ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σαν σήμερα η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού Β.

σαν-σήμερα-η-πρώτη-ευρωπαϊκή-νίκη-του-ο-520385

Σαν σήμερα οι ερυθρόλευκοι του Βόλου έγραφαν ιστορία στην Ευρώπη, ενώ σημειώθηκε η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Βελιγράδι επί της Ραντ! Οι Βολιώτες στο πρώτο ματς του Europa League στις 14 Ιουλίου του 2011 έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στον γ’ προκριματικό γύρο (την οποία κέρδισαν μια εβδομάδα αργότερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο), ενώ στα 4 ματς έκαναν ρεκόρ αφού η ομάδα παραμένει η μόνη αήττητη ελληνική στην Ευρώπη!

Στις 14/7/11 ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε την πρώτη του Ευρωπαϊκή νίκη μέσα στο Στάδιο Ομπιλιτς, που θύμιζε καμίνι (θερμοκρασία 38ο C), με 0-1 επί της Ραντ στην παρθενική του εμφάνιση στην Ευρώπη.

Πάντως μετά το αήττητο σερί, έπεσε πάνω από τον Ολυμπιακό η δαμόκλειος σπάθη της UEFA αφού η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δέχθηκε ως δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κάτι που 9 χρόνια μετά το CAS επισημαίνει ότι κακώς γίνεται…

Η Ραντ Βελιγραδίου βρέθηκε κεραυνοβολημένη στο 87’, όταν ο Αργεντινός Χουάν Μαρτίν με κεφαλιά έκανε το 0-1. Πριν σημειωθεί το ιστορικό γκολ, η βολιώτικη ομάδα είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις της, στο 77’, όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ και ο Μάρτιν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΡΑΝΤ (Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα (93’ Κόσοριτς), Γιοβάνοβιτς (79’ Πρσο), Πάβλοβιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Αντριτς (67’ Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόχιτς, Στανόγιεβιτς, Λέκοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γκράθια): Γιακούποβιτς, Τομάς, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Σέλεσι, Μόνχε (79’ Ακόστα), Μητρόπουλος, Μάρτίν (93’ Νταρμπιόν), Ούμπιντες, Μπρέσκα (89’ Σκέμπρι).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου