ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προχωρά με τις ανανεώσεις

προχωρά-με-τις-ανανεώσεις-507801

Στις επόμενες κινήσεις του προχωρά πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την επίσημη παρουσίαση και του προπονητή Γιώργου Βαζάκα, που μάλιστα έκανε γνωστό ότι ήδη έχει γίνει συζήτηση με πολλούς παίκτες και με αρκετούς υπάρχει και συμφωνία για τη νέα σεζόν.

Πάντως θέμα υπάρχει με τις ανανεώσεις συμβολαίων, αφού κάποιες έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι και 30/6 και από το ΔΣ της SL2 αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο από τη διοργανώτρια στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να δοθεί παράταση. Το αίτημα γίνεται, ώστε οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν να έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν παίκτες άνω των 25 που ήταν στο ρόστερ τους μέχρι 30/6, αλλά μετά την απόρριψη των φακέλων μπήκαν σε περιορισμό μεταγραφών.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ, αν και το περιμένει, και στα σχέδιά του είναι να συνεχίσουν μεταξύ άλλων στην ομάδα οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Νίκος Μπουτζίκος, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Κλεβί Κόλα, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Φίλιππος Σκοπελίτης που είναι πάνω από 25, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τους πιο νεαρούς και έτσι αναμένεται τυπικά η ανακοίνωση για συνέχιση της συνεργασίας με τους Χρήστο Κατσούκη και Πέτρο Πέλκα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Χρήστος Κατσούκης έπαιξε 6 ματς, τα 5 βασικός, και πέτυχε και ένα νικητήριο γκολ στην Καβάλα, ενώ ο 19χρονος δεξιός μπακ Πέτρος Πέλκας, που πριν έρθει στον Βόλο, έπαιξε με την Κ19 της Λαμίας, στον Ολυμπιακό έκανε πέρσι 8 συμμετοχές.

Στα ηλικιακά «προβλήματα» αναφέρθηκε και ο Γ. Βαζάκας λέγοντας πως «αν δεν αρθούν οι περιορισμοί λόγω της μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ, θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συγκρότησης της ομάδας».

Στο μεταξύ οι Τζούριτς, Ερέρα, Γκιοατά, Κολέλα, Νικλητσιώτης, Πατρώνης, Παπακώστας, Μπέικος και Μπόλης δε θα ανανεώσουν εκτός απροόπτου τα συμβόλαιά τους με τον Ολυμπιακό, την ώρα που τελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του νεαρού Καμερουνέζου Να ’Α (Joseph Antoine Na’a), που πέρσι έπαιξε στα 17 από τα 18 ματς στη Football League με τον Ασπρόπυργο.

Στο θέμα των ξένων ο Ολυμπιακός θέλει να είναι πιο προσεκτικός και παρ’ ότι έχει κλείσει για τη νέα χρόνια Πορτογάλο αμυντικό χαφ, που έχει πάρει το ο.κ. για να αποκτηθεί και από τον Γ. Βαζάκα, έχει μπει ως προϋπόθεση να ξεκινήσει προετοιμασία και μετά να υπογράψει συμβόλαιο, ενώ η ομάδα είναι και σε προχωρημένες συζητήσεις με Ευρωπαίο επιθετικό.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ άλλωστε περιμένουν να υπάρξει και συνέχεια με τους Αργεντινούς Ερνάν Ντα Κάμπο και Μπρούνο Μπαράνκο, που έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά και έπαιξαν την περσινή δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2 με Απόλλωνα Λάρισας και Δόξα Δράμας αντίστοιχα.

Γιαννίτσης: «Προτεραιότητα το εξωτερικό»

Προτεραιότητά του είναι το εξωτερικό, ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννίτσης που μίλησε στο liganews για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τη νέα χρονιά και το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ σχολίασε και το νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Σε ατομικό επίπεδο ήταν μια καλή χρονιά. Πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα μου. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός Βόλου να είχε κάνει μια καλύτερη πορεία. Δείξαμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν πήραμε σε πολλά παιχνίδια αυτό που αξίζαμε».

Για τη νέα χρονιά και αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό Βόλου: «Προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό, υπάρχουν κάποιες επαφές, αλλά αν προκύψει κάτι καλό στην Ελλάδα, δε θα πω όχι. Δεν έχω παράπονα από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και τη συνεργασία που είχαμε. Οι συμπαίκτες που είχαμε, είναι εκπληκτικά παιδιά. Είναι μια σπουδαία και ιστορική ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου».

Για τη νέα Super League 2, που θα διεξαχθεί με 36 ομάδες: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν δυνατές ομάδες με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννίτσης, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε υπερασπίστηκε την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, προσφέροντας λύσεις στα μετόπισθεν, ενώ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη Football League με τη σταθερή του απόδοση. Ο 29χρονος στόπερ κατέγραψε 15 συμμετοχές και πέτυχε δύο γκολ με τους «ερυθρόλευκους» στο Βόρειο όμιλο της Football League. Παλαιότερα ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός έπαιξε σε Αρη, Τρίκαλα, Σπάρτη, Ηρακλή, Καλλιθέα και Χανιά.

Στις 28/7 οι εκλογές στον Ερασιτέχνη

Για τις 28/7 ορίστηκε να γίνουν οι εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Στη σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναφέρονται τα εξής: «Η Εφορευτική Επιτροπή που εξελέγη από την Γενική Συνέλευση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και αποτελείται από τους Κουσιαρή Γεώργιο και Εξαρχο Απόστολο ως τακτικά μέλη και τους Βογιατζή Νικόλαο και Βαγίτση Γεώργιο ως αναπληρωματικά αποφάσισε τα εξής:

Προκηρύσσει εκλογές για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 που θα διενεργηθούν στα γραφεία του Συλλόγου Λαχανά 38 στα Παλαιά Βόλου από 17.00 έως 20.30.

Σημειώνεται ότι τα τακτικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα συμπληρωθούν όπως ορίζει ο Νόμος από τον δικαστικό αντιπρόσωπο που θα ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου