ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο φουλ ο μεταγραφικός σχεδιασμός παρά τα προβλήματα

στο-φουλ-ο-μεταγραφικός-σχεδιασμός-πα-493427

Με την «πρώτη» προπόνηση να πλησιάζει, αφού έχει προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη Δευτέρα 9 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπαθεί να φουλάρει τις μηχανές του σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά και τη συγκρότηση του ρόστερ, παρά το γεγονός ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είπε «όχι» στη Super League 2 στο αίτημα να δοθεί παράταση στις ανανεώσεις συμβολαίων, που δεν είχαν γίνει μέχρι τις 30/6.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει άρση του ηλικιακού περιορισμού στις μεταγραφές και να ανατρέψουν τα επόμενα 24ωρα τα αρνητικά δεδομένα γι’ αυτούς, παλεύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, με νομικά μέσα, για να το καταφέρουν. Σύμφωνα, με τις ίδιες πηγές είναι μία υπόθεση, που έχει αναλάβει προσωπικά ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος επιθυμεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχυροποίηση της ομάδας, αλλά παράλληλα υπάρχει και το πλάνο να στελεχωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, αν τελικά κάτι δεν πάει καλά και η κατάσταση παραμείνει, ως έχει, με παίκτες κάτω των 25.

Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν εξεταστεί το προηγούμενο διάστημα παίκτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς, που είναι πιθανόν να αποκτηθούν, είχαν κάνει καλή εντύπωση, όπως διαρρέεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου, σε ματς στο πρωτάθλημα της Football League ως αντίπαλοι.

Από κει και πέρα, στον Ολυμπιακό Βόλου κινούνται για την «πρώτη» της ομάδας, που είναι άγνωστο ακόμη πού θα γίνει. Εξετάζεται σίγουρα το προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Αγιο Γεώργιο Φερών, αλλά και το γήπεδο της Νεάπολης, που σκοπός της διοίκησης είναι να το κλείσει για τη νέα σεζόν με αποκλειστική χρήση.

Ασφαλώς, διακαής πόθος του κόσμου θα ήταν το ΕΑΚ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει βεβαίως ακόμη αν θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στις προπονήσεις πέρα από τα επίσημα παιχνίδια. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ οι άνθρωποι του Δήμου Βόλου διατείνονται ότι κανένα επίσημο αίτημα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής προς την πλευρά τους για την παραχώρηση του ΕΑΚ, παρά μόνο μία διερευνητική προφορική συζήτηση.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν και επαφές με ομάδες, για να κλείσουν φιλικά. Ενα απ’ αυτά θα είναι στην Ευξεινούπολη με τη Δήμητρα στις 14 Αυγούστου, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους και με τον Απόλλωνα Λάρισας. Ένα τουλάχιστον φιλικό θα γίνει στο Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Να σημειωθεί ότι από τις μέχρι στιγμής ανανεώσεις και τις μεταγραφές του Ολυμπιακού Βόλου η πλειονότητά τους είναι κάτω των 25 και συγκεκριμένα οι Κατσούκης και Πέλκας, που έμειναν από το ρόστερ της περσινής χρονιάς συν τους νεοαποκτηθέντες Μαρκοπουλιώτη, Πολίτη, Βαλέντε Να’ α και Χάσεκ. Ο Μπάτροβιτς είναι άνω των 25, όπως και ο Φιλίποβιτς μαζί με τον Ξενοδόχοφ, όμως ο δεύτερος ανανέωσε πριν τις 30/6, οπότε δε θα λογίζεται στην τριάδα των ποδοσφαιριστών άνω των 25, αν δεν αλλάξει κάτι με την ηλικιακή απαγόρευση. Πιστεύεται επίσης ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τους Βολιώτες Σκοπελίτη και Κόλα, ενώ έναν ποδοσφαιριστή που θέλουν οπωσδήποτε να τον κρατήσουν στον Ολυμπιακό Βόλου είναι ο Μπουτζίκος, αλλά είναι πάνω από 25 και θα είναι δύσκολο, αν παραμείνουν οι περιορισμοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου