ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιτέλους νίκη 3-0 ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά αποχώρηση Τσιμπανάκου

επιτέλους-νίκη-3-0-ο-ολυμπιακός-βόλου-αλ-595294

Επιτέλους πέτυχε νίκη, επιτέλους πέτυχε τρία γκολ και μετά από πέντε ματς χωρίς επιτυχία ο Ολυμπιακός Βόλου χαμογέλασε, επικρατώντας στο γήπεδο της Νεάπολης με 3-0 της Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης για την 11η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πέντε σερί παιχνίδια χωρίς τρίποντο μετρούσαν οι «ερυθρόλευκοι» που με 16 βαθμούς παρέμειναν στην 5η θέση και είναι ακόμα αρκετά μακριά από την κορυφή, όντας στο -9 από την πρωτοπόρο Καβάλα και στο -8 από τη Βέροια.

Η ΑΕΠ Κοζάνης από την πλευρά της, με μόλις 3 πόντους και χωρίς νίκη, είναι τελευταία στην κατάταξη και το γεγονός αυτό δεν «επιτρέπει» πανηγυρισμούς στον Ολυμπιακό, αλλά και ούτε «εξυπνάδες» διοικούντων του τύπου … «το καλοκαίρι αποχωρώ» θεωρώντας ότι πέτυχαν!

Άλλωστε και χθες ο Ολυμπιακός που ήταν καλύτερος πάλι για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα κάτι που κατάφερε σε ένα 20λεπτο 3 φορές στο δεύτερο μισό με σκόρερ, στο 61’ τον Γιαννίτση, στο 76’ τον Παπαδημητρίου και στο 81’ τον Μπουτζίκο.

Ο Ολυμπιακός είχε χθες αλλαγές κι ενώ υπήρχαν οι απουσίες Γραικού και Αγρόδημου, για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα ξεκίνησαν ο τερματοφύλακας Λαδάς και ο Νικλητσιώτης, ενώ προς το τέλος έκανε και πρώτη συμμετοχή και ο Κατσούκης.

Ο Γιώργος Λαδάς στην πρώτη του συμμετοχή στη Football League ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Φίλιππος Σκοπελίτης ήταν δεξί μπακ, ο Νίκος Μπουτζίκος αριστερό και οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς και Μιχάλης Γιαννίτσης τα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Ζερόμ Γκιοατά, Κλεβί Κόλα, Γιώργος Νικλητσιώτης, Γεράσιμος Βουκελάτος ήταν στα χαφ και πλάγια με επιθετικούς τους Στέφαν Τζούριτς και Ιάσωνα Παπαδημητρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μέτρια παρουσία στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη, όμως, η απόδοσή τους ανέβηκε, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια άνετη και δίκαιη νίκη.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι παίκτες του Βασίλη Βούζα είχαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 18’, όταν ο Μπουτζίκος σέντραρε και ο Βουκελάτος έπιασε το σουτ, με τον Σταυρίδη να κάνει δύσκολη απόκρουση.

Στο 32’ άγγιξε το γκολ ο Ολυμπιακός, καθώς ο Κόλα με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45’+2 ο Σταυρίδης έδιωξε σε κόρνερ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Βουκελάτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μέσα σε διάστημα 20 λεπτών ο Ολυμπιακός Βόλου «καθάρισε» το παιχνίδι στη Νεάπολη επιστρέφοντας στις επιτυχίες…

Στο 57’ ο γκολκίπερ των Πόντιων έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας την μπάλα που είχε αλλάξει πορεία μετά από κόντρα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα (61’) δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0 και ήταν ο Γιαννίτσης αυτός που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βουκελάτος.

Το 2-0 έγραψε ο Παπαδημητρίου στο 76’, αξιοποιώντας την μπαλιά του Κόλα στην πλάτη της άμυνας και σκοράροντας με πλασέ από πλάγια θέση, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Μπουτζίκος στο 81’ με διαγώνιο σουτ από αριστερά και ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια.

Η ΑΕΠ Κοζάνης κυνήγησε το γκολ της τιμής στα τελευταία λεπτά, αλλά στο 86’ ο Αιχμαλωτίδης από κοντινή θέση σούταρε και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τέλος, στο 90’+2 ο Λι με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και το 3-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ 3-0

Σκόρερ: 61’Γιαννίτσης, 76’ Παπαδημητρίου, 81’ Μπουτζίκος

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)

Βοηθοί: Νιδριώτης (Αθηνών), Βογιατζής (Καρδίτσας)

4ος διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Κίτρινες: Παπαδημητρίου, Φιλίποβιτς, Λαδάς-Βοριαζίδης, Ντούκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Βασίλης Βούζας) : Λαδάς, Σκοπελίτης (84’ Πέλκας), Μπουτζίκος (84’ Κατσούκης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Γκιοατά, Κόλα, Βουκελάτος (73’ Κολέλα), Νικλητσιώτης (67’ Ερέρα), Τζούριτς (46’ Τσαγκαλίδης), Παπαδημητρίου.

Στον πάγκο οι: Ξενοδόχοφ, Βασιλούδης, Κατσούκης, Ρόκας, Χολέβας.

ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ: (Ρόμαν Ναντβόρνικ): Σταυρίδης, Τρομπούκης (62’ Κυριαλάνης), Τσικόπουλος (80’ Τσιάρας), Κοτταρίδης, Παπαδόπουλος, Ντούκα, Πάλλας (80’ Λι), Ντινόπουλος (46’ Αιχμαλωτίδης) Ταΐρης, Βοριαζίδης (80’ Τσελεπής), Φωλίνας.

Ευρ. Τσιμπανάκος: «Αποχωρώ από τον Ολυμπιακό Βόλου»

Μετά το χθεσινό 3-0 επί της τελευταίας Κοζάνης ο Ευρ. Τσιμπανάκος έκανε γνωστό ότι το καλοκαίρι αποχωρεί από τον Ολυμπιακό που τον «έφτιαξε» για πρωταγωνιστή αλλά είναι αρκετά πίσω από τους στόχους του.

Αφού η επιθυμία του αυτή διέρρευσε στην Καλαμάτα! στη συνέχεια χθες από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε και επίσημα ότι «Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος μετά από 5 χρόνια παρουσίας του στο τιμόνι του Ολυμπιακού Βόλου αποχωρεί από την ομάδα.

Σε δήλωση του αναφέρει: “Μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, πιστεύω πως ότι είχα να προσφέρω το έπραξα σεβόμενος απολύτως την τεράστια ιστορία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πλέον μια υγιής οικονομικά ΠΑΕ χωρίς οφειλές και βάρη ή αγκυλώσεις από το παρελθόν.

Η εικόνα της κεφαλαιουχικής μας εταιρείας είναι απόλυτα κρυστάλλινη και αυτό εύκολα γίνεται αντιληπτό από την ΕΕΑ και το ΓΕΜΗ όπου όλα είναι αναρτημένα και σε πλήρη τάξη.

Ήδη μάλιστα, ενόψει της επικείμενης και ήδη αναγγελθείσας από τον κ. Αυγενάκη αναδιάρθρωση της SL2 έχουμε προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ούτως ώστε η ΠΑΕ να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και τον συνωστισμό των προθεσμιών.

Σε όλα τα παραπάνω ας προστεθεί και ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών (για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας) το οποίο και παραδίδεται αξιόμαχο και έτοιμο προς χρήση και εκμετάλλευση.

Συνακόλουθα με τα παραπάνω καλώ κάθε υγιή και συνεπή οικονομικά επενδυτη όπως μετά τις 26 Ιουνίου οπότε ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, να έρθει να του παραδοθεί το σύνολο των μετοχών του πλειοψηφικού πακέτου και να συνεχίσει την υλοποίηση του οράματος για την σπουδαία σε ιστορία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου”.

Πάντως το ότι ο Ολυμπιακός Βόλου επικοινωνιακά βρίσκεται πολύ χαμηλά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά με τον Βολιώτη μεγαλομέτοχο Ευριπίδη Τσιμπανάκο να διαρρέει πρώτα σε σάιτ της Καλαμάτας, όπου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για πολλοστή φορά «συνεργάζονται» για τις διαρροές τους, την απόφασή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου