Βοήθεια από το εξωτερικό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-25, 14:16:54
Βοήθεια από το εξωτερικό

Επιθεωρητής της UEFA ερευνά αν παραβιάστηκε το αυτοδιοίκητο στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Νέα βοήθεια από το εξωτερικό δέχεται ο Ολυμπιακός Βόλου στην προσπάθεια που κάνει εδώ και 7 μήνες για να δικαιωθεί και να επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό για παρεμβάσεις από το εξωτερικό γίνεται πραγματικότητα και επιθεωρητής της UEFA άρχισε να ερευνά αυτά που φωνάζει εδώ και καιρό ο Βόλος, αν δηλαδή παραβιάστηκε το αυτοδιοίκητο στην περίπτωση του Ολυμπιακού...

Οι εξωτερικές πιέσεις και η υπόθεση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είναι άλλωστε προτεραιότητα για τη δικαίωση της ομάδας, καθώς αυτά είναι τα θέματα που “καίνε” και που περιμένει ο Βόλος, που είναι σε αναμονή αποτελεσμάτων και αποφάσεων επί της ουσίας

Η UEFA μετά τη ΦΙΦΑ δείχνει να παίρνει σοβαρά τα περί παραβίασης του αυτοδιοίκητου για τον Ολυμπιακό μέσω της ΕΕΑ κι όλα αυτά μετά και την υπαναχώρηση που είχε γενικότερα στην υπόθεση περί στημένων με την οποία ξεκίνησε όλος ο πόλεμος κατά του Βόλου και που αποκαλύφθηκε με το έγγραφο προς τον ένατο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη, το οποίο μπορεί και να αλλάξει τα δεδομένα, αφού η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια στήθηκαν.

Ως γνωστόν πριν την αποκάλυψη για την διαδικασία απομαγνητοφωνήσεων ο κ. Κασίμης είχε στείλει έγγραφο στην UEFA, ζητώντας διευκρινίσεις για το πώς κρίνονται τα παιχνίδια ως στημένα αλλά και το πώς γίνονται οι διαβαθμίσεις (σ.σ.: «διεφθαρμένο», «άκρως διεφθαρμένο» κ.λ.π.). Η απάντηση ήρθε πριν ο κ. Κασίμης παραδώσει επισήμως τον φάκελο των στημένων αγώνων στους εφέτες-ανακριτές Γιώργο Καλόφωνο και Γιώργο Αυγέρη. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πει εγγυημένα ότι τα παιχνίδια όντως «στήθηκαν» και επίσης ότι η ανάλυση του ελεγκτικού της μηχανισμού δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση την αυτόματη απόδοση ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα χωρίς περαιτέρω διερεύνηση.

«Η ανάλυση των αποτελεσμάτων και των αποδόσεων δεν επιτρέπει από μόνη της να αναγνωρίσουμε τα φυσικά πρόσωπα που μπορεί να έχουν ενεργήσει για να στήσουν μία αναμέτρηση», αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα της απαντητικής επιστολής της UEFA στον κ. Κασίμη και προσθέτει: «Έχουμε αποστείλει στην Ελληνική Ομοσπονδία τις αναφορές που μας εστάλησαν. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε πως αν τα παιχνίδια στήθηκαν για λόγους που αφορούν το στοίχημα, τότε αυτό θα αποτυπωθεί στη διακύμανση των αποδόσεων σε μία και γενικότερα περισσότερες εταιρείες στοιχήματος, οι οποίες εξετάζονται από την εταιρία που συνεργαζόμαστε και επομένως ανιχνεύονται από το σύστημα παρακολούθησης. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε καμία απόλυτη εγγύηση».

Ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει ..ακόμη στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο μετά το νέο νόμο της πολιτείας για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η ΦΙΦΑ είναι άλλωστε ένα όπλο του Ολυμπιακού ειδικά μετά τη νέα παρανομία που έγινε νόμος, και ο περιβόητος «μπαμπούλας» της FIFA έκανε και πάλι την εμφάνισή του, κάτι που είναι υπέρ του Βόλου και τον δικαιώνει για τις “φωνές” τόσων μηνών...

H EΠO άλλωστε κατάλαβε και αποφάσισε έπειτα από 10 χρόνια λειτουργίας της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Aθλητισμού ότι αυτή παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και προσέφυγε στη FIFA, η οποία -όπως ζήτησε η ομοσπονδία- στέλνει στην Aθήνα τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της Tιερί Pεζνάς για συνομιλίες με την EΠO την ερχόμενη Τετάρτη...

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τη μάχη για τη δικαίωσή του και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που τελευταία τα γεγονότα τον δικαιώνουν, αλλά οι “παράνομες” -όπως αποδεικνύεται- αποφάσεις τον κρατούν εκτός γηπέδων... περιμένει από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που μετατέθηκε για τις 20 Μαρτίου (αντί για σήμερα 21 Φεβρουαρίου)... να διορθώσει το λάθος του περασμένου καλοκαιριού... από την Ομοσπονδία.

Ακόμη εκκρεμεί στη Βουλή ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού που κατατέθηκε από τον βουλευτή Ι. Δημαρά, ο οποίος αφού κάνει λόγο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ως εξιλαστήριο θύμα, την αποβολή της από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, ζητάει την επανεξέταση της καταδίκης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=