ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαυρονάσιος: «Αντί για φιέστα, προβληματισμός για την επόμενη μέρα»

μαυρονάσιος-αντί-για-φιέστα-προβλημ-539131

Αντί για φιέστα λόγω της ανόδου στη Super League, υπάρχει προβληματισμός για την επόμενη μέρα, τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πιερικό. Ο κ. Μαυρονάσιος ανέφερε ότι καμία πρόταση δεν έγινε μέχρι χθες, μέρα που είχε θέσει διορία ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, για την ανάληψη της διοίκησης της ομάδας, ενώ επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο μεγαλομέτοχος θέλουν να αποχωρήσουν.

Αναλυτικά όσα επισήμανε:

«Αν τελείωνε το πρωτάθλημα υπό άλλες συνθήκες, θα υπήρχαν πανηγυρισμοί και φιέστες. Όταν μία ομάδα ύστερα από έξι χρόνια αλλάζει κατηγορία και επανέρχεται στη φυσική της θέση, νομίζω ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν πανηγυρική. Είμαστε ευχαριστημένοι, στην ουσία όμως είμαστε δυσαρεστημένοι για την επόμενη μέρα. Η φετινή χρόνια ήταν σε γενικές γραμμές επιτυχημένη, διότι έγινε σε μία σεζόν, που όλα ήταν ενάντια στο ποδόσφαιρο. Υπήρχε κορωνοϊός, άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλάξαμε τον σχεδιασμό μας, το ρόστερ μας και τους προπονητές μας, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Βρήκαμε τον ρυθμό μας και η ομάδα έληξε άλλο πρόσωπο. Ωστόσο, αυτό που μας προβληματίζει είναι η επόμενη μέρα. Είναι γνωστό σε όλους σας ότι η διοίκηση είχε δώσει διά μέσου του κ. Τσιμπανάκου μία ημερομηνία, δηλαδή σήμερα (σ.σ. χθες), ώστε να βρεθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος να ασχοληθεί με τα κοινά της ομάδας.

Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω κατηγορηματικά ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση. Θεωρώ ότι ένας σοβαρός άνθρωπος που θα θέλει να ασχοληθεί με μία σοβαρή και μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, τόσο καιρό θα είχε ενδιαφερθεί. Οι ημερομηνίες είναι καταλυτικές και φως στο τούνελ δεν υπάρχει.

Αρα αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να αλλάξει χέρια η ομάδα. Να σας πω και κάτι άλλο ρεαλιστικό. Ουδείς αναντικατάστατος. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι, αν ασχοληθούν, με καλύτερες γνώσεις και με καλύτερα οικονομικά από μας. Ας έρθουν να μιλήσουμε υπεύθυνα, γιατί η ομάδα είναι μεγάλη και υπάρχει μεγάλο δίλημμα για το τι μέλλει γενέσθαι. Περιμένουμε αυτή τη βδομάδα και μία τηλεδιάσκεψη στη λίγκα την Τετάρτη, γιατί τα κριτήρια που έχει βάλει η πολιτεία ως προς τις ημερομηνίες είναι πολύ αυστηρά. Ομως σας το λέω κατηγορηματικά ότι εμείς θέλουμε να φύγουμε από την ομάδα, αλλά να υπάρξει κάποια σοβαρή πρόταση, για να αναλάβει τη διοίκησή της. Αν δεν υπάρξει, είναι μεγάλη η απόφαση για την επόμενη μέρα και δεν μπορώ να την πάρω εγώ. Θα την πάρουν αυτοί που έχουν τις τύχες της, ο μεγαλομέτοχος, η διοίκηση της ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης. Αυτός ο οποίος θα πάρει την απόφαση να «κλείσει» αυτήν την ιστορική ομάδα, πρέπει να έχει μεγάλη ψυχή. Οι διαδικασίες για το μετοχικό κεφάλαιο προχωρούν. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Τα χρήματα είναι έτοιμα, για να κατατεθούν. Ομως κι εμείς είμαστε στην αναμονή, καθώς, αν δεν υπάρξει κάποιος που ενδιαφέρεται, να πάμε εμείς να βάλουμε τα χρήματα, από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε; Όλα είναι ρευστά. Σας λέω κατηγορηματικά ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση, ούτε από τον Βόλο ούτε από όλη την Ελλάδα.

Εχουμε μεγάλη συναίσθηση ότι υπηρετούμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι μεγάλη η απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος να «κλείσει» αυτήν την ιστορική ομάδα. Να ροκανίσουμε τον χρόνο, να περιμένουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Εμείς από τη σκοπιά μας σε δύο πολύ δύσκολες χρονιές έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα και δη οικονομικά. Οταν αυτή η ομάδα έχει χαλάσει σε δύο χρόνια ένα εκατομμύριο ευρώ και έχουμε εισπράξει ούτε 100.000, καταλαβαίνετε ότι το βάρος είναι τεράστιο για μας. Δεν είμαστε εφοπλιστές και επιχειρηματίες».

Οσο για την περίπτωση που τους ζητήσει ο ίδιος ο κόσμος να συνεχίσουν: «Αν συστρατευθούν ο Ερασιτέχνης, ο κόσμος και όλοι οι φορείς και υπάρξουν οι προϋποθέσεις και εγγυηθούν όλοι ότι μπορούν να βοηθήσουν, τότε θα καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι και θα πάρουμε μία πολύ σωστή και δίκαιη απόφαση γι’ αυτήν την ομάδα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου