ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υποχρέωση η επιστροφή στις νίκες

υποχρέωση-η-επιστροφή-στις-νίκες-597453

Με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται σήμερα στις 17:00 στη Νεάπολη την ΑΕΠ Κοζάνης για την 11η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός πρέπει υποχρεωτικά σήμερα να φτάσει στη νίκη απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και επιτέλους να βάλει ένα τέλος στην αγωνιστική αμφισβήτηση που προήλθε από τα πέντε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα που έφεραν τους ερυθρολεύκους από την κορυφή στη μέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου που στις 14 Απριλίου μετά τη νίκη στην Αριδαία ήταν συγκάτοικος στην κορυφή της βαθμολογίας με Βέροια, Καβάλα και με 12 βαθμούς… σήμερα μετά από άλλους 5 αγώνες έχει μόλις 13 βαθμούς! … και απέχει 12 από την κορυφή ενώ και στα γκολ έχει μείνει πίσω αφού τότε είχε πετύχει 6 γκολ και είχε δεχτεί δύο και τώρα οι ερυθρόλευκοι με ήδη μια αγωνιστική και από τον β΄ γύρο έχει σκοράρει 8 φορές και έχει δεχθεί 10 γκολ.

Ετσι σήμερα ο Ολυμπιακός έχοντας την «υποχρέωση» για τη νίκη …καλείται να βγάλει αντίδραση και οι παίκτες τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό, αφού πέντε αγώνες χωρίς νίκη για μια ομάδα που ξεκίνησε την φετινή, ιδιαίτερη και «σύντομη» Football League ως φαβορί, είναι πολλοί.

Ο Ολυμπιακός σήμερα (17:00) στη Νεάπολη απέναντι σε μια ομάδα που είναι χωρίς νίκη πρέπει να βρει τον τρόπο και να δημιουργεί φάσεις και να φτάσει σε γκολ αφού από τα 8 ως τώρα τα 6 είναι από τον Παπαδημητρίου και από ένα με τους Βουκελάτο, Φιλίποβιτς), εκ των οποίων δυο σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο και τα 6 στο δεύτερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν πάντως και καλό πρόσωπο θέλουν να κάνουν σήμερα μια νέα αρχή, ακόμη και με «ξέσπασμα» απέναντι στην ουραγό ομάδα της Κοζάνης που θα είναι και νίκη ψυχολογίας για την συνέχεια.

23 παίκτες

Την περασμένη Κυριακή στη Χαλκιδική ο Πέτρος Πέλκας έκανε την πρώτη του συμμετοχή Football League και έτσι έγιναν εικοσαετείς οι ποδοσφαιριστές αγωνιστήκαν για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα με έξι από αυτούς να παίζουν και στα 10 παιχνίδια.

Οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί ως τώρα σε όλα τα ματς είναι οι: Γκενάντι Ξενοδόχοφ 10 (900’), Μιχάλης Γιαννίτσης 10 (900’), Ιάσων Παπαδημητρίου 10 (888’), Παναγιώτης Τσαγκαλίδης 10 (869’), Κλεβί Κόλα 10 (864’) και Γεράσιμος Βουκελάτος 10 (608’).

Ακολουθούν σε συμμετοχές: Νίκος Μπουτζίκος 9 (757’), Φίλιππος Σκοπελίτης 9 (604’), Στέφαν Τζούριτς 9 (308’), Ιγκόρ Φιλίποβιτς 8 (720’), Θωμάς Γραικός 8 (549’), Στάθης Βασιλούδης 8 (297’), Χρήστος Αγρόδημος 7 (582’), Γιώργος Παπακώστας 6 (216’), Χέρμαν Ερέρα 5 (223’), Ζερόμ Γκιοατά 4 (243’), Χρήστος Χολέβας 4 (137’), Γιώργος Νικλητσιώτης 4 (114’), Φράνκο Κολέλα 3 (32’), Στάθης Ρόκας 2 (62’), Τίμος Πατρώνης 2 (21’), Δημήτρης Μπόλης 1 (10’) και Πέτρος Πέλκας 1 (2΄). Δεν έχουν ακόμη συμμετοχή οι: Γιώργος Λαδάς, Χρήστος Κατσούκης, Αχιλλέας Κωνσταντίνου, Κώστας Βλάχος, Ανέστης Μαστακούλης, Κώστας Κάβουρας, Στεφάν Ν’Κόα, Νίκος Μπέϊκος.

Η αποστολή

Από το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού θα απουσιάσουν και πάλι ο Θωμάς Γραικός και ο Χρήστος Αγρόδημος ενώ σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Τρίγλια επιστρέφει και από τιμωρία ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Πάντως ο προπονητής Βασίλης Βούζας είτε από την αρχή είτε στην εξέλιξη του ματς δεν αποκλείεται να προβεί σε κάποιο φρεσκάρισμα της ομάδας καθώς την Κυριακή ακολουθεί το παιχνίδι στη Βέροια.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που θα έχει σήμερα στη διάθεσή του ο προπονητής Βασίλης Βούζας είναι οι: Ξενοδόχοφ, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Γκιοατά, Κολέλα, Νικλητσιώτης, Ερέρα, Τζούριτς, Παπαδημητρίου, Βουκελάτος, Κόλα, Βασιλούδης, Κατσούκης, Τσαγκαλίδης, Πέλκας, Ρόκας, Χολέβας και Λαδάς.

Η ΑΕΠ Κοζάνης

Η ΑΕΠ Κοζάνης που την περασμένη αγωνιστική έκοψε βαθμούς από τη Βέροια δεν έχει νίκη σε 10 αγώνες (0-3-7) και έχει την χειρότερη επίθεση(4) και την χειρότερη άμυνα (21). Στο ματς του α’ γυρου(31/3): ο Ολυμπιακός είχε την πιο ευρεία νίκη του στην Κοζάνη με 1-3 (70’Τρομπούκης – 50’, 74΄Παπαδημητρίου, 61’Βουκελάτος), ενώ εκτός έδρας η ομάδα της Μακεδονίας έχει μόνο μια ισοπαλία στην Αριδαία (1-1) και 4 ήττες.

Μαχαίρας διαιτητής

Ο Στράτος Μαχαίρας από την Ένωση Αθηνών θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΠ Κοζάνης στις 17:00 στη Νεάπολη για την 11η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Football League. Ο 32χρονος ρέφερι έχει διευθύνει 33 αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων ενώ την περσινή σεζόν “σφύριξε” τον αγώνα Ολυμπιακός Β. – Θεσπρωτός 1-1 που διεξήχθη στο Στάδιο Αλμυρού.

Βοηθοί θα είναι οι Νυδριώτης (Αθηνών) και Βογιατζής (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Μπεκιάρης από την Ένωση Καρδίτσας.

Ονόματα στις ακαδημίες

Στο πλαίσιο της επανέναρξης των προπονήσεων των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, ο σύλλογος ανακοίνωσε τα μέλη που απαρτίζουν πλέον την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και τους προπονητές, με τα ονόματα των Ίμρε Μπόντα και Γιώργου Καραμίχαλου μεταξύ άλλων να ξεχωρίζουν στο προπονητικό και αυτά των Δημήτρη Βαϊνά και Βασίλη Τζέκα στην επιτροπή κι ενώ με το τέλος των υποχρεώσεων της ΠΑΕ ο Στάθης Ρόκας θα είναι ο τεχνικός διευθυντής.

Η ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου: «Στο πλαίσιο της επανέναρξης των προπονήσεων των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και πάντα σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα η Διοίκηση για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων, μετά από πρόταση του υπευθύνου υποδομών, προχώρησε στην σύσταση Εκτελεστικής Επιτροπής από μέλη του Συλλόγου, που σκοπός της είναι η αλλαγή της δομής και οργάνωσης των Τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου με στόχο την ποιοτικότερη προσφορά των υπηρεσιών και την αναβάθμισή τους.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι Τζέκας Βασίλειος, Βαϊνάς Δημήτριος, Σιούρας Δημήτριος, Ζάχος Γεώργιος, Λαζός Στέλιος, Χατζής Στάθης, Μυλωνάς Δημήτριος, Μπατζιάκας Γεώργιος.

Τεχνικός Διευθυντής αναλαμβάνει ο Στάθης Ρόκας μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του στην ΠΑΕ.

Προχώρησε επίσης σε συμφωνία με τους προπονητές Αγασιώτη Νικόλαο, Καραμίχαλο Γεώργιο, Ιμρε Mπόντα, Καλαϊτζίδη Χρήστο και Πατσιαούρα Ιωάννη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και ο προπονητής τερματοφυλάκων.

Καλούνται όλοι οι αθλητές γεννηθέντες το 2004 έως 2014 την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 17.00 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς για ενημέρωση και έναρξη των προπονήσεων».

Τελικά αναβολή στο Καβάλα – Θεσπρωτός

Τελικά σήμερα θα υπάρχει μόνο το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης, αφου ένα άλλο που από Τετάρτη πήγε Πέμπτη τελικά αναβλήθηκε οριστικά… Ο λόγος για το παιχνίδι της Καβάλας με τον Θεσπρωτό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου της Football League, που θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία, καθώς η ομάδα της Ηγουμενίτσας πλήττεται πολύ από τον κορονοϊό.

Έτσι, η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε την Τετάρτη (12/5) ότι η αναβολή ήταν αναπόφευκτη και το εν λόγω ματς μπαίνει στον σχετικό κατάλογο με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της FL που θα οριστούν εκ νέου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αναλυτικά: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αγώνας ανάμεσα στις ΠΑΕ Καβάλα Α.Ο. – ΠΑΕ Θεσπρωτός 2019, για την 11η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Football League 2020-21, αναβάλλεται, λόγω covid 19».

Κυριακή στη Βέροια χωρίς τηλεοπτική κάλυψη

Μπορεί αρχικά να είχε αποφασιστεί ότι το Βέροια-Ολυμπιακός Βόλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Μαΐου για τη 12η αγωνιστική, και ότι θα είχε τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο τα δεδομένα τελικά άλλαξαν.

Αφού το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΠ Κοζάνης γίνεται σήμερα δεν μπορούσε να ξαναπαίξει Σάββατο, οπότε ορίζεται για την Κυριακή. Αυτομάτως άλλαξαν και τα πλάνα της Δημόσιας Τηλεόρασης, που το Σάββατο 15 Μαΐου θα μεταδώσει τελικά την αναμέτρηση Πανσερραϊκός-Τρίγλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου