Διεκδικήσεις με νέα δεδομένα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-06, 16:11:33
Διεκδικήσεις  με νέα  δεδομένα

Από Σούπερ Λίγκα - ΕΠΟ και Ευρώπη περιμένει δικαίωση ο Ολυμπιακός

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με  νέα  δεδομένα  συνεχίζει  να  διεκδικεί  την δικαίωσή  του  και  την  επιστροφή  στις  επαγγελματικές  κατηγορίες  ο Ολυμπιακός, βλέποντας  παρά τη  σιωπή  των  τελευταίων  ημερών   πως  πλέον μπορεί  να έχει  σύμμαχους  αυτούς  (Σούπερ Λίγκα - ΕΠΟ) που  το περασμένο  καλοκαίρι έκαναν  το  λάθος  και  συνέβαλαν  στον  αφανισμό  του Ολυμπιακού... αλλά  τώρα  είναι κατά  της  Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Άλλωστε έμμεση παραδοχή, ότι στην περίπτωση της βολιώτικης ΠΑΕ δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποτελεί η κατάργηση με πρόσφατη απόφαση από το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική για τον Ολυμπιακό Βόλου για την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Η Λίγκα μπορούσε και το καλοκαίρι να αποφασίσει υπέρ του Βόλου αλλά δεν το έκανε... τώρα όμως στην τελευταία της γενική συνέλευση συντάχθηκε με τη γραμμή της ΕΠΟ να διαγραφεί από το καταστατικό της Λίγκας η υποχρέωση να έχει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ μια ομάδα για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Κατ’ εντολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της ΦΙΦΑ, η Λίγκα τροποποίησε το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού που αναφέρεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το οποίο πλέον έχει ως εξής:

«Σε συμμόρφωση με την από 21/2/2012 έγγραφη εντολή της ΕΠΟ, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού ως εξής: «Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ».

Την τροποποίηση του καταστατικού της Σούπερ Λιγκ αναμένεται να εγκρίνει η ΕΠΟ και δεν θα μπορεί, πλέον, η Πολιτεία μέσω της ΕΕΑ να παρεμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε, προκειμένου να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ οι ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ), καθώς και η Εθνική μας ομάδα από τα τελικά του Euro.

Από τη σύγκρουση ΕΠΟ - Πολιτείας αναμένεται η αντίδραση της δεύτερης, η οποία όλο αυτό το διάστημα απειλούσε με «οικονομικό αποκλεισμό» την Ομοσπονδία, αν δεν υπάκουε...

Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Σούπερ Λιγκα “συμμαχώντας” με πολιτεία και ΕΕΑ το περασμένο καλοκαίρι διέλυσαν δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, υπακούοντας στις εντολές του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου. Η βολιώτικη ΠΑΕ επίμονα ζητούσε από την Ελληνική Ομοσπονδία να τηρήσει το αυτοδιοίκητο και να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Αντ’ αυτού η Ομοσπονδία παράτυπα δεν εφάρμοσε την απόφαση του ανώτατου αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου και εκτέλεσε την κυβερνητική εντολή, καθώς δέχθηκε την απόφαση της ΕΕΑ.

Τώρα επτά μήνες μετά και όταν πλέον η Πολιτεία έχει επιβάλει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με το άρθρο 19 στο νέο νομοσχέδιο του κράτους, η ΕΠΟ αντέδρασε. Κι αυτό γιατί διακυβεύονταν πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα από αυτά του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας (κίνδυνος αποκλεισμού του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, αποκλεισμός της Εθνικής μας ομάδας από τα τελικά του Euro) και η πίεση ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Ο Ολυμπιακός ποντάρει πλέον και στην ΕΠΟ αφού περιμένει από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που μετατέθηκε για τις 20 Μαρτίου να διορθώσει η Ομοσπονδία το λάθος του περασμένου καλοκαιριού...

Στον Ολυμπιακό κάνουν και συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ, αλλά όλα γίνονται με μυστικότητα έχοντας ενισχύσει το νομικό επιτελείο και περιμένουν όλες οι κινήσεις και οι πιέσεις να έχουν νόημα και ουσία, που θα μεταφραστεί σε απόφαση που θα είναι αυτή που θα δικαιώνει την προσπάθεια που κάνουν εδώ και 7 μήνες οι ερυθρόλευκοι για να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στο χέρι της ΕΠΟ είναι πλέον να πάρει μια γενναία απόφαση και να αποκαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Υπάρχει μάλιστα ο τρόπος να το πράξει αυτό η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου αυτό που ζητεί είναι η εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που αποτελεί τον Άρειο Πάγο της αθλητικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί από τη μια η ΕΠΟ να μην αποδέχεται την ΕΕΑ, υποστηρίζοντας πως πλήττεται το αυτοδιοίκητο και από την άλλη να δέχεται την απόφαση της ίδιας επιτροπής, η οποία δεν χορήγησε πιστοποιητικά συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Καβάλα. Αν αποφασίσει η ΕΠΟ για το αν επιθυμεί ή όχι τη διαφύλαξη του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να προχωρήσει και στη λύση της αύξησης του αριθμού των ομάδων.

Η δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, μπορεί να έρθει και από την Ευρώπη, είτε μέσω της ΟΥΕΦΑ, είτε μέσω της ΦΙΦΑ, στην περίπτωση που η ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον ορισμό του Πειθαρχικού Επιθεωρητή, ο οποίος θα ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να δει αν στην περίπτωση της βολιώτικης ΠΑΕ καταπατήθηκε από την ΕΠΟ το αυτοδιοίκητο. Ο Πειθαρχικός Επιθεωρητής, εφόσον κάνει την έρευνα, στη συνέχεια θα συντάξει έκθεση την οποία και θα παραδώσει στην ΟΥΕΦΑ. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα τα εκτιμήσει η ΟΥΕΦΑ και ανάλογα θα δοθούν και οι οδηγίες προς την ΕΠΟ, ενώ ο αντίστοιχος επιθεωρητής της ΦΙΦΑ ακόμη δεν ξεκίνησε τις κινήσεις του...

Εκτός από συντονισμένες κινήσεις και συναντήσεις ανθρώπων της ΠΑΕ αναμένονται και μηνύσεις σε όσους δυσφημούν την ομάδα με κατασκευασμένες και ψευδείς ειδήσεις...

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=