ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το βλέμμα στην ΕΕΑ για τον Ολυμπιακό Βόλου

το-βλέμμα-στην-εεα-για-τον-ολυμπιακό-βό-489659

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πήρε έγκριση αδειοδότησης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία του επέβαλε την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών Ελλήνων παικτών άνω των 25 ετών και ξένων παικτών άνω των 23, πλην τριών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν ήδη καλυφθεί από τους Μπάτροβιτς Χάσεκ και Φιλίποβιτς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει μόνο ποινές στις ομάδες, όπως η παραπάνω, αλλά όχι να αποβάλει κάποια, παρά μόνο στην… εξωφρενική περίπτωση που δεν πληρώσει το χαμηλού κόστους παράβολο συμμετοχής.

Ωστόσο, η ΕΕΑ είναι πολύ πιο αυστηρή και ήδη έχει λάβει απόφαση να μη χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής σε τέσσερις ομάδες μετά και τις χθεσινές της αποφάσεις, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αυτές δε θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Εξάλλου, οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι μη εφέσιμες και μόνη περίπτωση να ανατραπούν είναι να δοθεί προθεσμία λίγων ημερών για την προσκόμιση κάποιου εγγράφου που λείπει.

Η απόφαση της ΕΕΑ

Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ, μετά από εξέταση των φακέλων δε χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής χθες σε Θεσπρωτό, Ιάλυσο και Καβάλα κι έτσι αυτές οι ΠΑΕ προστέθηκαν στη λίστα αυτών που δε θα «κατέβουν» στο πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, φτάνοντας συνολικά τις έξι ως τώρα, καθώς είχαν προηγηθεί η Παναχαϊκή, η Σαντορίνη και ο Ορφέας Ξάνθης (οι δύο τελευταίες πήραν μόνες τους την απόφαση να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική).
Αντίθετα, πέρασαν τη διαδικασία οι Εργοτέλης, Καραϊσκάκης και Ξάνθη.

Αναλυτικά η απόφαση σε ό,τι αφορά τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 τονίζει:

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2:
ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ
ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

Η Επιτροπή δε χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2:
ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
ΠΑΕ ΙΑΛΥΣΟΣ
ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ».

Σύμφωνα με τον νέο ΚΑΠ αποχώρηση ομάδας καλύπτεται έως και 10 ημέρες μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τα κενά αρχικά τα καλύπτουν οι ομάδες της κατώτερης κατηγορίας (Γ’ Εθνική) μέχρι και την 4η θέση. Εν συνεχεία καλύπτονται από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football League (Aστέρας Βλαχιώτη, Απόλλων Πόντου, Ασπρόπυργος, Κοζάνη). Βέβαια, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτές οι ομάδες μπορούν να βρουν τα χρήματα, για να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή και να δημιουργήσουν ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 350.000 ευρώ, οπότε το πιθανότερο είναι οι θέσεις να μείνουν κενές.

Από τις 13 Ιουλίου η κατάθεση εγγυητικής

Από τη μεριά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, έχει στρέψει το βλέμμα της στην ΕΕΑ και περιμένει την κρίσιμη απόφαση τις επόμενες μέρες. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες στο επίσημο σάιτ τους πως από την Τρίτη 13 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία, κατατέθηκε η εγγυητική επιστολή ύψους 150.000 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα 2021-2022 της Super League 2 και πως επίσης κατατέθηκε και ο φάκελος για το πιστοποιητικό συμμετοχής, ώστε μετά και τον έλεγχο να εκδοθεί η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ. Η ΠΑΕ έκανε πραγματικό αγώνα δρόμου, ώστε να μπορέσει εμπρόθεσμα να καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η ομάδα να συμμετάσχει κανονικά στη Super League 2. Ετσι, περιμένει πλέον τα θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, η ΕΕΑ εξετάζει κι άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά σχετικά με το μετοχικό κεφάλαιο έχει δοθεί παράταση ως τις 31 Αυγούστου.

Αγωνία για τον Σπύρο Παπακωνσταντίνου

Φυσικά, όλα τα παραπάνω, αν και εξόχως σημαντικά για την ποδοσφαιρική ομάδα, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Σπύρου Παπακωνσταντίνου, καθώς η ζωή ενός νέου ανθρώπου είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει. Απαντες είναι συγκλονισμένοι για τον 30χρονο διευθυντή της ΠΑΕ, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και προσπαθούν να μάθουν ένα νέο, που θα τους δώσει ελπίδα. Πάντως, το γεγονός ότι η κατάσταση, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι σταθερή, κρίνεται μάλλον ως ενθαρρυντικό.

Ενας από τους άμεσους συνεργάτες του Σπύρου Παπακωνσταντίνου, ο Θωμάς Μακρής, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Δεν είμαστε μόνο συνεργάτες… Είμαστε φίλοι… Είμαστε οικογένεια! Ξέρω τη δύναμη σου! Ξύπνα μας όλους από αυτό το κακό όνειρο σε παρακαλώ!».

Δήλωση συμπαράστασης έκανε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, που αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 και ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος, εύχονται στον γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού Βόλου, Σπύρο Παπακωνσταντίνου, να βγει νικητής από τη δύσκολη δοκιμασία, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου