ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αβεβαιότητα και σενάρια για τον Ολυμπιακό Βόλου

αβεβαιότητα-και-σενάρια-για-τον-ολυμπ-530312

Η διοικητική αβεβαιότητα στον Ολυμπιακό Βόλου έχει φέρει στην επιφάνεια πολλά σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι και ποια είναι η επόμενη μέρα στην ποδοσφαιρική ομάδα, που μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι δηλώσεις των κ.κ. Τσιμπανάκου -ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται για διακοπές στο εξωτερικό- και Μαυρονάσιου ότι αποχωρούν δημιούργησε το σενάριο της εμπλοκής Σάκη Τσιώλη. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και κάποιες αναφέρουν ότι ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα ερχόταν ως προπονητής, έχοντας στη διοίκηση ανθρώπους με τους οποίους έχει ο ίδιος στενές σχέσεις και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του και άλλες ότι προσφέρθηκε να βρει ανθρώπους, που μπορούν να βοηθήσουν να βρεθεί λύση στο διοικητικό πρόβλημα. Σύμφωνα δε, με άλλες πηγές, εδώ και δύο βδομάδες υπήρξε επικοινωνία Σάκη Τσιώλη-Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και Σάκη Τσιώλη-οργανωμένων οπαδών.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος δε δέχθηκε καμία ενόχληση από κανέναν μέχρι στιγμής, για να του εκφράσει το ενδιαφέρον του. Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκαν και ακόμη δύο σενάρια, αφενός για επικοινωνία της διοίκησης με δύο παλιούς γνώριμους, τους Γιώργο Βαζάκα και Περικλή Αμανατίδη, προκειμένου να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία, κάτι που δε συνάδει και τόσο πολύ με τη μεγάλη ρευστότητα που υπάρχει, και αφετέρου για το plan b του Ολυμπιακού Βόλου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την έγκριση της αδειοδότησης και για επικέντρωση της προσπάθειας στην παραμονή όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών από το τωρινό ρόστερ. Αυτά προς το παρόν είναι σκέψεις, που γίνονται, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση ακόμη να ξέρει αν θα χρειαστεί να υλοποιηθούν, αντίθετα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η απαιτούμενη λύση.

Πάντως, τελευταία ακούγεται και το σενάριο της συστράτευσης δυνάμεων, δηλαδή λόγω της μη παρουσίας εναλλακτικής λύσης, αφού κανείς δεν έχει εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον να αναλάβει την ομάδα, να παραμείνουν τελικά, παρά τη δεδομένη οικονομική και ψυχολογική φθορά που έχουν υποστεί, βάζοντας πάνω απ’ όλα την ομάδα, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, αλλά με μεγαλύτερη στήριξη από κάθε κατεύθυνση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της οικογένειας του Ολυμπιακού Βόλου. Βέβαια, μία τέτοια εξέλιξη με βάση τις κατηγορηματικές δηλώσεις και των δύο ότι αποχωρούν η λογική λέει ότι συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, χωρίς κανείς να την αποκλείει.

Ασφαλώς, είναι καταγεγραμμένη και η δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Μαυρονάσιου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πιερικό στο φινάλε του πρωταθλήματος, που είχε τονίσει πριν μία βδομάδα ότι, αν συστρατευθούν ο Ερασιτέχνης, ο κόσμος και όλοι οι φορείς και υπάρξουν οι προϋποθέσεις και εγγυηθούν όλοι ότι μπορούν να βοηθήσουν, τότε μπορούν όλοι να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι, για να πάρουν, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, μία πολύ σωστή και δίκαιη απόφαση για την ομάδα.

Ενώ υπάρχουν και διακινούνται αυτά τα σενάρια, υπάρχουν και κάποια δεδομένα. Ενα απ’ αυτά είναι οι συζητήσεις με τον τεχνικό που τελείωσε τη χρονιά, δηλαδή τον Βασίλη Βούζα (5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες με γκολ 16-14 ο απολογισμός του μετά το 4-0-4 του Στέφανου Ξηροφώτου με τέρματα 7-7). Ενα άλλο δεδομένο είναι ότι οι διοικούντες, παρότι έχουν δηλώσει ότι δε συνεχίζουν, σκεπτόμενοι πάνω από όλα το καλό της ΠΑΕ, προχωρούν τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα προκύψουν, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς πιέζουν οι ημερομηνίες.

Η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη

Με ενδιαφέρον αναμένεται την επόμενη βδομάδα και η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14/7 στις εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς, με τον σύλλογο να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 που ελήφθη στην συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021 με αριθμό πρακτικού 59, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00.

Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί λόγω των ειδικών συνθηκών στην ανοικτή αθλητική εγκατάσταση της Αλλης Μεριάς. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα στις 20:00.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης είναι τα εξής:

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
  2. Διοικητικός Απολογισμός- Απαλλαγή ΔΣ
  3. Εγκριση οικονομικού απολογισμού 2020-Απαλλαγή ΔΣ-Εγκριση προϋπολογισμού 2021
  4. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 2017-2021 -Απαλλαγή ΔΣ
  5. Εγκριση εναρμόνισης Καταστατικού με τον Νόμο 4726/2020
  6. Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής 2021-2024
  7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
  8. Προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2021-2024.

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου που βρίσκονται στην Αλλη Μεριά, σε εμφανές σημείο την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 θα τοιχοκολληθεί κατάσταση με τα ονόματα των μελών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Γενική Συνέλευση με την προϋπόθεση ότι μέχρι και την ημέρα της ΓΣ θα είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι. Οποιο μέλος δεν εντοπίζει το όνομα του στην κατάσταση έχει δικαίωμα υποβολής εντός δύο ημερών αιτήματος διόρθωσης».

Χαρές για τον Δ. Μουρτζίνο

Τον μικρό γιο του, Γιάννη, πάντρεψε χθες στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, ο οποίος είχε τις δικές του οικογενειακές χαρές. Ο γάμος έγινε στο Ιερό Παρεκκλήσιο Γενέσιον της Θεοτόκου στην Εκάλη, με τον Γιάννη να νυμφεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Δανάη Οικονόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου