ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για τη συνέχεια αύριο στη Βέροια

για-τη-συνέχεια-αύριο-στη-βέροια-594225

Μετά τη νίκη που ήρθε την Πέμπτη, μετά από πέντε αγώνες χωρίς επιτυχία και επί της αδύναμης ΑΕΠ Κοζάνης, ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να δώσει συνέχεια παίζοντας αύριο στη Βέροια και στόχος των ερυθρόλευκων είναι να κερδίσουν κι ένα ντέρμπι.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μάλιστα στον α’ γύρο του Βορείου Ομίλου της Football League, έχασε τα τρία ντέρμπι στην έδρα του, χάνοντας και καλές παραδόσεις, καθώς στον Βόλο ο Ολυμπιακός είχε να χάσει από τη Βέροια από το 1993 κι έχασε φέτος 0-1, έχασε μετά από 51 χρόνια από τον Πανσερραϊκό, αλλά και 14 χρόνια μετά από την Καβάλα στον Βόλο.

Το θετικό τώρα είναι ότι κερδίζοντας προχθές την ομάδα της Κοζάνης και πετυχαίνοντας πρώτη φορά φέτος τρία γκολ στη Νεάπολη η ομάδα έχει καλύτερη ψυχολογία ενώ σιγά σιγά δείχνει και περισσότερα καλά σημάδια δημιουργίας…

Το ότι η ομάδα βελτιώνεται αλλά και το ότι δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση… τόνισε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΠ Κοζάνης και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, δηλώνοντας: «Πετύχαμε μία δίκαιη αλλά αγχώδης νίκη. Είχαμε καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε καλή άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι γιατί είδαμε ποδοσφαιριστές που είχαν καιρό να πάρουν χρόνο συμμετοχής να είναι αρκετά καλοί, όντας ανταγωνιστικοί και θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ήδη από τώρα πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να ξεκουραστούμε νοητικά και σωματικά και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι» σημείωσε μεταξύ άλλων για να συμπληρώσει: «Σε κάποια σημεία είδαμε και καλό ποδόσφαιρο. Σιγά σιγά μπαίνουν τα παιδιά σε μία διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε πρέπει να βελτιώνονται όλοι». Όσον αφορά το χωρίς γκολ πρώτο ημίχρονο ο Β. Βούζας ανέφερε: «Δεν ξέρω και για κάποιον λόγο δεν έγιναν κάποια πράγματα που είχαμε ζητήσει. Από την άλλη η αμυντική λειτουργία του αντιπάλου ήταν συμπαγής και μας δυσκόλεψε. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και αυτή τη μορφή θα έχουν. Αν πετύχεις ένα γρήγορο γκολ γίνεται πιο εύκολο το έργο. Είναι γκραν γκινιόλ τα παιχνίδια και θα πρέπει και οι παίκτες να είναι έτοιμοι και σε εγρήγορση και να βελτιώσουμε άμυνα, επίθεση και περισσότερο τη μετάβαση όταν χάνεται η μπάλα. Είμαστε σε καλό δρόμο και ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Υπάρχει μία χαλάρωση μετά τα γκολ, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Με μία ποιοτική ομάδα μπορεί να το πληρώσεις» κατέληξε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός.

Στο 3-0 επί της Κοζάνης έγιναν και περισσότεροι οι παίκτες που έχουν σκοράρει φέτος..

Ο Ιάσων Παπαδημητρίου έφτασε τα 7 και από ένα έχουν πετύχει ο Βουκελάτος και οι αμυντικοί Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης και Μπουτζίκος). Από τα 11 συνολικά γκολ, μόνον δυο σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο και τα 9 στο δεύτερο.

Πάντως γενικότερα η αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα του βορείου ομίλου δεν ήταν αυτή που περίμενε ούτε η διοίκηση ούτε ο κόσμος …καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από «συγκάτοικος» της κορυφής είναι τώρα στην 5η θέση και αρκετά μακριά από την κορυφή που ήταν ο στόχος.

Τα αποτελέσματα ώς τώρα δεν ήταν τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό που κέρδισε μόνο ομάδες που είναι κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και καμία από αυτές που είναι στις πιο πάνω θέσεις χάνοντας μάλιστα τρία ντέρμπι στον Βόλο και γι’ αυτό από αύριο θέλει το κάτι καλύτερο απέναντι και σε δυνατές ομάδες.

Ντάουλας διαιτητής στη Βέροια

Τους διαιτητές της 12ης αγωνιστικής της Football League σε Βόρειο όμιλο όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ και την αναμέτρηση Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου, την Κυριακή 16/5 στις 17:00 το απόγευμα, θα διευθύνει ο Φώτης Ντάουλας από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.

Ο Ντάουλας ήταν και στο περσινό πρωτάθλημα διαιτητής σε αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια (0-2) σε ματς που έγινε στη Φιλιππούπολη Λάρισας ενώ φέτος σφύριξε και το ματς Πανσερραϊκός-Βέροια 1-0. Βοηθοί του αύριο στην Βέροια θα είναι οι Νίκος Δημόπουλος (Φλώρινας) και Βασίλης Μάνος (Λάρισας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας) και παρατηρητής του αγώνα ο Ηλίας Φίτσας (Πρέβεζας / Λευκάδας).

Αύριο, Κυριακή (16/5)

17.00 Καβάλα-Απόλλων Πόντου

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Σταΐκος (Λάρισας), Κηλικιώτης (Ξάνθης)

4ος: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

17.00 Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Μάνος (Λάρισας)

4ος: Μέγας (Πιερίας)

17.00 Θεσπρωτός-Πιερικός

Διαιτητής: Μπούμπας (Ηπείρου)

Βοηθοί: Διαμάντης (Ηπείρου), Καραγιάννης (Θράκης)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

17.00 Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης-Αλμωπός Αριδαίας

Διαιτητής: Ψύχουλας (Βοιωτίας)

Βοηθοί: Παγουράς, Δελής (Βοιωτίας)

4ος: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Εχει 4 νίκες

Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος στον Βόλο από την Βέροια μετά από 28 χρόνια αλλά έχει πετύχει 4 νίκες και στη Βέροια, με την τελευταία να είναι πριν 30 χρόνια όταν το 1990 κέρδισε 0-1 με γκολ του Θανάση Τσιρογιάννη. Πιο πριν από τη Βέροια ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε νικητής το 1982 (1-3) με δυο γκολ του Αποστόλη Καπουράνη και ένα του Γιάννη Κουρνάκη, το 1978 (2-3) με δυο γκολ του Γιώργου Βούλγαρη κι ένα του Κώστα Τριχιά και το μακρινό 1964 (1-3) με δυο γκολ του Βασίλη Μποτίνου και ένα του Κυριάκου Γιαλαντζή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου