ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

“Ο Ολυμπιακός Β. έχει ιστορία και δεν μπορεί να … κλείσει εύκολα“

ο-ολυμπιακός-β-έχει-ιστορία-και-δεν-μ-536141

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί διοικητική λύση για τον Ολυμπιακό Βόλου εξέφρασε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια» του Σπορτ Φμ 89.5. Ο έμπειρος παράγοντας, εκτός του ότι ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα διαδραματίστηκαν στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League 2, τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί την ΠΑΕ να «κλείνει», αλλά εξέφρασε την απορία του και το παράπονό του γιατί μέχρι στιγμής δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να την αναλάβει.

Ρεπορτάζ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ακόμη, υπογράμμισε ότι, αν αποχωρήσει ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, επειδή είναι ταυτισμένος μαζί του, θα αποχωρήσει κι αυτός από τους ερυθρολεύκους. Τέλος, μίλησε θερμά για τον Ερασιτέχνη, επισημαίνοντας ότι δεν έχει δει ποτέ τόσο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ από το μητρικό σωματείο.

Αναλυτικά ο κ. Μαυρονάσιος μίλησε (απομαγνητοφώνηση: taxydromos.gr):

Για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Super League 2:

«Ήταν ένα πολύ καλό συμβούλιο. Ασχοληθήκαμε με κάποια θέματα που αφορούν και τη λειτουργία των ομάδων ενόψει της αναδιάρθρωσης, το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και το πιο σημαντικό απ’ όλα, συζητήθηκαν τα καίρια θέματα, δηλαδή τα κριτήρια που έβαλε η πολιτεία, το μετοχικό κεφάλαιο και η εγγυητική, έχοντας δώσει και κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Θίξαμε και το θέμα των αδειοδοτήσεων ως λίγκα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί πήραν πολύ λίγες ομάδες άδεια. Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων με παρέμβαση της Λίγκας έδωσε μία προθεσμία 15-20 ημερών όσες ομάδες μπορούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, για να πάρουν άδεια. Η αδειοδότηση πρέπει να πω ότι έχει σχέση με περιορισμό μεταγραφών, όχι ότι δεν μπορείς να παίξεις. Σε περιορίζει ως προς τον αριθμό των παικτών ηλικιακά που μπορείς να πάρει».

Για το αν αποφασίστηκε να μετατεθεί η έναρξη του πρωταθλήματος κατά δύο βδομάδες:

«Συζητήθηκε και δεν πέρασε. Μία ημερομηνία είναι για την εγγυητική η 15η Ιουλίου και μία για το μετοχικό κεφάλαιο η 23η Ιουλίου. Είναι και κάποιες ομάδες που μπαίνουν από τη Γ’ Εθνική και δε θα προλάβουν καν να κάνουν γενική συνέλευση, για να γίνουν ΠΑΕ. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε με έγγραφό μας τον αρμόδιο Υπουργό μία εύλογη προθεσμία, για να μπορέσουν όλες οι ομάδες να τακτοποιήσουν τα κριτήριά τους. Πεποίθησή μας είναι ότι θα πάρουμε την προθεσμία. Η ημερομηνία δηλώσεως συμμετοχής είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν το παράβολο και να καταθέσουν τη δήλωση συμμετοχής στη Λίγκα».

Για τα τηλεοπτικά:

«Έχουμε κάνει έγγραφο στην ΕΡΤ και περιμένουμε να μας καλέσει, για να μιλήσουμε για το ύψος του εγγυημένου τριετούς συμβολαίου. Μπορεί να βρεθεί και κάποιος άλλος πάροχος, η Νοva ή η Cosmote. Το πρωτάθλημα της Superleague 2 είχε μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία για την ΕΡΤ και αυτή εκδήλωσε ενδιαφέρον».

Για τα έσοδα από το στοίχημα:

«Είναι παγιωμένο ότι στις 22 Ιανουαρίου του 2022 θα πάρουμε το αντίστοιχο ποσό, το οποίο υπολογίζουν και φέτος γύρω στις 230-250.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Για τα 77.500 για τη χρονιά που τελείωσε, μας ζήτησε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσουμε τα οικονομικά μας, τους λογαριασμούς μας, το καταστατικό μας και τους νόμιμους εκπροσώπους μας, για να γνωρίζουν σε ποιους λογαριασμούς θα πάνε τα χρήματα και την 1η Ιουλίου θα κατατεθούν στον λογαριασμό της κάθε εταιρείας».

Για την επόμενη μέρα σε διοικητικό επίπεδο του Ολυμπιακού Βόλου:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει υπάρξει κάποιος που να ενδιαφερθεί είτε από τον Βόλο είτε εκτός Βόλου, για να πάρει την ομάδα, γιατί εμείς έχουμε πει ότι παραχωρείται. Αυτό είναι για μένα το ανησυχητικό, καθώς για μία ομάδα με τη δυναμική του Ολυμπιακού δεν έχει υπάρξει το παραμικρό ενδιαφέρον από κανέναν παράγοντα. Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός για την επόμενη μέρα. Εμάς η θέση μας είναι πάγια και έχουμε τονίσει ότι δε θέλουμε ή κατ’ επέκταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε».

Για τις διαδικασίες αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αν προχωρούν:

«Ήδη σήμερα (σ.σ. χθες) ήμασταν στον δικηγόρο μας, τον κ. Γρηγορίου, και ετοιμάσαμε τα διαδικαστικά, για να δοθούν τα χρήματα για το μετοχικό κεφάλαιο. Αν δεν βρεθεί κάποιος, ώστε να συνεχίσει διοικητικά η ομάδα, εμείς θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω, γιατί είναι δικά μας. Δεν είναι επιλήψιμο αυτό. Αν δεν υπάρξει άνθρωπος να πάρει την ομάδα, είναι δύσκολο εγώ προσωπικά να πάρω απόφαση για το τι θα γίνει. Είναι και άλλοι εμπλεκόμενοι, όπως ο κ. Τσιμπανάκος, όλο το Δ.Σ., ο Ερασιτέχνης και όλοι μαζί από κοινού θα καθίσουμε να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα. Είναι μεγάλη απόφαση, γιατί είναι μεγάλο το σωματείο. Δεν είναι τοπικό σωματείο, που μπορεί να πει κάποιος «την κλείνουμε την ομάδα, επειδή δεν έχουμε χρήματα». Ο Ολυμπιακός έχει ιστορία και δεν μπορεί να κλείσει εύκολα. Είναι μεγάλο δίλημμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για την τελευταία συνάντηση που είχε κάνει με τον Ερασιτέχνη:

«Ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Εγώ δεν έχω ξαναδεί τέτοιον Ερασιτέχνη, γιατί ασχολούμαι χρόνια με το ποδόσφαιρο. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Άλλωστε έχουμε το ίδιο έμβλημα και την ίδια ομάδα στηρίζουμε. Έχουμε τους ίδιους στόχους και κινούμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Και όταν θα καθίσουμε μαζί, θα δούμε την τύχη της ομάδας για την επόμενη μέρα. Επειδή εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, ευελπιστώ ότι κάτι θα γίνει, γιατί μέσα μου δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτή η ομάδα θα κλείσει».

Για την άποψη που υπάρχει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τελικά δε θα αφήσουν την ομάδα, ότι έχουν ήδη βρει τον άνθρωπο που θα μπει μπροστά και απλώς πιέζουν:

«Ο Τσιμπανάκος και ο Μαυρονάσιος και όλοι οι άλλοι που μας βοηθούν, έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας και προσπαθούμε εδώ και δύο χρόνια για το καλύτερο της ομάδας. Όμως κι εμείς μέσα μας αναζητούμε την καλύτερη τύχη του Ολυμπιακού Βόλου. Γιατί λοιπόν σε μία τόσο μεγάλη πόλη με τόσο μεγάλη ιστορία να μη βρεθούν άνθρωποι να πάρουν την ομάδα από μας; Αυτή είναι η απορία μας και το παράπονό μας. Εμείς και να μην είμαστε στην ομάδα, θα είμαστε στα … κάγκελα που λέμε. Όσο ζούμε ελπίζουμε. Μπορεί την τελευταία στιγμή κάποιοι να συγκινηθούν και να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά της ομάδας. Είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν να μας βρουν και θα βρεθεί η λύση».

Για το αν σε περίπτωση που βρεθεί λύση, θα συνεχίσει στο Δ.Σ.:

«Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος είναι ταυτισμένος με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, γιατί εκείνος μου έκανε την τιμή να έρθω στον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι θέμα καθαρά ηθικής τάξεως και αξιοπρέπειας κι αυτά δεν εξαγοράζονται με όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Αν ο κ. Τσιμπανάκος αποχωρήσει, θα αποχωρήσω κι εγώ. Ευελπιστούμε να βρεθεί λύση, γιατί αυτή η ομάδα έχει αδικηθεί και αξίζει καλύτερη τύχη. Έχει γράψει την ιστορία της και είναι γνωστή παντού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου