ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόντρα Ζαχείλα με οργανωμένους

κόντρα-ζαχείλα-με-οργανωμένους-518843

Ελαβε χθες χώρα στις εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Το μήνυμα που εκφράστηκε διά μέσου του προέδρου κ. Τσεκούρα ήταν η συσπείρωση και η ενότητα, αλλά εν συνεχεία στην ομιλία του κ. Βασίλη Ζαχείλα ανέβηκαν οι τόνοι, αφού οι οργανωμένοι αντέδρασαν στα λεγόμενά του έντονα και ακούστηκαν κάποια εκατέρωθεν… γαλλικά, που χάλασαν το κλίμα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Oλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ μόνο ο Βασίλης Ζαχείλας ψήφισε «όχι» στο διοικητικό απολογισμό, γιατί θέλει να πάρει κάποια επίσημα στοιχεία στα χέρια του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επετράπη λόγω της μεγάλης συμμετοχής να καθίσουν κυρίως οι οργανωμένοι στις κερκίδες, αφού οι καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί εντός αγωνιστικού χώρου αποδείχθηκαν λίγες για τον κόσμο που έδωσε το παρών.

Στο πάνελ κάθισαν αρχικά ο πρόεδρος Ν. Τσεκούρας, ο γ.γ. Δ. Μουρτζίνος, που ανακοίνωσε ότι υπάρχει 75% απαρτία επί των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών και επομένως η Γ.Σ. μπορεί να προχωρήσει, αλλά και ο ταμίας Δ. Πέγιος.

Αρχικά εκλέχθηκε ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σώματος που ήταν αντίστοιχα οι κ.κ. Σαχίνης και Μουρτζίνος. Ο κ. Σαχίνης εξέφρασε την πίστη πως και σήμερα (σ.σ. χθες) θα γίνει μία ήρεμη συνέλευση και πως δεν περισσεύει κανείς από την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Ηταν φανερό από τα λόγια του πως βρισκόταν σε συγκινησιακή φόρτιση και στην εξέλιξη της Γ.Σ. ανακοίνωσε πως μετά από 12 χρόνια αποχωρεί από τα διοικητικά του Ερασιτέχνη.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον κ. Τσεκούρα, που έκανε τον διοικητικό απολογισμό. Ανάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος του συλλόγου είπε: «Δεν είναι δυνατόν να μας κατηγορούν ότι μικρύναμε τον σύλλογο. Δεχθήκαμε τόνους λάσπης, ακόμη και μηνύσεις, αλλά κρατήσαμε όρθιο τον Ολυμπιακό Βόλου. Να μας πουν αυτοί που μας κατηγορούν τι έκαναν; Μας είπαν για οικονομικά δυνατούς που ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν. Μόνο ο Βασίλης Ζαχείλας παρουσιάστηκε που ξέρουμε πόσο Ολυμπιακός είναι. Βλέπετε να αποκλείσαμε κάποιον; Εμείς θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία. Ας έρθουν να γίνουν μέλη όσοι θέλουν το καλό του Ολυμπιακού.

Είμαστε μέσα στους πέντε συλλόγους της Θεσσαλίας και δέκα πανελλαδικά που λειτουργούμε πάνω από επτά αναγνωρισμένα τμήματα. Αυτό δε δείχνει διάλυση». Ακολούθως μίλησε για τη δεδομένη πρόοδο του καθενός τμήματος, ενώ έκανε λόγο για τη διαφύλαξη από τη διοίκηση του εμβλήματος, των χρωμάτων και του ονόματος του συλλόγου, όπως είχε υποσχεθεί στην αρχή της θητείας του.

Το ευχαριστώ στον Τσιμπανάκο

Ο Ν. Τσεκούρας απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, γιατί κράτησε όρθια την ποδοσφαιρική ομάδα με τα λάθη του, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο στόχο ένα αθλητικό κέντρο και με αφορμή την ανακατασκευή του ΕΑΚ, ανέφερε πως ο σύλλογος θα διεκδικήσει την επιστροφή του. Παράλληλα έκλεισε με το μήνυμα της συσπείρωσης και της ενότητας.

Ακολούθως, παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός από τον κ. Πέγιο, που εγκρίθηκε και αποφασίστηκε η απαλλαγή του Δ.Σ. Στη συνέχεια εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 και παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για τα έτη 2017-21 και απηλλάγη το Δ.Σ.

Σημαντικό θέμα ήταν και η έγκριση εναρμόνισης του καταστατικού με τον Νόμο Αυγενάκη 4726/2020, που επίσης εγκρίθηκε, ενώ δε συζητήθηκε καθόλου το θέμα της εκλογής Εξελεγκτικής Επιτροπής, αφού με τον νέο νόμο πρέπει να ψηφιστεί στις εκλογές. Τέλος, έγινε η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που θα έχει θητεία ως το 2024, και εκλέχτηκε η εφορευτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες την ημερομηνία των εκλογών, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, θα είναι η 28η Ιουλίου. Την εφορευτική επιτροπή αποτελούν οι: Γιώργος Κουσιαρής, Απόστολος Εξαρχος, Γιώργος Βαγγίτσης, Γιώργος Βογιατζής και αναπληρωματικός είναι ο Δημήτρης Δελημήτρος.

Αναψαν τα αίματα με Β. Ζαχείλα

Ομιλητές στη Γ.Σ. ήταν οι κ.κ. Παρίσης, Μεταφτσής, Παπαγιάννης, Χατζής, Τσιτσιρίγκος, Ζαχείλας, με τον τελευταίο να προκαλεί αντιδράσεις με όσα είπε στους οργανωμένους. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αντί για συνεργασία, όταν θέλησα να εμπλακώ με τα διοικητικά, εισέπραξα έναν ακήρυκτο πόλεμο. Κατάφερα και άλλαξα το δυσμενές κλίμα με τη δημοτική αρχή. Ανανέωσε τη συνδρομή του στον σύλλογο ο δήμαρχος και όλη η δημοτική αρχή». Μετά τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν, ο κ. Ζαχείλας ανέφερε: «Αν συνεχίσουμε μ’ αυτό το χάλι, δε θα παίξουμε στη Νεάπολη φέτος. Ηταν σήμερα (σ.σ. χθες) να έρθουν και ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Γιατί δεν ήρθαν; Μήπως μας φοβήθηκαν;».

Όταν από την κερκίδα κάποιος οπαδός του απάντησε πως ο Αχιλλέας Μπέος πρόεδρος άλλης ομάδας, ο Βασίλης Ζαχείλας επισήμανε: «Αυτή η ομάδα (σ.σ. ο ΝΠΣ Βόλος) σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι. Θέλετε τον Κούγια, που κάποιοι του κάνουν τεμενάδες και τον γλείφουν; Ντροπή. Το όνομα, το χρώμα και το έμβλημα θα παραμείνουν αιώνια. Όσα ακούγονται για μένα ότι θα τα αλλάξω, είναι μ…ες», ενώ έκανε λόγο για την κουτάλα που θέλουν κάποιοι παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο τέλος, πάντως, ο Ν. Τσεκούρας κάλεσε τον Β. Ζαχείλα να συμπορευτούν, γιατί, όπως είπε, είναι Ολυμπιακός κα δεν περισσεύει κανείς.

Αποδοκιμασίες για Γ. Μουλά

Σε αναφορά του κ. Μεταφτσή για τον κ. Μουλά ότι δεν είναι παρών, για να ενημερώσει για ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση με το δημοτικό συμβούλιο και τον Ολυμπιακό Βόλου, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, ενώ ο κ. Θανάσης Παπαγιάννης, που ήταν πολύ συγκινημένος και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, κάλεσε τον Αχιλλέα Μπέο να πάρει την «Πύδνα», όπως είπε χαρακτηριστικά, και να φύγει από τον Βόλο, ενώ συμπλήρωσε: «Μόνο με τον φόβο ο Μπέος θα κάνει αυτό που πρέπει, γι’ αυτό η νεολαία να μπει μπροστά».

Ο Βασίλης Ζαχείλας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου