Μπέος: «Να μπω ισόβια αν μίλησα με τον Σάχα!»

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-01, 12:16:03
Μπέος: «Να μπω ισόβια αν μίλησα με τον Σάχα!»

Δριμύ κατηγορώ προς την πολιτεία, την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου που κρατείται στις φυλακές του Ναυπλίου μίλησε αναφέρθηκε σε όλα...

Υποστήριξε πως πίσω από την κράτησή του υπάρχει μεθόδευση ή κρύβεται «μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τόνισε πως δεν μπορεί να είναι σύμπτωση πως κάθε φορά που θέτει αίτημα αποφυλάκισης, δίνεται στη δημοσιότητα ένα ακόμη σενάριο, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση «Σάχα», ενώ απέφυγε να κάνει προγνωστικά για το φετινό πρωτάθλημα.

«Διατάξεις και νόμοι έχουν βιαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών στην εκπομπή «Παλτά και παικταράδες» με τον Γιώργο Αγγέλου και τον Ευάγγελο Μίχο.

Οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στον Sentra 103,3:

Για την κράτηση του στις φυλακές Ναυπλίου: Είναι πασίγνωστο ότι βρίσκομαι κατά τη δική μου άποψη και του κόσμου παράνομα στις φυλακές του Ναυπλίου. Συμπληρώνω 8,5 μήνες εδώ και αυτοί που με κρατάνε εδώ θα πρέπει να ντρέπονται, αν έχουν φιλότιμο και δικαστική συνείδηση. Δεν μας λένε ποιο είναι το έγκλημα, ποια η συμμορία μου. Αυτή η ιστορία μπορεί να γυριστεί και σαν έργο. Και έχει επιπτώσεις σε εμένα και την οικογένεια μου. Ο κάθε άνθρωπος τραβάει τον δικό του Γολγοθά.

Για τις συνθήκες κράτησης: Καμιά φορά λένε πρέπει να ζήσεις ή να βιώσεις για να δεις πράγματα διαφορετικά. Μην κοιτάμε τη δική μου περίπτωση. Περνάω άθλια, αλλά έχω την δυνατότητα να το ξεπερνάω. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στο τσιμέντο και πολλοί δεν θα είχαν ούτε κουβέντες αν δεν τους έφερναν οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου, τότε για ποια Ελλάδα μιλάμε; Για ποια πατρίδα; Δεν κοιμάμαι στο έδαφος, αλλά κοιμούνται 250 ψυχούλες.

Για το αν έχει αλλάξει στην φυλακή: Είναι ένα μεγάλο σχολείο η φυλακή. Ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι σου. Εδώ λες ή τελειώνω ή βγαίνω και συνεχίζω. Ήμουν ευαίσθητος και έγινα κι άλλο.

Για τα στοιχεία που είναι κατά του: Λένε ότι βγήκαν καινούργια στοιχεία. Γιατί υπήρχαν παλιά; Ο πολίτης παγκόσμια στην δικαιοσύνη, δεν πρέπει ν’ αποδείξει ότι είναι αθώος, αλλά οι άλλοι ότι είναι ένοχος. Σε κόντρα είμαι μαζί τους. Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν υπάρχει και την προσβάλουν κάποιοι λειτουργοί τους.

Δεν παρακαλάω κανέναν, σε 18 μήνες θα βγω. Έχω τέτοια δύναμη και θα βγω με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι άδικο και δε τιμάει την δικαιοσύνη να κυνηγάει ένα πατέρα πέντε παιδιών, που δεν έχει διαπράξει άλλο αδίκημα στο παρελθόν, ούτε έχει φυγοδικήσει.

Διατάξεις και νόμοι έχουν βιαστεί. Με χρεώνουν ότι έχω αμερικάνικο διαβατήριο και έφυγα για να μην γίνω. Δεν είναι σκοπιμότητα της κ. Παπανδρέου; Γιατί δεν έστειλε ένα έγγραφο στην πρεσβεία να ρωτήσει; Φωνάζουν οι δικηγόροι μου. Εδώ είναι πασιφανές ότι υπάρχει μεθόδευση. Λέω και συνεχίζω να λέω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά έντιμοι δικαστές.

Για τις πληροφορίες που έχει σχετικά με την κράτηση του: Μου έχουν δώσει πληροφορίες ότι υπάρχει από πίσω μία μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια. Όταν βγω θα τα πούμε όλα. Είτε υπάρχει μεθόδευση από την πολιτεία είτε από μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια.

Για αιτήσεις αποφυλάκισης: Είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που κάνω μία αίτηση να βγαίνει ένα θέμα δικό μου; Μία φορά είναι, αλλά συνέχεια όχι. Είναι άτιμο, είναι πρόστυχο αυτό που κάνουν. Ας αφήσουν το δικαστικό σώμα να πάρει μία απόφαση. Ας σταματήσουν να το επηρεάζουν.

Για τις νέες κατηγορίες: Ο κ. Κωνσταντινίδης, ο εξαίρετος κύριος γνωρίζεται αν δουλεύει σε κάποια εφημερίδα, ή κάποια τηλεόραση; Δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του σαν δημοσιογράφος. Το επάγγελμα του ξέρετε ποιο είναι; Είναι επάγγελμα πασόκος,. Από αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν νομαρχιακός σύμβουλος. Από τα εργαλεία του κ. Γερουλάνου. Άλλος ανεπάγγελτος.

Αφήστε τον κ. ανακριτή, τους δικαστές τους εισαγγελείς. Αφήστε με να πάω σε μία δίκαιη δίκη. Και μετά βγείτε και σχολιάστε με. Αυτή τη στιγμή δεοντολογικά δεν έχετε δικαίωμα να με κρίνετε.

Αν έχω συνομιλήσει με τον ποδοσφαιριστή Σάχα ή άλλον ή μάνατζερ του, πριν τον αγώνα ή πριν από 7 μήνες να μείνω ισόβια στην φυλακή. Τι να στήσει ο Ολυμπιακός Βόλου από την ΑΕΚ; Χωρίς να θέλω να προσβάλω την ιστορία που την σέβομαι. Με τους παράγοντες που την κατάντησαν έτσι έχω πρόβλημα.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: Χαίρομαι που υπάρχει πανελλαδική αναγνώριση για ένα δημιούργημα του Αχιλλέα Μπέου και οι Γερουλάνοι και οι Μπιτσξήδες το διέλυσαν.

Αυτή η ιστορία ήδη έχει αρχίσει αν όχι να πιστεύετε να αμφιβάλλετε έντονα ότι τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν. Δεν ζητάω να βγω από την φυλακή. Αν προβλέπεται από το νόμο να γίνει. Μην προσπαθείτε οι δημοσιογράφοι να επηρεάσετε τους δικαστές.

Για το δικαίωμα του λόγου και τις απομαγνητοφωνήσεις: Γνωρίζω το κατηγορητήριο και είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων αν του πάρουν να το δουν πριν αναφερθούν. Έχει πεθάνει κόσμος και έχει αγωνιστεί για να υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Όσο θα ζω θα φωνάζω και θα λέω ότι θέλω. Μου το δίνει το σύνταγμα αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν για μεγάλους επιχειρηματίες, για πολιτικούς, για δημοσιογράφους, αλλά δεν τα βγάλανε. Ποιος άφησε να γίνουν αυτές οι επιλεκτικές απομαγνητοφωνήσεις; Ποιος είπε ότι από τις 39.000 ώρες διαλέξτε τις 2; Από τα 2 λεπτά που μιλάω έχω κρατήσει 1.30. είναι πολλές παρατυπίες που ο κόσμος και οι έντιμοι δικαστές δεν γνωρίζουν. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε από τον κάθε Κωνσταντινίδη και Θωμαΐδη.

Για το αν έχει μάθει από τα λάθη του: Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και μαθαίνω από αυτά. Τα λάθη μου θα τα κρίνεται ως παράγοντα. Ως παράγοντα αυτοί που βλέπω τώρα είναι οι μισοί χόρτα. Δεν θα κρίνεται τον χαρακτήρα μου, ότι είμαι αλαζονικός ή επαναστάτης.

Για το τι θα κάνει όταν αποφυλακιστεί: Όταν θα ξαναβγώ ένα πράγμα έχω σκοπό στη ζωή μου όσο χρόνο και να πάρει, να καθαρίσει η υπόθεση. Το χρωστάω στα παιδιά μου, να καθαρίσω το όνομα τους.

Για την πορεία του ως παράγοντας: Ήμουν ένας παράγοντας, προσπάθησα για την ομάδα μου. Θέλετε να πως για τον Πανιώνιο; Να πως για τον Ηρακλή που πήγα και βοήθησα τον φίλο μου τον Αντώνη τον Ρέμο; Δεν πλήρωνα στην ώρα μου; Σαν παράγοντας που προστατεύει την ομάδα του θα έρθει σε κόντρα με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ. Δεν έχω πίσω μου έναν δημοσιογραφικό στρατό.

Για την Super League: Αρρώστια είναι αυτό που υπάρχει τώρα. Οι μισές ομάδες της Super League, κακώς συμμετέχουν. Κάθε χρόνο έρχονται και κάνουν νέο νόμο. Προτάσεις κάντε. Ποιος θα καταθέσει τις προτάσεις ο περαστικός ο Μπιτσαξής και ο Γερουλάνος που βρήκε μία μπάλα στον δρόμο και την πέρασε για πεπόνι; Δεν ήθελα ποτέ να είμαι κρατικοδίαιτος. Ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτικός. Και υπάρχει και σχέση «δούναι και λαβείν». ΅Αυτό που κάνουν δείχνει ανευθυνότητα και ότι είναι πολύ λίγοι. Αυτό έπρεπε να το κάνουν από τον Αύγουστο. Αυτό δείχνει την σοβαρότητα των παραγόντων. Και στην τελική μην βάλει τον ΟΠΑΠ κύριε.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=