ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παραμένει ζητούμενο το ενδιαφέρον

παραμένει-ζητούμενο-το-ενδιαφέρον-534113

«Δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Κανείς παράγοντας δεν έχει ενδιαφερθεί, είτε από τον Βόλο είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα», είναι τα λόγια που ακούγονται τελευταία από τους ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και το ενδιαφέρον για το ποιος θα αναλάβει την επόμενη μέρα την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία παραμένει ζητούμενο από τις 13 Μαΐου, όταν με γραπτή του δήλωση ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ανέφερε πως θα αποχωρήσει.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί κάποιες φορές από τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΑΕ Σωτήρη Μαυρονάσιου να προκύπτει το πιστεύω του ότι «θα βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα θελήσουν να λάβουν το πακέτο μετοχών της έτοιμης και «καθαρής» ΠΑΕ, αφού είναι ένα σημαντικό κίνητρο για κάποιον να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου», αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι εμπράκτως, παρότι η νέα χρονιά θα βρει τους ερυθρόλευκους σε παραπάνω κατηγορία!

Οσον αφορά τις φημολογίες περί ενδιαφέροντος επιχειρηματιών για την ΠΑΕ Ολυμπιακός και χθες ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ευριπίδης Τσιμπανάκος μιλώντας στον 9.86 ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς και δεν έχει βρεθεί κάποιος να βοηθήσει την ομάδα, αν και ο δρόμος είναι ανοικτός. «Μακάρι να βρεθεί κάποιος για να υπάρξει καλύτερη επόμενη μέρα», είπε, αλλά ξεκαθάρισε ότι μέχρι τώρα ακούγονται πολλά, αλλά δεν υπάρχει κανείς. «Άλλωστε όταν κάποιος θέλει να ενδιαφερθεί βρίσκει και συζητά με τους υπευθύνους και επειδή λέχτηκε και για φίλους επιχειρηματίες του Σάκη Τσιώλη είναι κάτι που δεν το ξέρω» ξεκαθάρισε…

Επίσης ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αναφερόμενος στη δήλωση του νομικού Χάρη Γρηγορίου στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ότι δεν είναι δικηγόρος του Ολυμπιακού, τόνισε ότι «υπήρχε προσωπική φιλική σχέση, υπήρξε η συνάντηση που θέλησε ο γνωστός δικηγόρος να διαψεύσει και άλλωστε αυτός είχε ζητήσει τη συνεργασία μαζί μας».

Οσο για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την ομάδα και τη Βολιώτικη ΠΑΕ, έχει αναφερθεί πως η παρούσα διοίκηση, με επικεφαλής τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, θα καλύψει τόσο το μετοχικό κεφάλαιο των 350.000 ευρώ που θέτει η πολιτεία για όσες ΠΑΕ συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα όσο και την εγγυητική των 150.000 ευρώ, που επίσης απαιτείται κι αυτό στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ακόμη παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει η επομένη μέρα – μετά την πρόθεση Τσιμπανάκου να αποχωρήσει- πρόθεση της διοίκησης είναι να μην υπάρχει η παραμικρή οφειλή σε ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και προς τρίτους.

Αυτό δείχνει πως η υπάρχουσα διοίκηση κινείται από μόνη της να βρει και τη «νέα» θέλοντας να παραδώσει χωρίς εκκρεμότητες. Άλλωστε γι’ αυτό οι διοικούντες έκαναν από καιρό γνωστή την επιθυμία να αποχωρήσουν από την ομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος…

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός, Νίκος Τσεκούρας, έχει αναφέρει ότι η διοίκηση διαχρονικά πάντα στήριζε την ΠΑΕ, αλλά δε διοικεί, δε συνδιοικεί και δε συναποφασίζει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι δε θα απευθυνθούν στον Ερασιτέχνη, αλλά στους υπευθύνους της ΠΑΕ.

Εξέφρασε πάντως την άποψη και την αίσθηση του ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει και θα περιμένει να γίνουν και οι ανακοινώσεις από τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και δεν μπορούν να αφήσουν έτσι τον Ολυμπιακό.

Στις 14/7 η Γ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακού

Την ημέρα που η ποδοσφαιρική ομάδα έχει πάρει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο Βελιγράδι στις 14 Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Αλλη Μεριά, για την προκήρυξη εκλογών και την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 που ελήφθη στην συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021 με αριθμό πρακτικού 59, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, που θα πραγματοποιηθεί λόγω των ειδικών συνθηκών στην ανοικτή αθλητική εγκατάσταση της Άλλης Μεριάς. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα στις 20.00.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης είναι:

1) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.

2) Διοικητικός Απολογισμός- Απαλλαγή ΔΣ

3) Έγκριση οικονομικού απολογισμού 2020-Απαλλαγή ΔΣ-Eγκριση προϋπολογισμού 2021

4) Eκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 2017-2021 -Απαλλαγή ΔΣ

5) Eγκριση εναρμόνισης Καταστατικού με τον Νόμο 4726/2020

6) Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής 2021-2024

7)Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

8)Προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2021-2024.

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου που βρίσκονται στην Άλλη Μεριά, σε εμφανές σημείο την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 θα τοιχοκολληθεί κατάσταση με τα ονόματα των μελών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Γενική Συνέλευση με την προϋπόθεση ότι μέχρι και την ημέρα της Γ.Σ. θα είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι.

Όποιο μέλος δεν εντοπίζει το όνομα του στην κατάσταση έχει δικαίωμα υποβολής εντός δύο ημερών αιτήματος διόρθωσης».

Ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός, Νίκος Τσεκούρας, ανακοίνωσε ότι σύντομα ο Ερασιτέχνης θα έχει νέα γραφεία στο κέντρο του Βόλου, όπου θα είναι και όλο το αρχείο του Ολυμπιακού.

Σαν σήμερα πρωταθλητής…

Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πρωταθλητής Ελλάδος! Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου στις 2 Ιουλίου του 1978 σήκωνε το τρόπαιο, κερδίζοντας στο ανοικτό γήπεδο που υπήρχε στο Εθνικό Στάδιο Βόλου τον Σπόρτινγκ 49-40, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης!

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον τίτλο από τον Σπόρτινγκ (είχε 21 πρωταθλήματα από το 1976 έως το 2004) προκάλεσε μεγάλη αίσθηση εκείνη την εποχή…

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι παίκτριες που είχαν στεφθεί πρωταθλήτριες Ελλάδας με την ομάδα του Ολυμπιακού το 1978 ήταν οι: Μαρίνα Πανταζή, Πόπη Παρασχάκη, Ελένη Καθηνιώτου, Πόπη Σταμάτη, Εύη Μάργαρη, Πατρούλα Παπανικολάου, Γιούλα Σακελλαροπούλου, Αγγελική Βούρου, Γιούλα Μόρφη, Σέβι Χριστοδούλου, Αντρι Παυλίδου, η Κύπρια Σοφία Χαδουλού και η Δέσποινα Κτενά, ενώ προπονητής ήταν ο Τάκης Παπουτσής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου