ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατέρρευσε στο β’ μέρος στη Βέροια και ηττήθηκε 3-0 ο Ολυμπιακός Βόλου

κατέρρευσε-στο-β-μέρος-στη-βέροια-κα-591291

Αποτυχημένη ήταν η έξοδος του Ολυμπιακού Βόλου στη Βέροια, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από την σαφώς ανώτερη ομώνυμη ομάδα, με 3-0, για την 12η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στα καθήκοντά τους στο πρώτο μέρος, παθαίνοντας ωστόσο… καθίζηση στο δεύτερο, όπου και δέχθηκαν τρία τέρματα από τους γηπεδούχους Βεροιώτες, που είχαν και δύο δοκάρια, από ένα σε κάθε ημίχρονο. Ο Πόζογλου στο 48’ και ο Λουκίνας στο 76’ και στο 82’ σφράγισαν την εμφατική νίκη της Βέροιας, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στην 5η θέση και στους 16 πόντους, περνώντας παράλληλα στην κορυφή της κατάταξης.

Το α’ μέρος

Χωρίς τη μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους της Βέροιας να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για επικίνδυνες στιγμές μπροστά στην εστία του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο 9’ ο Πόζογλου εκτέλεσε κόρνερ, με τον Λουκίνα να πιάνει μία κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Μακρινό σουτ του Βασιλούδη για τον Ολυμπιακό, μπλόκαρε ο Βελλίδης στο 14’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 18’ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία ν’ ανοίξουν το σκορ. Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ, με την κεφαλιά του Σκόνδρα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ και έπειτα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα σοβαρός στα αμυντικά του καθήκοντα εξουδετερώνοντας όλες τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Βεροιωτών. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των ερυθρόλευκων, βρίσκοντας εμπόδια, με αποτέλεσμα, οι καλές επιθετικά στιγμές στο πρώτο μέρος να είναι λιγοστές.

Τίποτα ιδιαίτερο δεν είχε να επιδείξει το παιχνίδι ως τη λήξη του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται ισόπαλες χωρίς σκορ, στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Η Βέροια πέτυχε αυτό που ήθελε, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ανοίγοντας το σκορ, για να πάρει έτσι τα ηνία του παιχνιδιού. Ο πρώην ερυθρόλευκος, Πόζογλου, έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά στο 48’, με τον Λουκίνα να αφήνει στο δεύτερο δοκάρι για τον Καραγιάννη, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ με πλασέ, γράφοντας το 1-0 για τους Μακεδόνες.

Στη συνέχεια οι Βεροιώτες είχαν και νέο δοκάρι, στο 58’, με τον Πόζογλου να επιχειρεί το σουτ, που σταμάτησε στην αριστερή δοκό της εστίας του Ξενοδόχοφ. Λίγο νωρίτερα, στο 54’, ο Βελλίδης είχε πει «όχι», σε σουτ του Βουκελάτου.

Ένα σουτ του Πόζογλου στο 71’ κατέληξε άουτ, ενώ στο 76’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη διαφαινόμενη επικράτησή τους. Σκόρερ για την ομάδα της Βέροιας ήταν ο Λουκίνας, που μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση πλάσαρε εύστοχα τον Ξενοδόχοφ, για το 2-0.

Οι Βεροιώτες πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 82’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον Ολυμπιακό να έχει πετάξει πια «λευκή πετσέτα». Ο Λουκίνας πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, πλασάροντας και πάλι τον Ξενοδόχοφ, μετά την κάθετη μπαλιά του Οικονόμου, για να «γράψει» το 3-0.

Το παιχνίδι είχε πια κριθεί, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με άδεια χέρια, για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, μένοντας στην καλή -αμυντικά- εμφάνιση στο πρώτο μέρος και παράλληλα στους 16 πόντους και την 5η θέση.

ΒΕΡΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Σκόρερ: 48’ Καραγιάννης, 76’, 82’ Λουκίνας

Κίτρινες: 40’ Πόζογλου – 39’ Γκιοατά, 69’ Πατρώνης

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Μάνος (Λάρισας)

4ος διαιτητής: Μέγας (Πιερίας)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (81’ Παπαχρήστου), Σκόνδρας, Μαραγκός, Βεργώνης (81’ Μουχέλης), Μπλέτσας (60’ Οικονόμου), Καραγιάννης (60’ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου, Λουκίνας (85’ Τασιόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Παπακώστας (59’ Νικλητσιώτης), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Κολέλα, Γκιοατά (67’ Πατρώνης), Κόλα, Βασιλούδης, Βουκελάτος (59’ Πέλκας), Παπαδημητρίου (74’ Τζούριτς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου