ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρκοπουλιώτης για την άμυνα

μαρκοπουλιώτης-για-την-άμυνα-494610

Εναν ακόμη παίκτη πρόσθεσε στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός Βόλου που συνεχίζει την ενίσχυσή του ενόψει της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, ανακοινώνοντας και την απόκτηση του Μαρκοπουλιώτη για την άμυνα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Αλκης Μαρκοπουλιώτης ήταν από καιρό στο βασικό μεταγραφικό πλάνο των ερυθρόλευκων και από χθες είναι πλέον και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού που την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή, ενώ έχει “θητεία” στη δεύτερη κατηγορία και σε Κισσαμικό και Δόξα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απόκτησης του Μαρκοπουλιώτη: ” Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζοντας τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της νέας αγωνιστικής περιόδου, ανακοινώνει την απόκτηση του Αλκιβιάδη Μαρκοπουλιώτη. Ο Άλκης γεννήθηκε στις 13/8/1996 και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 αγωνίστηκε με την φανέλα της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, καταγράφοντας κατέγραψε 17 συμμετοχές.

Την περίοδο 2016-17 ανήκε στο ρόστερ της ΑΕΚ, ενώ τη επόμενη χρονιά (2017-18) αγωνίστηκε στον Κισσαμικό (17 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος), ενώ την περίοδο 2019-20 έπαιξε στη Δόξα Δράμας, όπου είχε 15 συμμετοχές.

Συνολικά ο Άλκης Μαρκοπουλιώτης μετρά 49 συμμετοχές στη Β’ κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και ένα γκολ.

Με την απόκτηση του Μαρκοπουλιώτη ο Ολυμπιακός Βόλου «θωρακίζει» τα μετόπισθεν, καθώς αποκτά έναν παίκτη με εμπειρία και σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Αλκιβιάδη Μαρκοπουλιώτη στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα”.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη αποκτηθεί και ως “επένδυση” ο 20χρονος δεξιός οπισθοφύλακας Βασίλης Πολίτης που την χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με την Ηλιούπολη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά υπήρξε και ενίσχυση με ξένους.

Στον Ολυμπιακό θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά ο Τσέχος Χάσεκ, ο Μαυροβούνιος Μπάτροβιτς, ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε και ο Καμερουνέζος Να’ α, ενώ συνεχίζει από πέρσι ο Σέρβος Φιλίποβιτς και γενικότερα αλλάζουν οι ξένοι που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Από τους περσινούς ξένους του Ολυμπιακού ο Σερβος Τζούριτς, ο Νιγηριανός Ν΄Κόα, ο Καμερουνέζος Γκιοατά και οι Αργεντινοί Ερέρα, Κολέλα, δεν θα συνεχίσουν ενώ αμφίβολο είναι αν θα υπάρξει συνέχεια με τους Αργεντινούς Ερνάν Ντα Κάμπο και Μπρούνο Μπαράνκο που πάντως έχουν συμβόλαιο με τη βολιώτικη ΠΑΕ και για τη νέα χρονιά, αφού έπαιξαν την περσινή δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Στον Ολυμπιακό επίσης έχουν γίνει οι ανανεώσεις των Γιώργου Παπακώστα και Χρήστου Κατσούκη που είναι νεαροί και έγκαιρα κι αυτή του γκολκίπερ Ξενοδόχοφ.

Στον Ολυμπιακό έχουν λύσεις και με παίκτες κάτω του “απαγορευτικού” ορίου λόγω της μη αδειοδότησης, κάτι που μπορεί να ισχύσει για τους Λαδά, Πέλκα, Βουκελάτο και μένει να δούμε αν είχε προβλεφθεί και ανανέωσαν νωρίτερα ή έχουν συμβόλαιο ώς το 2022 οι Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης και τι θα γίνει με τους Νίκο Μπουτζίκο, Ιάσονα Παπαδημητρίου αφού πιθανότατα δεν θα υπάρξει συνέχεια με τον Μιχάλη Γιαννίτση και τον Θωμά Γραικό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει την πρώτη του την άλλη Δευτέρα 9/8, θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 22 Αυγούστου στο Καρπενήσι και θέλει ώς τότε να έχει “γεμίσει” το ρόστερ του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου