Αντιστρέφεται το κλίμα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-24, 13:42:49
Αντιστρέφεται το κλίμα

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για  τη  δικαίωση  του Ολυμπιακού

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πληθαίνουν  καθημερινά  οι  εκτιμήσεις πολλών  ανθρώπων του ποδοσφαίρου για  τη  δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου, που περιμένει να  αναγνωρισθεί επίσημα  το λάθος  που  έγινε  το περασμένο καλοκαίρι ώστε η βολιώτικη  ομάδα, να  επανασυσταθεί και να   επανέλθει  σε  αγωνιστική  δράση  στη  μεγάλη  Κατηγορία...

Μετά τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Ι. Οικονομίδη που παραδέχθηκε το καλοκαιρινό λάθος της Ομοσπονδίας, το νομικό σύμβουλο Θ. Κουρίδη που επίσης μίλησε για αυθαίρετη τιμωρία του Βόλου, χθες ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο Β. Χατζηαποστόλου, μίλησε για τα πολλά λάθη και παρατυπίες και στάθηκε στην περίπτωση του Ολυμπιακού μιλώντας για ξεκάθαρη αδικία...

Πάντως στον Ολυμπιακό βλέπουν μια γενικότερη αναστροφή του κλίματος υπέρ του, κι αυτό που όλοι περιμένουν είναι οι πράξεις και οι αποφάσεις για δικαίωση θεωρώντας κρίσιμους τους επόμενους δυο μήνες... για να αρχίσει η ομάδα να ετοιμάζεται για τη νέα περίοδο!

Ακόμη και στην περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου μετά τα απαντητικά έγγραφα προς τον πρώην ανακριτή της υπόθεσής του κάποιοι έχουν αλλάξει τακτική με χαρακτηριστικό άρθρο του Κ. Καίσαρη που μεταξύ άλλων αναφέρει και θέτει ερωτήματα γράφοντας: “Δεύτερη περίπτωση σαν του Μπέου δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει εδώ και µισόν αιώνα άλλος κρατούµενος που έχει αντιπαρατεθεί τόσο πολύ µε τους πολιτικούς, τους δικαστές, µ’ αυτό που µε µια λέξη προσδιορίζεται ως κράτος. Ποινικός κατηγορούµενος να έχει τέτοια συµπεριφορά δεν έχει υπάρξει. Στην τελευταία συνέντευξή του ο Μπέος αρνείται το ρόλο του προφυλακισµένου. Κι ο Μπέος αναρωτιέται: Αν ανήκω σε εγκληµατική οργάνωση, σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, ποια είναι τα άλλα µέλη; Δεν έχουν βρεθεί ακόµα.

Αν είµαι εκβιαστής, ποιους έχω εκβιάσει; Ούτε εκεί υπάρχει απάντηση. Αν έστησα παιχνίδια, µε ποιους τα έστησα και ποιους δωροδόκησα; Κι έρχεται καπάκι η UEFA και λέει ότι ο χαρακτηρισµός ενός αγώνα ως υπόπτου δεν σηµαίνει και ενοχή φυσικών προσώπων. Κι έρχεται η νεότερη αποκάλυψη σχετικά µε τον ανακριτή της υπόθεσης. Που έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την ΕΥΠ σχετικά µε τις κασέτες. Οφείλουν οι διωκτικές αρχές να αποδείξουν την ενοχή του. Στην προκειµένη περίπτωση τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχιστεί η προφυλάκιση. Ότι είναι ο Μπέος δεν αρκεί. Κι εµένα µε ενοχλούσε η συµπεριφορά του και η γενικότερη στάση του όσο ήταν στο ποδόσφαιρο. Η επιθετικότητά του, η αλαζονεία του και η προκλητικότητά του. Άλλο το ένα όµως άλλο το άλλο Δεν δικάζονται χαρακτήρες και συµπεριφορές. Στοιχεία λοιπόν που θα πείθουν για την αναγκαιότητα της προφυλάκισής του δεν έχουν γίνει γνωστά. Όταν µάλιστα είναι γνωστό το σύνολο της δικογραφίας” καταλήγει.

Οι εξωτερικές πιέσεις και η υπόθεση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είναι πάντως προτεραιότητα για τη δικαίωση της ομάδας, που ποντάρει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 20/3 και ακόμη στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο μετά το νέο νόμο της πολιτείας για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η FIFA... μάλιστα στέλνει την Τετάρτη στην Aθήνα τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της Tιερί Pεζνάς για συνομιλίες με την EΠO και τους Oλυμπιακό, ΠAOK που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Kύπελλα και μαζί με την εθνική ομάδα είναι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα διεθνή φόρουμ.

Ακόμη στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την ΟΥΕΦΑ να επέμβει, ενώ δικαστικά έχει και το χρονοβόρο διοικητικό εφετείο τον Απρίλη.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=