ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν έγινε το ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου

δεν-έγινε-το-ματς-του-ολυμπιακού-κόντρ-582742

Δεν έγινε, όπως αναμενόταν χθες Κυριακή στις 17.00, στο γήπεδο του Βατάν Κατερίνης, το ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα Πόντου και τον Ολυμπιακό Βόλου για την 13η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League, χωρίς να έχει παρθεί από την Ενωση της Super League 2/Football League απόφαση αναβολής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Επομένως, τα αρμόδια όργανα είναι αυτά που θα αποφασίσουν για την τύχη της αναμέτρησης και αν θα διεξαχθεί σε κάποια άλλη ημερομηνία.

Το βολιώτικο συγκρότημα κατέβηκε με μόλις τέσσερις υγιείς παίκτες και υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας που συνέβη αυτό, καθώς 16 αθλητές από τους 20 της αποστολής εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με στομαχικές διαταραχές, εμετούς και διάρροια το απόγευμα του Σαββάτου. Ασφαλώς, επισκέφτηκαν αμέσως το Νοσοκομείο Βόλου, απ’ όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και τη χορήγηση όρου επέστρεψαν στα σπίτια τους, προκειμένου να αναρρώσουν.

Φυσικά, η κατάστασή τους δεν επέτρεπε ούτε κατά διάνοια να αγωνιστούν στο χθεσινό παιχνίδι, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι γιατροί, κάνοντας σαφές ότι απαγορεύεται στους παίκτες να μετέχουν σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για δύο μέρες.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου εμφανίστηκε, όπως και υποχρεούνταν, στο γήπεδο του Βατάν με τους υπόλοιπους τέσσερις διαθέσιμους παίκτες της αποστολής (Κολέλα, Τζούριτς, Ερέρα και Φιλίποβιτς), συνοδευόμενους από τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Σωτήρη Μαυρονάσιο και τον τεχνικό διευθυντή, Θωμά Μακρή.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο διαιτητής Λάμπρος Μπεκιάρης ότι λόγω γαστρεντερίτιδας 16 παίκτες έμειναν στον Βόλο, για τους οποίους προσκομίστηκε και η ανάλογη ιατρική γνωμάτευση του Νοσοκομείου Βόλου. Ο Καρδιτσιώτης ρέφερι συνέταξε το φύλλο αγώνα κι αυτό μαζί με τα επίσημα έγγραφα του Νοσοκομείου Βόλου θα αποσταλούν στην Ενωση Super League 2/Football League, η Πειθαρχική Επιτροπή της οποίας θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποστηρίξει ότι βάσει συνθηκών ήταν αδύνατο να μεταβεί ολόκληρη η αποστολή στο Βατάν εκτός των τεσσάρων ποδοσφαιριστών που προαναφέρθηκαν και κατ’ επέκταση να παραταχθεί στο γήπεδο, επομένως θα ζητήσει το προφανές, να γίνει το παιχνίδι σε μία άλλη ημερομηνία, όπως είναι και το πιο δίκαιο.

Πάντως, ο ΚΑΠ ορίζει ότι, όταν μία ομάδα παρουσιάζεται με λιγότερους από οκτώ παίκτες, χάνει το ματς με 3-0 α.α. και οι πληροφορίες λένε ότι ο ρέφερι έκλεισε το φύλλο αγώνος με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού Βόλου.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο υπήρξε ενημέρωση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η οποία όμως δεν έχει σ’ αυτήν την περίπτωση τη δικαιοδοσία να προχωρήσει σε αναβολή της συνάντησης βάσει ΚΑΠ, γι’ αυτό και δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο επίσημα, όπως συμβαίνει με την περίπτωση που μία ομάδα έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα Πόντου θεωρούνταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιστροφή στις επιτυχίες μετά τη βαριά ήττα από τη Βέροια, καθώς οι Πόντιοι, που βρίσκονται στην 9η και προτελευταία θέση, θεωρούνται από τις αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος με μόλις οκτώ βαθμούς έναντι 16 των ερυθρόλευκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου