ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπογράφει ο Χάσεκ

υπογράφει-ο-χάσεκ-503390

Ο Φίλιπ Χάσεκ θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή ξένου παίκτη στον Ολυμπιακό Βόλου για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2021-22 στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής είναι στον Βόλο, πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις εξετάσεις επιτυχώς και δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό εμπόδιο από το να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους του Βόλου.

Σημειωτέον ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πάρει έγκριση αδειοδότησης, έχει δικαίωμα για μεταγραφή τριών παικτών άνω των 25, είτε Ελλήνων είτε ξένων, οπότε μπορεί να δηλώσει τον Χάσεκ, που έχει γεννηθεί το 1997 και είναι 24 ετών (γεννημένος στις 20/3/1997), σ’ αυτήν την κατηγορία.

Ο Χάσεκ, που παίζει είτε ως επιτελικός χαφ είτε πιο πίσω στον άξονα, αλλά και στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, κουβαλώντας ένα αρκετά καλό βιογραφικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Μάρτιν Χάσεκ, του οποίου τη χρηματιστηριακή αξία πριν τρία χρόνια αποτιμούσαν οι ειδικοί στα 350.000 ευρώ, είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Τσεχίας, φτάνοντας ως και την Κ-21. Αφού αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της Σπάρτα Πράγας, που αποτελεί μία μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή, δόθηκε στη Βλασίμ με δανεισμό και επέστρεψε μετά το τέλος αυτού στη δεύτερη ομάδα της Σπάρτα Πράγας, η οποία τον Ιανουάριο του 2018 τον παραχώρησε εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στην Μπουντεγιόβιτσε.

Η Σπάρτα Πράγας τον ενέταξε εκ νέου στο δυναμικό της για τη δεύτερη ομάδα της, αλλά τον έδωσε στους Μποέμιανς 1905 Πράγας. Ξανάπαιξε στην ίδια ομάδα μετά τη θητεία του στη Ρουζέμπεροκ και τον Σεπτέμβρη του 2019 έφυγε δανεικός για την Ντούκλα Πράγας, επιστρέφοντας τον Ιούνιο εκ νέου στους Μποέμιανς, που ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Αποκτά Ελληνα στόπερ

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πολύ κοντά παράλληλα και στην απόκτηση Ελληνα στόπερ από ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2, ο οποίος θεωρείται κλεισμένος, αλλά πρέπει να λύσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο που ανήκε.

Το πιο σημαντικό κομμάτι, στο οποίο δίνεται βάση, είναι ασφαλώς η ενίσχυση της ομάδας, γενικότερα όμως, υπάρχει πίστη ότι στο αγωνιστικό κομμάτι είτε χωρίς αδειοδότηση είτε πόσο μάλλον με αδειοδότηση η ομάδα θα είναι καλυμμένη.

Επίσης, υπάρχουν κι άλλα εκκρεμή ζητήματα, όπως για παράδειγμα η στελέχωση του προπονητικού τιμ με τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τον Γιώργο Βαζάκα.

Η εμπλοκή Νταόπουλου

Σίγουρα, πολλά θα έχουν να πουν για όλα τα ζητήματα σε μία νέα συνέντευξη Τύπου, η οποία και προαναγγέλθηκε στην παρουσίαση του Γιώργου Βαζάκα, τόσο ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος όσο και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος.

Αυτή πιθανότατα θα γίνει την επόμενη βδομάδα και την αναμένουν οι φίλοι της ομάδας, αφού θα γίνει αναφορά και στον Γιάννη Νταόπουλο, ο οποίος αναμένεται τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου από την Αμερική. Μία ατάκα πάντως του κ. Μαυρονάσιου την περασμένη Τετάρτη στο Yacht Club του Ξενία έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και φυσικά αναφερόμαστε στη δήλωση του Κορίνθιου παράγοντα ότι ο Γιάννης Νταόπουλος έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης. Αυτό που ειπώθηκε ίσως να φανερώνει την πρόθεση της διοίκησης της ομάδας για τον νέο «συμπαίκτη» τους και τον ρόλο που μπορεί να αναλάβει.

Μέχρι στιγμής, όπως είναι φυσιολογικό, οι συζητήσεις με τον κ. Νταόπουλο γίνονταν τηλεφωνικά και σ’ αυτές έγινε λόγος για το αθλητικό κέντρο στο Σέσκλο, το οποίο πρέπει να υποστηριχθεί, αλλά και για ένα πλάνο τριετίας.

Το βέβαιο είναι, όπως έχει ανακοινωθεί, ότι ο Γιάννης Νταόπουλος θα μπει στα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου, όμως ο ακριβής τρόπος που αυτό θα γίνει και τι ποσοστό μετοχών θα πάρει τελικά, θα αποφασιστεί μετά τις συζητήσεις που θα έχει ο ίδιος στον Βόλο με τους κ.κ. Τσιμπανάκο και Μαυρονάσιο.

Από την άλλη πρέπει να ξεπεραστεί και ένα διαδικαστικό κομμάτι, δηλαδή η τυπική απεμπλοκή του Γιάννη Νταόπουλου από την ΠΑΕ Καλαμάτα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου