι δύσκολο, πέντε-έξι παιδιά από την περσινή ομάδα επανέρχονται. Αν δε γίνει κάτι, τότε μπαίνουμε σε μία καινούργια διαδικασία, αφού θα πρέπει να πάρουμε άλλους δέκα παίκτες περίπου. Αν πάρουμε αδειοδότηση, θα πάμε για πέντε-έξι παίκτες ακόμη.

Υπάρχει πρόβλημα, όταν φτιάχνεις μία ομάδα, μαζεύοντας παίκτες από διαφορετικές ομάδες, με διαφορετική φιλοσοφία. Όμως έχω χτίσει πολλές ομάδες και πιστεύω ότι κι εδώ θα τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που τα έχω ζήσει όλα. Πιστεύω ότι κι αυτή η σεζόν για μας θα είναι επιτυχημένη.

Είναι τιμή για μένα το κάλεσμα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι μία από τις πρώτες και ιστορικές ομάδες της κατηγορίας και το βάρος είναι μεγάλο. Ερχομαι σε γνωστά λημέρια, γνωρίζω τον κόσμο και ξέρω πόσο απαιτητικός είναι. Είμαστε όμως προσγειωμένοι, συνετοί, δεν πετάμε στα σύννεφα, ούτε λέμε ότι, επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου, έχει το βάρος της φανέλας, μπορεί αυτή τη στιγμή να πάει για πρωτάθλημα. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα αντάξια του ονόματος και της φανέλας και θα μας δείξει η ίδια η ομάδα πού μπορεί να φτάσει.

Υπάρχει μία άδικη απόφαση με τις ανανεώσεις. Στις 27 Ιουνίου τελείωσε το πρωτάθλημα και στις 30 έπρεπε οι ομάδες να κάνουν ανανεώσεις των παικτών. Ηταν μία γρήγορη απόφαση και για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έπρεπε να δοθεί περιθώριο. Υπάρχει μία αδικία για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Από κει και πέρα υπάρχει πίεση και στην ΕΠΟ και παντού, για να μπορέσουν τουλάχιστον να διευκολυνθούν οι ομάδες.

Βλέπετε ότι θα υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων. Για μας που πρέπει να βρούμε παίκτες με βάση τους ηλικιακούς περιορισμούς δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι και εύκολο. Υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία, όμως λειτουργούμε μεθοδικά, οργανωμένα, για να κάνουμε μία καλή ομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουμε αποκτήσει κάποιους παίκτες, που όντως έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα πρωταθλήματά τους. Για παράδειγμα ο Μπάτροβιτς ήταν από τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας, ενώ και ο Ξύδας πριν λίγα χρόνια είχε πάει από την Καλλονή στον Ολυμπιακό Πειραιώς με ένα μεγάλο ποσό και αν δεν έχει προβλήματα υγείας, θα κάνει τη διαφορά όχι μόνο στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου