ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμπανάκος: «Είμαι κάθετος ότι μετά τις 27/6 αποχωρώ από τον Ολυμπιακό»

τσιμπανάκος-είμαι-κάθετος-ότι-μετά-τ-579101

Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι μετά τις 27 Ιουνίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League, αποχωρεί από τον Ολυμπιακό Βόλου, έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μιλώντας στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα έχει προετοιμάσει το έδαφος για τον επόμενο επενδυτή με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και έχοντας αφήσει μηδενικά χρέη. Αναλυτικά ο κ. Τσιμπανάκος ρωτήθηκε:

Αν το μετοχικό κεφάλαιο θα είναι στις 250.000 ευρώ, είτε η ομάδα παίξει ξανά στη Football League, αν δεν γίνει συγχώνευση των δύο κατηγοριών, είτε αγωνιστεί στη Superleague 2: «Έχω κάνει δήλωση ότι μετά τις 27 Ιουνίου έχω εκφράσει την επιθυμία μου να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκεί λέω ότι θα είναι έτοιμο το μετοχικό κεφάλαιο με την αύξηση. Πάλι να ξαναπώ τα ίδια; Ρωτήστε τον κ. Φάτση, που είναι στο ΓΕΜΗ, αν ο κ. Τσιμπανάκος έχει προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ήδη έχουμε κάνει κάποια έγγραφα, περιμένουμε μία λεπτομέρεια από το ΓΕΜΗ, που θέλουμε να τελειώνουμε και να κάνουμε την αύξηση. Δε χρειάζεται όμως να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα και να λέμε κάθε μέρα τέτοια πράγματα. Έκανα ήδη μία γραπτή τοποθέτηση».

Αν αυτά τα 250.000 ευρώ είναι δεσμευμένα ακόμη και στην περίπτωση που η ομάδα παίζει στη Football League, όπου δε χρειάζονται: «Εμείς την αύξηση την κάνουμε, για να μεγαλώσει η εταιρεία μας. Τα χρήματα είναι δικά μας, δεν τα πήραμε δανεικά, τα χειριζόμαστε εμείς. Η ομάδα θα έχει μετοχικό κεφάλαιο σίγουρα 250.000 ευρώ. Αν γίνει η αναδιάρθρωση, έγινε. Αν δε γίνει, με βάση αυτό που έχω δεσμευτεί στον κόσμο και τη δήλωση που έχω κάνει ότι αποχωρώ μετά τις 27 Ιουνίου, θα το έχω κάνει πράξη. Αν δεν το έχω κάνει πράξη, έχετε κάθε δικαίωμα να βγείτε και να πείτε ό,τι θέλετε».

Για τον προγραμματισμό σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής για την ΠΑΕ: «Φέρτε έναν επενδυτή να πάει τον Ολυμπιακό Βόλου καλύτερα, να πληρώσει και να δει πώς είναι να μπαίνεις σ’ αυτή τη διαδικασία. Εγώ έμαθα από τα λάθη μου, έβαλα τα χρήματά μου, πόνεσα και τα στέρησα από την οικογένειά μου. Από κει και πέρα κουράστηκα. Είναι δικαίωμά μου. Δεν παρατάω την ομάδα. Γι’ αυτό και ετοιμάζω το μετοχικό κεφάλαιο, ώστε ο επόμενος ενδιαφερόμενος να βρει έτοιμη η ομάδα, για να μην πάει ο άνθρωπος να βάλει 250.000 ευρώ και 100.000 ευρώ εγγύηση και άλλα 200.000 ευρώ, για να ξεκινήσει τον προγραμματισμό του. Εγώ δε συνεχίζω, έχω κουραστεί.

Θα μιλήσω με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και θα καθίσουμε κάτω να βρούμε μία λύση για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο, για να μην πάει ο σύλλογος εκεί που τον βρήκα εγώ και χειρότερα. Εγώ τον βρήκα στο πουθενά.

Όμως τώρα δεν την παρατάω την ομάδα. Έχω δώσει περιθώριο ένα μήνα και όποιος θέλει είμαι εδώ, για να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της ομάδας και το καλό του Ολυμπιακού. Η ομάδα δεν είναι τα πρόσωπα. Πρέπει να ζήσει. Δεν έχουμε χρέη από το παρελθόν, όλα είναι μηδέν, ΙΚΑ, εφορία, ποδοσφαιριστές, κι όχι με 450.000 παλιές προσφυγές και 150.000 χρέος στην ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός είναι καθαρός, ανεξάρτητος και είναι ένα καλό μαγαζί με το brand name του και το προπονητικό του κέντρο. Από κει και πέρα να την πάρει ένας άλλος να την πάει ψηλότερα. Εγώ κουράστηκα».

Για το ότι δε γίνεται να βάζει χρήματα για το μετοχικό κεφάλαιο, χωρίς να έχει βρεθεί ο επόμενος επενδυτής: «Δεν είναι όλα χρήματα στη ζωή. Εγώ δεν υπολογίζω τα λεφτά, δεν τα αγαπάω. Υπάρχει και μία ηθική αξιοπρέπεια προς τον κόσμο και τον σύλλογο, ξαναλέω ότι εγώ ετοιμάζω το έδαφος και ελάτε να πάρετε την ομάδα. Τι άλλο να κάνω δηλαδή; Να βγω στη Συγγρού και να κάνω βίζιτα;».

Αν είναι παρακινδυνευμένο να κάνει μία τέτοια κίνηση, χωρίς να έχει βρει ήδη την εναλλακτική λύση: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε καμία πρόταση και καμία ενόχληση από κανέναν άνθρωπο, για να ηγηθεί της προσπάθειας στον Ολυμπιακό Βόλου. Εύχομαι κα περιμένω να βρεθεί κάποιος να πάει τον Ολυμπιακό ψηλότερα και να μπει σε μία διαδικασία να καταλάβει ότι, έχοντας να αντιμετωπίσει μία πανδημία, ο Ολυμπιακός έζησε με μηδενικά έσοδα. Αυτοί που κάνουν κριτική στις καφετέριες και στα παγκάκια, να δουν από μέσα τη γλύκα».

Αν θα μείνει να «τρέξει» την ομάδα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής: «Είμαι κάθετος ότι μετά τις 27 Ιουνίου αποχωρώ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι δεδομένο αυτό. Κουράστηκα. Υπάρχει ο Ερασιτέχνης, για να του θέσετε την ερώτηση για τον νέο αγοραστή. Συνεργαζόμαστε πέντε χρόνια με τον κ. Τσεκούρα. Αυτή τη στιγμή κουράστηκα. Με το ζόρι δε γίνεται. Εγώ όμως δε θα έχω φύγει και θα είμαι κυνηγημένος, χρωστώντας δεξιά κι αριστερά. Δεν αφήνω την ομάδα με χρέη και τη διαλύω. Θα τελειώσει η σεζόν και θα είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου προς όλους και θα φύγω με ψηλά το κεφάλι. Και να βρεθεί ένας άλλος μ…ας να δει τη γλύκα. Γιατί από έξω είναι όλα καλά. Από μέσα θα καταλάβουν τον προβληματισμό μου, τη στεναχώρια μου και την αγάπη μου για την ομάδα. Μπήκα μπροστά στα δύσκολα και βάλλομαι από παντού. Όμως δεν έσκυψα το κεφάλι και συνεχίζω ακάθεκτος. Περιμένουμε στις 27 Ιουνίου να τελειώσει το πρωτάθλημα, να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα και από κει και πέρα είμαστε εδώ να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού με καλά νέα εύχομαι. Αλλιώς θα στεναχωρηθούμε».

Για το τι γνωρίζει για την αναδιάρθρωση: «Μέχρι στιγμής ισχύει η δέσμευση του κ. Αυγενάκη. Ας μιλήσουν οι βουλευτές μας με τον κ. Αυγενάκη να πιέσουν κι αυτοί, για να γίνει η αναδιάρθρωση. Εμείς όλη τη μέρα ασχολούμαστε μ’ αυτό. Να βγαίνουμε και να λέμε τι κάνουμε;».

Τσεκούρας: «Κυνηγούν φαντάσματα όσοι λένε

ότι είμαστε μαλωμένοι με τον Ευρ. Τσιμπανάκο»

Μιλώντας επίσης στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β., Νίκος Τσεκούρας, απάντησε στη δήλωση του κ. Τσιμπανάκου, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν το οποιοδήποτε πρόβλημα στις σχέσεις τους. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Εγώ προσωπικά και ο Ερασιτέχνης δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τον κ. Τσιμπανάκο. Τον έχω ευχαριστήσει πάρα πολλές φορές για τη βοήθεια που πρόσφερε στον Ολυμπιακό σε δύσκολες στιγμές, όταν οι άλλοι δεν υπήρχαν. Αν κάποιοι κυνηγούν φαντάσματα ότι εμείς είμαστε τσακωμένοι και μαλωμένοι, αναρωτιέμαι τι έχει να χωρίσει με τον κ. Τσιμπανάκο ο Ερασιτέχνης. Εμείς είμαστε ένας οργανισμός, αυτοί ένας άλλος. Αυτοί διοικούν την ΠΑΕ και αποφασίζουν για παίκτες και για ό,τι κάνουν, εμείς ασχολούμαστε με το μπάσκετ, την κολύμβηση και τα άλλα αθλήματα. Ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός. Δε διοικούμε εμείς την ΠΑΕ. Συζητήσεις μπορεί να κάνουμε. Είμαστε όλοι μία οικογένεια και σε μία οικογένεια κάποιος μπορεί να πει τη γνώμη του. Δε σημαίνει ότι έχουμε σκοτωθεί κιόλας. Αν ο κ. Τσιμπανάκος έχει αποφασίσει να φύγει, επειδή ξέρω ότι είναι σωστός, θα συναντηθούμε την επομένη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, θα μας πει τον τρόπο που θα αποχωρήσει κι αν είναι τελικά η απόφασή του οριστική, γιατί μπορεί να το ξανασκεφτεί ο άνθρωπος. Αν όμως φύγει, ο Ερασιτέχνης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τις νόμιμες, ώστε ο Ολυμπιακός να βρει επενδυτή. Αν δεν βρει επενδυτή, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μπορώ να πω από τώρα τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι πολύ ξεκάθαρος».

Επίσης ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε στην επανέναρξη των υποδομών και τις εκλογές που θα γίνουν στον σύλλογο:

«Μετά την απόφασή της Κυβέρνησης για άνοιγμα όλων των αθλητικών χώρων, η διοίκηση κάλεσε τους υπευθύνους παράγοντες, οι οποίοι είναι στα τμήματα, και έχουν ξεκινήσει όλα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ζωντανός οργανισμός και δε γίνεται να αφήσουμε τα τμήματα. Εξάλλου το καταστατικό λέει ότι μέχρι τις εκλογές ο σύλλογος διοικείται από την παρούσα διοίκηση. Μέσα στον Ιούλιο θα γίνουν η γενική συνέλευση και οι εκλογές. Ο σύλλογός μας είναι ανοιχτός. Όσοι θέλουν θα ‘ρθουν και θα θέσουν τα θέματα στη γενική συνέλευση. Έχουμε περάσει και πιο δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε και θα τα τελειώσουμε όλα, και τις εκλογές και τα όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό Βόλου».

Σε απολογία για Απόλλωνα

και Κυριακή με Αλμωπό

Σε απολογία κλήθηκε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σχετικά με τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Πόντου.

Οι ερυθρόλευκοι θα προσκομίσουν τα δικαιολογητικά από το νοσοκομείο Βόλου, μετά τη δηλητηρίαση 16 ποδοσφαιριστών, και αναμένεται να οριστεί εκ νέου η αναμέτρηση, που ήταν προγραμματισμένη για το Βατάν της Κατερίνης.

Πλέον, ο Βασίλης Βούζας και οι συνεργάτες του, εστιάζουν την προσοχή των ποδοσφαιριστών για τον Αλμωπό Αριδαίας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στη Νεάπολη για τη 14η αγωνιστική της Football League

Όσον αφορά την κλήση σε απολογία σε σχετική ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρεται ότι το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία την Τρίτη 1/6/2021 και ώρα 15:30 την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 15, 17, 21 παρ 3, Ια, ΙΙ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (αγώνας με ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, 23/5/2021).

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Βόρειος Ομιλος

Σάββατο 29 Μαΐου

17:00 Βέροια-Πανσερραϊκός (ΕΡΤ3)

Κυριακή 30 Μαΐου

17:00 Πιερικός-Απόλλων

17:00 ΑΕΠ Κοζάνης-Θεσπρωτός

17:00 Ολυμπιακός -Αλμωπός

17:00 Καβάλα-Τρίγλια.

Ρεπορτάζ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου