ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ξεκούραστος» ίσως καλύτερος

ξεκούραστος-ίσως-καλύτερος-589837

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετά τα συνεχόμενα ματς και τις αποτυχίες, θα έχει αγώνες μόνο Κυριακές

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην ομαλοποίηση του προγράμματος ελπίζουν στον Ολυμπιακό Βόλου ώστε να ξαναβρούν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο και να έχουν πιο καλά αποτελέσματα, αρχίζοντας από την ερχόμενη Κυριακή στην Πιερία με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη που είχε την περασμένη Πέμπτη επί της τελευταίας Κοζάνης δεν έδωσε συνέχεια στην ανάκαμψη και έχασε με το βαρύ 3-0 την Κυριακή στη Βέροια και ακόμη αν το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα όλου του αγώνα (τα γκολ ήρθαν στο 2ο 45λεπτο) δεν δικαιολογείται για μια ομάδα που λέγονταν ότι φτιάχτηκε να πρωταγωνιστεί.

Ο Ολυμπιακός πρέπει υποχρεωτικά να βάλει ένα τέλος στην αγωνιστική αμφισβήτηση που εκ των αποτελεσμάτων τον έφεραν από την κορυφή στη μέση της βαθμολογίας αφού στις 14 Απριλίου ήταν συγκάτοικος στην κορυφή της βαθμολογίας με Βέροια, Καβάλα με 12 βαθμούς… και τώρα απέχει 11 από την κορυφή και έχει νίκες μόνο απέναντι σε ομάδες που είναι …από κάτω του.

Μετά το βαρύ 3-0 στη Βέροια πάντως, με ομαλοποιημένο πρόγραμμα και χωρίς αγώνες μεσοβδόμαδα ο Ολυμπιακός ελπίζει να έχει καλύτερη εικόνα και έχει να παίξει εκτός έδρας στην 12η αγωνιστική με την Καλαμαριά και τον Ιούνιο στην 15η στις Σέρρες και στην 17η στην Καβάλα, ενώ στο Βόλο θα φιλοξενήσει Αλμωπό, Θεσπρωτό και Πιερικό.

Αλλωστε για προβλήματα που προέκυψαν στο δεύτερο ημίχρονο λόγω κούρασης αλλά και φόβου για τραυματισμούς έκανε λόγο και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια : «Νομίζω ότι έγινε καλό παιχνίδι. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν μας άρεσε. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε τις επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας. Στο δεύτερο είχαμε να διαχειριστούμε πολλά προβλήματα λόγω της κούρασης, και φοβηθήκαμε και για κάποιους τραυματισμούς. Θεωρώ ότι το σκορ δεν αντικατοπτρίζει με την έννοια ότι οι τελικές που έγιναν και τα γκολ που επιτεύχθηκαν δεν έδειχναν ότι η ομάδα μας μπορούσε να κινδυνεύσει τόσες φορές» σημείωσε ο Βασίλης Βούζας, συμπληρώνοντας ότι: «Παίζαμε με μία ομάδα που όπως φαίνεται θα τερματίσει ψηλά, έχοντας καλό ρόστερ. Από τη μία μας αφήνει μία πικρία το αποτέλεσμα, από την άλλη είδαμε και κάποια παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής» .

Οσον αφορά στην προσπάθεια από εδώ και πέρα; «Πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που ήταν σε ένα διάστημα 12 ημερών ήταν πολύ επιβαρυντικά. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν τις απαραίτητες δυνάμεις ούτε έχουν κάνει την ανάλογη προετοιμασία για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο βαρύ πρόγραμμα. Ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών και να πάρουμε τη νίκη. Από εδώ και πέρα είναι η μοναδική μας επιδίωξη να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, παίζοντας με πιο βατούς αντιπάλους» ανέφερε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» για να καταλήξει: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θέλοντας το χρόνο για να δουλέψουμε περισσότερο για να είμαστε έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης, τακτικής και περισσότερο νοοτροπίας. Δεν αρμόζει η θέση στην ομάδα και δεν είναι συνυφασμένη με την ιστορία της και το ειδικό της βάρος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ολυμπιακό δέκα παίκτες έχουν παίξει σε 12, 11 και 10 αγώνες ενώ έχουν «βγει» και τραυματισμοί από τα συνεχόμενα ματς.

Οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί ως τώρα σε όλα τα ματς (12) είναι οι Μιχάλης Γιαννίτσης, Ιάσων Παπαδημητρίου, Κλεβί Κόλα που έχουν ξεκινήσει σε όλα τα ματς στη βασική 11άδα αλλά και ο Γεράσιμος Βουκελάτος (8 βασικός 4 ως αλλαγή). Σε 11 ματς έπαιξαν οι: Νίκος Μπουτζίκος, Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Στέφαν Τζούριτς και σε 10 οι: Φίλιππος Σκοπελίτης και Ιγκόρ Φιλίποβιτς.

Ο Γραικός παραμένει τραυματίας, στη Βέροια έλειψαν οι Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης αλλά και ο Χρήστος Αγρόδημος που απείχε και από προπονήσεις και θεωρείται αβέβαιη η συνέχεια στην ομάδα, αφού ο Λαρισαίος αμυντικός χαφ φαίνεται να ασχολείται με το body weight.

Στο μεταξύ η νέα ήττα στη Βέροια έφερε αντιδράσεις και από τους Austrian Boys που σε ανάρτησή τους ανέφεραν: «Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου 3-0 16/05/2021. Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής σου, έχεις σκοπό να μας ξεφτιλίσεις πριν αποχωρήσεις;» «φωτογραφίζοντας» προφανώς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ευριπίδη Τσιμπανάκο που λίγες μέρες πριν ανέφερε πως θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς.

Πάντως ακόμη και με την απόφαση αποχώρησης Τσιμπανάκου οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι θα υπάρξει διάδοχη λύση αλλά πριν από αυτό και αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου