ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οχι άλλα δικαιώματα αμφισβήτησης

οχι-άλλα-δικαιώματα-αμφισβήτησης-600579

Πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη προστέθηκε από την Κυριακή στην αρνητική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου μετά τα μέσα Απρίλιου και πλέον η βολιώτικη ομάδα έχει μπροστά της την Πέμπτη (13/5, 17) το παιχνίδι με την χωρίς νίκη ομάδα της ΑΕΠ Κοζάνης και σε πολύ λίγο χρόνο θα πρέπει να συνέλθει καθώς πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη για επιστροφή στις νίκες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου που στις 14 Απριλίου μετά τη νίκη στην Αριδαία ήταν συγκάτοικος στην κορυφή της βαθμολογίας με Βέροια, Καβάλα και με 12 βαθμούς σήμερα μετά από άλλους 5 αγώνες έχει μόλις 13 βαθμούς και απέχει 12 από την κορυφή και 8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι πέντε αγώνες χωρίς νίκη για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που ξεκίνησε την φετινή, ιδιαίτερη και «σύντομη» Football League ως φαβορί, είναι πολλοί, όμως η εμφάνιση της ομάδας (και η ήττα με 2-0) την περασμένη Κυριακή στην Τρίγλια Χαλκιδικής μάλλον δικαιολογούσε την ως τώρα αμφισβήτηση.

Αλλωστε ο Ολυμπιακός κορυφής στις 14 Απριλίου είχε πετύχει 6 γκολ και είχε δεχτεί δύο και τώρα ο Ολυμπιακός με ήδη μια αγωνιστική και από τον β’ γύρο έχει σκοράρει 8 φορές και έχει δεχθεί 10 γκολ.

Μάλιστα έχει πετύχει τα 8 γκολ (6 με σκόρερ τον Παπαδημητρίου και από ένα με Βουκελάτο, Φιλίποβιτς), εκ των οποίων δυο σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο και τα 6 στο δεύτερο, ενώ τα 10 γκολ που δέχθηκε τα 6 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός πρέπει επιτέλους να βάλει ένα τέλος στην αμφισβήτηση αφού στην Τρίγλια δεν διεκδίκησε κάτι σαν Ολυμπιακός και μ’ αυτές τις εμφανίσεις σίγουρα θα έχει πρόβλημα κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής Βασίλης Βούζας τονίζοντας ότι «Οφείλουμε ν’ αλλάξουμε γρήγορα και να παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι καλύτεροι».

Μπορεί στην χρονική αυτή στιγμή να μην υπάρχουν περιθώρια να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες αλλά τα παιχνίδια δεν περιμένουν και η Πέμπτη είναι κοντά, όπως και το επόμενο ματς στη Βέροια.

«Οφείλουμε να αλλάξουμε γρήγορα»

Ο Βασίλης Βούζας μετά την ήττα στην Τρίγλια ανέφερε: «Ηταν εκτός στόχων η ήττα. Ήταν μία ομάδα που δύσκολα σκοράρει αλλά πολύ καλή στην αμυντική λειτουργία. Ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο μέχρι το 30-35’, μετά είχαμε όμως ένα διάστημα γύρω στα 10 λεπτά που ήμασταν κακοί στις διεκδικήσεις και τις προσωπικές μονομαχίες. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές για να δώσουμε επιθετικό πνεύμα και τόνο στην ομάδα. Αλλά δυστυχώς ένα ακόμη γκολ ήρθε από μία επίθεση την οποία έπρεπε να έχουμε αντιμετωπίσει με πιο σωστό τρόπο και βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0. Σ’ αυτά τα γήπεδα και σ’ αυτήν την κατηγορία είναι δύσκολο να κάνεις την ανατροπή. Είχαμε όμως δύο φάσεις που θα μπορούσαμε να μειώσουμε αλλά δυστυχώς ούτε αυτό έγινε. Έχουμε αμέσως ένα παιχνίδι την Πέμπτη που θα πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιαστούμε διαφορετικοί και πιο αποτελεσματικοί, και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, γιατί δεν παίξαμε έτσι σήμερα (την Κυριακή). Θα πρέπει να βρούμε τι φταίει γι’ αυτό. Ίσως είναι η κούραση, που είναι ένα λογικός προβληματισμός. Νομίζω ότι και οι υπόλοιποι παίκτες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για να είναι χρήσιμοι, ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί όταν χρησιμοποιούνται. Ήταν δίκαιη η νίκη της Τρίγλιας, δεν διεκδικήσαμε τίποτε παραπάνω από το ματς και μ’ αυτές τις εμφανίσεις σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα. Οφείλουμε ν’ αλλάξουμε γρήγορα και να παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι καλύτεροι. Δεν έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε κάποια πράγματα και να βάλουμε κάποιες πινελιές που θέλουμε, και προσπαθούμε πάντα να πάρουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει από τους διαθέσιμους παίκτες. Όλα θα πάνε καλά πιστεύω και είμαστε στη διαδικασία να παρουσιαστούμε καλύτεροι» ανέφερε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός του Ολυμπιακού που σίγουρα περιμένει μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά και τους παίκτες να βγάλουν τον εγωισμό τους.

Τα ματς χωρίς νίκη

Είναι σπάνιο αλλά δεν είναι πάντως η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη σε συνεχόμενους αγώνες.

Την περσινή περίοδο ο Ολυμπιακός είχε 4 ματς χωρίς νίκη (δυο με προπονητή Λ. Βόκολο και δυο με Η. Σολάκη) αφού κερδίζοντας την Καλαμάτα στο Βόλο στη συνέχεια είχε την βαριά ήττα (4-0) στη Ρόδο από τον Ιάλυσο ήρθε 1-1 με τη Νίκη έχασε εκτός 2-0 από τον Ιωνικό αλλά και από τον Διαγόρα (0-1)στη Νεάπολη ενώ μετά υπήρξε η διακοπή του πρωταθλήματος.

Πέντε ματς χωρίς νίκη είχε ο Ολυμπιακός όταν «κινδύνευσε» την περίοδο 17-18 στη Γ’ Εθνική. Έχοντας κερδίσει 2-1 τον ΑΟ Σελλάνων, στη συνέχεια είχε τρεις ισοπαλίες στα Φάρσαλα (0-0), με Θήβα (0-0) με Νίκη (1-1), είχε ήττα (0-2) από ΝΠΣ Βόλος και στο Δίστομο (2-1) από Αμβρυσσέα…. για να κερδίσει μετά στο Μαρτίνο (0-1) τον Οπούντιο!

Πέντε ματς χωρίς νίκη και με αλλαγή προπονητών είχε ο Ολυμπιακός και στη Β’ Εθνική της περιόδου 15-16 …πριν την «αποχώρησή» του!

Ενώ είχε κερδίσει στην Κρήτη τον Κισσαμικό (0-1) η συνέχεια ήταν ότι χειρότερο με 0-0 με Αγροτικό Αστέρα ήττα (1-0) στην Καλλιθέα, ισοπαλία (2-2) με Παναχαϊκή, ήττα (3-1) στην Κέρκυρα και στο Βόλο (0-3) από Αναγέννηση Καρδίτσας ενώ μετά έχασε όλα τα ματς 3-0 α.α.

Όμως το 2014 στα playoffs ήταν χειρότερα (!) και ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα +6 που είχε καθώς αφού κέρδισε στην Κέρκυρα (1-2) μετά είχε 8 ματς χωρίς νίκη με τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 0-1

Φωστήρας-Ολυμπιακός 1-0

Ηρακλής Ψαχνών-Ολυμπιακός 1-0

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1

Αιγινιακός-Ολυμπιακός 0-0

Ολυμπιακός-Χανιά 0-0

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-0

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός 0-0

Το ξεκίνημα του β’ γύρου

Ηδη ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της Football League με την Καβάλα αλλά και την Τρίγλια να είναι οι μεγάλες κερδισμένες της αγωνιστικής. Το ντέρμπι κορυφής Πανσερραϊκού – Καβάλας ήταν κρίσιμο για τη μάχη της κορυφής. Με την υπόθεση ότι ο Πανσερραϊκός θα νικούσε το παιχνίδι λιγότερο που έχει, ουσιαστικά οι δύο ομάδες ήταν μαζί.

Ωστόσο η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη γρήγορα κατάφερε να νικήσει την άτρωτη από το παιχνίδι του πρώτου γύρου άμυνα του Πανσερραϊκού και ο Ζαχαρίας Καβουσάκης δέχτηκε γκολ, μετά από οκτώ αγώνες και 688 αγωνιστικά λεπτά, σχεδόν εντεκάμισι ώρες.

Μάλιστα για την Καβάλα η νίκη με 3-1, είναι η πρώτη που πετυχαίνει μετά από 50 χρόνια στις Σέρρες σε αγώνα πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που φέτος έχασε στο Βόλο από τον Πανσερραϊκό μετά από 51 χρόνια!

Ως το Σάββατο ο Πανσερραϊκός δεν είχε δεχτεί γκολ στην έδρα του ενώ τώρα έχει δυο ήττες και οι δυο από την Καβάλα και έχοντας δεχτεί 5 συνολικά γκολ, όλα είναι από την Καβάλα στα δυο τους παιχνίδια!

Μάλιστα η Καβάλα ωφελήθηκε και από την απώλεια της Βέροιας. Η ομάδα της Ημαθίας, μετά την εντός έδρας απώλεια από την Τρίγλια, δεν κατάφερε να νικήσει στην Κοζάνη και έμεινε στο 0-0 με την επίσης επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού ΑΕΠ.

Στη Χαλκιδική η ομάδα της Τρίγλιας που δεν έχει χάσει από τους τρεις πρωτοπόρους, διατηρεί το αήττητο της έδρας. Η Τρίγλια σκόραρε μετά από τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ, ενώ τώρα συμπλήρωσε τέσσερα χωρίς να έχει δεχτεί και έτσι είναι 1 βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου δεν έχει πλέον νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, ενώ είχε τέσσερις στα πέντε πρώτα, και έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Εως 30/6 η διοίκηση

του Ερασιτέχνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου ότι με τον Νόμο 4790/2021, άρθρο 90, η θητεία της Διοίκησης όλων των ερασιτεχνικών σωματείων, συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας διοίκησης του Συλλόγου, παρατάθηκε έως την 30.6.2021.

Με νεότερη ανακοίνωση του ΔΣ θα ενημερωθούν τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για την ημερομηνία πραγματοποίησης της προβλεπόμενης από το Καταστατικό εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

Ενημερώνονται επίσης τα μέλη του Συλλόγου ότι για την τακτοποίηση των συνδρομών τους λειτουργούν τα γραφεία του Συλλόγου που είναι στην οδό Λαχανά 38, A όροφος (στον κυκλικό κόμβο ΚΤΕΛ) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Δευτέρα 18.00-20.00

Τετάρτη 18.00-20.00

Πέμπτη 18.00-20.00

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες 6979002709 και 6944753405.

Επιμέλεια:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου