ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολοταχώς προς εκλογές ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937

ολοταχώς-προς-εκλογές-ο-α-σ-ολυμπιακός-517737

Ολοταχώς προς εκλογές οδεύει ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με το έργο της παρούσας διοίκησης να ολοκληρώνεται μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς η θητεία της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού παρατάθηκε.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου που έγινε προχθές Τετάρτη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς έκανε το αναμενόμενο και προκήρυξε εκλογές, στις οποίες θα εκφραστεί η θέληση των μελών του Ολυμπιακού Βόλου και θα αναδείξει το καινούργιο και ανανεωμένο Δ.Σ., που θα θητεύσει την επόμενη τριετία. Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 28η Ιουλίου, αλλά θα επισημοποιηθεί με ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής που εκλέχθηκε στη συνέλευση, πιθανόν σήμερα, χωρίς να αποκλείεται να αποφασιστεί κάποια άλλη ημερομηνία.

Η οικογένεια των ερυθρολεύκων μπορεί να κοιτά μπροστά και να έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αλλά σίγουρα στη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν αξιοπρόσεκτες ομιλίες, που κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει εύκολα.

Για παράδειγμα ο Ιάσων Χατζής, που έφθασε αισίως τα 84 και είναι η ζωντανή ιστορία του συλλόγου, μίλησε στην καρδιά του κόσμου, λέγοντας ότι για 60 χρόνια έδωσε τα πάντα στους ερυθρόλευκους, αλλά πλέον δεν μπορεί να ασχολείται άλλο με τα διοικητικά, ενώ κατέκρινε τον Αχιλλέα Μπέο για τη στάση του: «Εχω υπηρετήσει πάνω από 60 χρόνια τον Ολυμπιακό Βόλου. Δώσαμε ψυχή, σώμα και χρήμα. Με συνδέει μία αγάπη μ’ αυτόν τον σύλλογο, αλλά στα 84 μου τελειώνει αυτή τη συμμετοχή στα διοικητικά. Αυτό που είχε πετύχει ο Αχιλλέας Μπέος (σ.σ. στον Ολυμπιακό Β.) το πέτυχε με βολιώτικο διοικητικό συμβούλιο και δεν το πέτυχε μόνος του. Οφειλε λοιπόν να αναγνωρίσει την προσπάθεια, τα χρήματα και τη συμμετοχή τη δική μας σε όλα τα επίπεδα. Οταν ήταν στη φυλακή, εμείς του σταθήκαμε. Μέχρι και διαδήλωση κάναμε, αλλά τα ξέχασε όλ’ αυτά. Μας λοιδόρησε, μας έστειλε στο δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση. Ποιος; Εβγαλε μία ταμπέλα στο Πανθεσσαλικό «μία ομάδα μία πόλη». Δεν είχε αυτή η πόλη μία ομάδα με 17.000. Το ξέχασε;»

Μεταφτσής: Ανύπαρκτη καταγγελία εις βάρος μας

Ο Αλέκος Μεταφτσής, μέλος του Δ.Σ., έκανε λόγο για καταγγελία από μη υπαρκτά πρόσωπα για τις εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να αποβάλλουν τον σύλλογο από το σπίτι του. Αναλυτικά:

«Ο οργανισμός της ομάδας αποδεικνύει ότι αντιστέκεται τόσο στους εξωγενείς όσο και στους εσωτερικούς εχθρούς. Για ακόμη μία φορά βρήκαμε λύση, για να κάνουμε συνέλευση. Ο Ολυμπιακός πασχίζει υπό αντίξοες συνθήκες να σταθεί όρθιος και να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία του Βόλου. Εχουμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας. Η έλλειψη γηπέδου στο ποδόσφαιρο είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Είμαστε αποκλεισμένοι από όλα τα γήπεδα και κάθε τέσσερα χρόνια πάμε και τους ψηφίζουμε. Πού είναι αυτοί οι κυβερνητικοί βουλευτές; Κανένας δε μας εξηγεί για ποιον λόγο δεν παίρνουμε το γήπεδο κάθε χρόνο. Μηνυθήκαμε και συρθήκαμε στα δικαστήρια για προανάκριση.

Πρόσφατα αποτρέψαμε προσπάθεια, για να μας αποβάλουν από το αθλητικό κέντρο της Αλλης Μεριάς. Η καταγγελία συγκεκριμένων ατόμων, κατά τη γνώμη μου ανύπαρκτων, έφτασε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κι όταν κατάλαβαν τι «πατάτα» έκαναν την πήραν πίσω. Μακάρι να ήταν εδώ να μας ενημερώσει ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο κ. Μουλάς, ποιος κατέθεσε το έγγραφο, το οποίο ο ίδιος εξέλαβε ως γνήσιο και το έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατατίθεται αγωγή και μήνυση γι’ αυτό».

Μέμος-Τσιτσιρίγκος:

«Γιατί η Νίκη στο ΕΑΚ;»

Την απορία τους γιατί η Νίκη κάνει προπονήσεις στο ΕΑΚ και δε δίνεται το γήπεδο στον Ολυμπιακό Βόλου εξέφρασαν ο επίτιμος πρόεδρος και ο πρόεδρος του ΣΦΕΟΒ αντίστοιχα, Παρίσης Μέμος και Χρήστος Τσιτσιρίγκος. Ο πρώτος τόνισε:

«Με μεγάλη μου χαρά βλέπω τους οργανωμένους, που είναι η ψυχή του Ολυμπιακού. Πρέπει να στηρίξουμε και τη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Εχω μία μεγάλη απορία: πώς γίνεται να δίνεται το ΕΑΚ στη Νίκη Βόλου, εκεί που γεννήθηκε ο Συνετόπουλος, ο Μποτίνος και όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές; Πώς γίνεται να μη μας δίνει η δημοτική αρχή το γήπεδο να κάνουμε μία προπόνηση εκεί; Και γιατί καθυστερούν τα έργα, για να πάει ο Ολυμπιακός στη φυσική του έδρα; Εκεί γεννήθηκε ο Ολυμπιακός, εκεί πρέπει να είναι. Παρακαλώ τους δημοτικούς συμβούλους να πιέσουν να γίνει το ΕΑΚ έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Ζητώ να είμαστε σα μία γροθιά ενωμένοι».

Ο δεύτερος ήταν πιο δηκτικός: «Δε γίνεται η ομάδα της συνοικίας και του ενός δρόμου να χρησιμοποιεί το ΕΑΚ και σε φιλικά και σε προπονήσεις. Όταν εμείς καίγαμε τον Βόλο, υπήρχαν και καπνοί στη Νέα Ιωνία. Εψηναν σουβλάκια, κοτόπουλα και … ποντίκια. Δε γίνεται η ομάδα της Νέας Ιωνίας να τυχαίνει τέτοιων προνομίων. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη πρέπει να στηρίξει την κατάσταση, ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να γυρίσει στο ΕΑΚ. Πιστεύω να το πετύχουμε και να γυρίσουμε στη φυσική μας έδρα».

Παπαγιάννης: «Θα χυθεί αίμα»

Στην τοποθέτηση ο συγκινημένος, Θανάσης Παπαγιάννης, ανέφερε: «Την ιστορία του Ολυμπιακού δεν μπορεί να τη σβήσει κανείς. Οι αρχές και οι αξίες δε φθίνουν. Η νεολαία πρέπει να πάρει τις τύχες του συλλόγου και να μπει μπροστά. Ονειρευτείτε, σκεφτείτε τι θα κάνετε στα 100 χρόνια της γιορτής του Ολυμπιακού το 2037. Ηρθε η ώρα, κ. Μπέο, να πάρεις την Πύδνα και να φύγεις από δω. Όπως είπα στον φίλο μου τον Ζαχείλα, γιατί έχουμε σχέσεις, ο Μπέος μόνο με τον φόβο θα κάνει αυτό που πρέπει. Γι’ αυτό λοιπόν η νεολαία μπροστά. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να αποκτήσει αυτό το γήπεδο τα επόμενα δέκα χρόνια. Αλλιώς θα χυθεί αίμα. Οσο υπάρχει νεολαία, όσο υπάρχει Δ.Σ. και ονομασία, ο Ολυμπιακός Β. δε χάνεται ποτέ».

Ζαχείλας: «Ολη η δημοτική αρχή μαζί με τον Ολυμπιακό»

Πως ο δήμαρχος Βόλου και όλη η δημοτική αρχή είναι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αποτελώντας οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου, τόνισε ο Βασίλης Ζαχείλας, που δεν απέφυγε να ανοίξει διάλογο με κάποιους οργανωμένους, που αντέδρασαν στα λεγόμενά του, με συνέπεια προς στιγμή να επικρατήσει άσχημο κλίμα, αν και γενικότερα η Γ.Σ. κρατήθηκε σε ένα υψηλό επίπεδο. Ο κ. Ζαχείλας επισήμανε:

«Δυστυχώς το κλίμα έχει αδικαιολόγητα φορτιστεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα από τη στιγμή που εκδήλωσα ενδιαφέρον για την προεδρία του συλλόγου. Η σημερινή κατάσταση του Ολυμπιακού Β. κατά γενική ομολογία δεν είναι η καλύτερη. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πάνω-κάτω γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει. Εχω πληροφορίες και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το καμάρι μας, η μεγάλη μας ομάδα, θα γίνει μικρή και χωρίς μέλλον. Γι’ αυτό ξεκίνησα πριν μερικούς μήνες προσπάθεια να εμπλακώ στα διοικητικά. Αντί για συνεργασία, εισέπραξα ένα είδος ακήρυκτου πολέμου.

Όμως εμείς προσφέρουμε υπηρεσίες στον Ολυμπιακό, χωρίς να είμαστε διοίκηση. Κατάφερα και άλλαξα το δυσμενές κλίμα που υπήρχε με τη δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου, μετά τις επιλογές του 2019, κατά τις οποίες το Δ.Σ. πήρε ανοικτά θέση εναντίον της παράταξης της δημοτικής αρχής. Εγραψα 120 καινούργια και πλέον μέλη στον Ολυμπιακό μας. Ανανέωσε τη συνδρομή ο δήμαρχος και γράφτηκε όλη η δημοτική αρχή μέλη στο πλευρό μου. Πρώτη φορά στην ιστορία είναι όλη η δημοτική αρχή μαζί. Αν συνεχίσουμε μ’ αυτό το χάλι, δε θα παίξουμε Νεάπολη φέτος (σ.σ. μετά από αντιδράσεις των οπαδών).

Σήμερα γνωρίζω ότι επρόκειτο να έρθει και ο δήμαρχος εδώ και όλη η δημοτική αρχή. Δυστυχώς δεν είναι ανάμεσά μας. Μπορείτε να μου πείτε γιατί; Δεν τους θέλουμε; Φοβήθηκαν; Δηλαδή είναι κακό να είναι ανάμεσά μας ο δήμαρχος, που είναι και κορυφαίος παράγοντας; Θέλουμε τον Κούγια που μας διέλυσε το 2011; Κάποιοι τον γλείφουν και του κάνουν τεμενάδες. Ντροπή!

Αυτά τα ψέματα που λένε ότι θα αλλάξω το έμβλημα, τα χρώματα και το όνομα είναι μ…ίες. Φοβούνται μη χάσουν την κουτάλα. Δεν είμαι στοιχηματζής, έχω επάγγελμα, είμαι νοικοκύρης. Δεν τρομάζω από τις φοβέρες. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω η ομαδάρα μας. Κι εδώ υπάρχει μία υπεύθυνη δήλωση ότι, αν με ψηφίσετε, δε θα φύγει κανένα όνομα. 1,5 εκ. ευρώ. Ποιος έχει βάλει σήμερα υποθήκη το σπίτι του και όλη την περιουσία του;»

Τσεκούρας: «Καμία διάθεση για καρέκλες»

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Τσεκούρας, στον διοικητικό απολογισμό που έκανε, θέλησε να κάνει σαφές ότι ούτε τον ίδιο ούτε όσους τον πλαισίωσαν αυτά τα χρόνια ενδιέφεραν οι καρέκλες. Στα λεγόμενά του ξεχώρισε η αναφορά ότι το 2021 δέχθηκαν μαζεμένες αιτήσεις εγγραφής μελών και οι διοικούντες απόρησαν για το ξαφνικό ενδιαφέρον. «Παρόλο που ήταν κατευθυνόμενο, εμείς τους δεχθήκαμε», είπε. Επίσης έκανε λόγο για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και στην πρόσφατη ολοκλήρωση της εγγραφής του συλλόγου στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Μουρτζίνος, αναλύοντας το θέμα της εναρμόνισης του καταστατικού με τον Νόμο Αυγενάκη ανέφερε ότι, για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε ονομασία, συγχώνευση ή απορρόφηση, απαιτείται ομοφωνία, χωρίς κανένα όχι από τα μέλη του συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου