ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γεμίζει το ρόστερ του ο Ολυμπιακός Βόλου

γεμίζει-το-ρόστερ-του-ο-ολυμπιακός-βόλ-497502

Νέα ενίσχυση προέκυψε για τον Ολυμπιακό Βόλου που βήμα – βήμα γεμίζει το ρόστερ του, το οποίο θέλει να είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό στις 9/8, όταν θα ξεκινήσει και την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά τον Τσέχο επιτελικό μέσο Φίλιπ Χάσεκ, που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, και τον Μαυροβούνιο μεσοεπιθετικό Βέλικο Μπάτροβιτς, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή, ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε και την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού χαφ Ντουάρτε Βαλέντε, που πέρσι αγωνίστηκε στην Κύπρο.

Ο Ντουάρτε Βαλέντε στη χώρα του έχει αγωνιστεί στην Εστορίλ, στην Κύπρο πήγε για τη Δόξα Κατοκωπιάς, αλλά τελικά αγωνίστηκε την Καρμιώτισσα στην Α’ κατηγορία και αποκτήθηκε, για να κάνει τη διαφορά στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου Ντουάρτε Βαλέντε. Γεννήθηκε στις 2/11/1999 και αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Εστορίλ, στην οποία αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής από το 2008 έως την περσινή χρονιά, που έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, πριν πάρει μεταγραφή για την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, και αγωνίστηκε πέρυσι στην Α’ κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος. Με την Καρμιώτισσα έπαιξε σε 14 παιχνίδια.

Ο Ντουάρτε Βαλέντε, που έχει ύψος 1.82μ., αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος, έχει πλούσια σωματικά προσόντα και έρχεται στον Ολυμπιακό Βόλου με στόχο να βοηθήσει την ομάδα σε μια νευραλγική θέση, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο 21χρονος Πορτογάλος αμυντικός μέσος έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ έχει και μία συμμετοχή στην εθνική Πορτογαλίας U19.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Ντουάρτε Βαλέντε στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα».

Ο Ολυμπιακός περιμένει να ξεκαθαρίσει με τις ανανεώσεις που δεν μπορεί να κάνει λόγω της μη αδειοδότησης, ενώ έχει βρει νεαρό και έμπειρο κεντρικό αμυντικό. Πρόκειται για τον Αλκη Μαρκοπουλιώτη ο οποίος πέρυσι κατέγραψε 17 συμμετοχές με την φανέλα της Παναχαϊκής, εκ των οποίων οι 11 ως βασικός. Την περίοδο 2016-17 ανήκε στο ρόστερ της ΑΕΚ δίχως όμως να αγωνιστεί, ενώ τη επόμενη χρονιά έπαιξε στη Β’ κατηγορία στον Κισσαμικό (17 συμμετοχές, ένα γκολ) και την περίοδο 2019-20 αγωνίστηκε στη Δόξα Δράμας, όπου είχε 15 συμμετοχές.

Επίσης τελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του νεαρού Καμερουνέζου Να ’Α (Joseph Antoine Na’a) που πέρσι έπαιξε στα 17 από τα 18 ματς στη Football League με τον Ασπρόπυργο.

Στον Ολυμπιακό βέβαια για τις επόμενες κινήσεις περιμένουν τη θετική απάντηση σε αίτημα που εστάλη από τη διοργανώτρια της SL2 στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, για να δοθεί παράταση στις ανανεώσεις των συμβολαίων και μόνο σε αυτές. Το αίτημα έγινε, ώστε οι πολλές ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν να έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν με παίκτες άνω των 25 που ήταν στο ρόστερ τους μέχρι 30/6, αλλά μετά την απόρριψη των φακέλων μπήκαν σε περιορισμό μεταγραφών.

Ενώ στον Ολυμπιακό περιμένουν και επανεξέταση του φακέλου και αδειοδότηση τα αποτέλεσμα συζητήσεων είναι πως θα συνεχίσουν και οι Νίκος Μπουτζίκος, Κλεβί Κόλα, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Φίλιππος Σκοπελίτης, ενώ από τους πιο νεαρούς και ο Πέτρος Πέλκας.

Αντίθετα δεν υπάρχει συνέχεια με τον Μιχάλη Γιαννίτση, υπάρχει συζήτηση με τους Θωμά Γραικό, Γιώργο Λαδά και Γεράσιμο Βουκελάτο, ενώ δεν θα συνεχίσουν εκτός απροόπτου οι Νικλητσιώτης, Πατρώνης, Μπέικος και Μπόλης.

Φιλικά πριν το Καρπενήσι

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει την πρώτη του στις 9/8, θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 22 Αυγούστου στο Καρπενήσι, ωστόσο νωρίτερα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το ένα με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης στις 14/8 και το άλλο με την Καλαμάτα στις 21/8, είτε στο Πήλιο όπου θα προετοιμαστεί η «Μαύρη Θύελλα», είτε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Αγ. Γεώργιο. Στο Καρπενήσι θα δοθεί, επίσης, φιλικό παιχνίδι με το Αιγάλεω σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Στην Αργεντινή ο Κολέλα

Από τους περσινούς ξένους του Ολυμπιακού οι Τζούριτς, Ερέρα, Γκιοατά, Κολέλα, Ν’ Κόα δε θα συνεχίσουν, ενώ αμφίβολο είναι θα υπάρξει συνέχεια με τους Αργεντινούς που έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά με τη βολιώτικη ΠΑΕ, Ερνάν Ντα Κάμπο και Μπρούνο Μπαράνκο, και έπαιξαν πέρυσι δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Πάντως ο Αργεντινός Φράνκο Κολέλα, που δεν έπεισε, θα συνεχίσει στην Ντεπορτίβο Μέλο. Ο Κολέλα επέστρεψε στην πατρίδα του και θα συνεχίσει στην τρίτη κατηγορία, αφού ανακοινώθηκε από την ομάδα της Αργεντινής.

Η αύξηση του Μ.Κ.

Περιμένοντας την έγκριση του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την ΕΕΑ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει ολοκληρωθεί και επίσημα. Αυτό έγινε με ανάρτηση στο ΓΕΜΗ., όπου το τροποποιημένο καταστατικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δείχνει ότι το μετοχικό κεφάλαιο της βολιώτικης ΠΑΕ φτάνει τις 360 χιλιάδες ευρώ.

Νέο ΔΣ στον Ερασιτέχνη

Μετά τις εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, εξελέγησαν και τα άτομα που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο νυν πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Τσεκούρας, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος. Η σειρά εκλογής των ατόμων που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη είναι: Αλέκος Μεταφτσής, Δημήτρης Μουρτζίνος, Κυριάκος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Πέγιος, Αναστάσιος Στάμος, Νικόλαος Κάβουρας, Απόστολος Πλαγεράς και Βασίλης Σακελλαρίου. Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Δημήτρης Μπαρτζώκας, Σωτήρης Παπαδούλης και Γιώργος Παργιανόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου