Περιμένει ουσία από την πίεση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-29, 13:50:57
Περιμένει ουσία  από την πίεση

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ποντάρει σε UEFA και FIFA

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τα αποτελέσματα της εξωτερικής πίεσης περιμένει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου που συνεχίζει να ποντάρει στην παρέμβαση της UEFA και της FIFA προς την πολιτεία και ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο αλλά και στην κόντρα που είχε προκύψει μεταξύ της Ομοσπονδίας με την πολιτεία για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τη μάχη για τη δικαίωσή του και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, βλέπει πως τα τελευταία γεγονότα τον δικαιώνουν, αλλά οι “παράνομες” -όπως αποδεικνύεται- αποφάσεις τον κρατούν εκτός γηπέδων και περιμένει αποφάσεις που θα τις αλλάξουν!!!

Έτσι τώρα ενώ στα υπέρ του Ολυμπιακού είναι και το έγγραφο της UEFA προς τον πρώην τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη, το οποίο μπορεί και να αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης των στημένων αγώνων καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια στήθηκαν, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της UEFA για την μη τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση της βολιώτικης ΠΑΕ.

Όλα αυτά μετά την αναφορά που απέστειλε στην ΟΥΕΦΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μέσω του νομικού της εκπροσώπου στην Ελβετία, Μιχάλη Μιτζικού, καταγγέλλοντας τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με αυτή την αναφορά φαίνεται πως έπεισε την ΟΥΕΦΑ και προσπαθεί να πιέσει και την ΕΠΟ να τηρήσει το αυτοδιοίκητο και να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, σύμφωνα με την οποία το βολιώτικο συγκρότημα διατηρήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Μιχάλης Μιτζικός στην τελευταία αναφορά τονίζει τη θέση της ΕΠΟ, όπως αυτή εκφράστηκε στο non paper που είδε και το φως της δημοσιότητας και αφορά τις διαφωνίες της στις διατάξεις εκείνες που σύμφωνα με την Ομοσπονδία παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα το άρθρο 19... αφού εδώ η θέση της ΕΠΟ, που σχετίζεται με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κράτησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, επιτρέποντας στην ΕΕΑ να τιμωρήσει τη βολιώτικη ομάδα, αν και δεν είχε αυτή την αρμοδιότητα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ να παρέμβει και ήδη το έκανε με έρευνα επιθεωρητή έτσι ώστε να υποδείξει στην ΕΠΟ να τηρήσει τις διατάξεις που αφορούν στο αυτοδιοίκητο, οι οποίες στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως συνεχίζει να έχει ανοιχτά δικαστικά μέτωπα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και συνεχίζει έτσι να αγωνίζεται για τη δικαίωσή του. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει διάφορες επαφές, οι οποίες και θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, με σκοπό η ΠΑΕ να βρει υποστηρικτές στον αγώνα που κάνει για την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ.

Όσον αφορά την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αυτή πρόκειται να εκδικαστεί στις 20 Μάρτη στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=