Υπέρ του Βόλου οι πιέσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-01, 13:39:58
Υπέρ του Βόλου οι πιέσεις

Μετά την ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ ερευνά αν υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η εξωτερική πίεση που περιμένει ο Ολυμπιακός Βόλου χτυπάει πλέον την πόρτα της ΕΠΟ, η οποία ενώ αντιδρούσε εντόνως στο δικαίωμα της ΕΕΑ να χορηγεί πιστοποιητικά στις ΠΑΕ και για το λόγο αυτό ενημέρωσε τη ΦΙΦΑ, που είχε και βολιώτικη ενημέρωση καθώς δεν υπήρξε ανάλογη αντίδραση της Ομοσπονδίας το περασμένο καλοκαίρι.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία θεωρεί πως με το νέο νόμο υπάρχει παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε και από την ΟΥΕΦΑ να παρέμβει και ήδη το έκανε με έρευνα επιθεωρητή έτσι ώστε να υποδείξει στην ΕΠΟ να τηρήσει τις διατάξεις που αφορούν στο αυτοδιοίκητο, οι οποίες στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκαν.

Πάντως με την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που αφάνισε το περασμένο καλοκαίρι την ομάδα του Βόλου που όλοι θαύμασαν πέρσι παραμένει ο ελεγκτικός μηχανισμός της πολιτείας στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, με αρμοδιότητες να ελέγχει τη νομιμότητα των ενεργειών των παραγόντων του ποδοσφαίρου και να επιβάλει τις ποινές που ορίζονται από το νόμο. Και μάλιστα, με τροπολογία που προστέθηκε την τελευταία στιγμή, η ΕΕΑ δεν θα ασκεί ελέγχους σε ΠΑΕ και ΚΑΕ μόνο κάθε καλοκαίρι, αλλά και εκτάκτως μέσα στις σεζόν, είτε αυτεπάγγελτα, είτε μετά από αίτηση κάποιας ΠΑΕ ή ΚΑΕ, είτε μετά από αίτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης ή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πάντως η θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι πως δεν αναγνωρίζει καμία δυνατότητα παρέμβασης στο ποδόσφαιρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και καμίας άλλης επιτροπής, μέσω της επιβολής ποδοσφαιρικών ποινών, όπως είναι η συμμετοχή ή όχι ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία και πρωτάθλημα, από μη ποδοσφαιρικό όργανο ή απαγόρευσης μεταγραφών κ.λ.π. Ανάλογες ποινές ρητώς απαγορεύονται από το καταστατικό και τους κανονισμούς να επιβάλλονται σε ΠΑΕ, ΤΑΠ ή σωματεία, αλλά και στις διοργανώτριες αρχές.

Η ΕΠΟ τονίζει επίσης ότι έχει τη δική της διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων. Συνεπώς οι όποιες αποφάσεις της ΕΕΑ δεν μπορούν να προκαλούν οιαδήποτε κύρωση σε βάρος της ή σε βάρος Ενώσεων-μελών της.

Η θέση αυτή πάντως της ΕΠΟ που σχετίζεται με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κράτησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, επιτρέποντας στην ΕΕΑ να τιμωρήσει τη βολιώτικη ομάδα, αν και δεν είχε αυτή την αρμοδιότητα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκτός από την ΟΥΕΦΑ ποντάρει και στην αποκάλυψη της αλληλογραφίας μεταξύ ΕΠΟ και FIFA με την παγκόσμια ομοσπονδία πάντως να δείχνει ότι άκουσε σοβαρά τις καταγγελίες των Βολιωτών για την παραβίαση τού αυτοδιοικήτου. Μάλιστα όπως φαίνεται από την αποκάλυψη της αλληλογραφίας η FIFA έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι παρεμβατικός και έστειλε σαφές μήνυμα στην ΕΠΟ ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει άμεσα ...

Ίσως και σήμερα θα έρθει στην Ελλάδα άνθρωπος της ΦΙΦΑ και στις συναντήσεις με την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός ποντάρει... οι πιέσεις να είναι υπέρ του...

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=