ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετσι δεν πάει πουθενά!

ετσι-δεν-πάει-πουθενά-613285

Τρίτη συνεχόμενη ήττα, τρίτη σε ντέρμπι εντός έδρας, 4η φετινή σε 8 παιχνίδια, 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή μια μόλις αγωνιστική πριν το φινάλε του α’ γύρου δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, που παρουσιαζόταν ως φαβορί για άνοδο από την Football League, θα μπορέσει να αλλάξει κατηγορία… μόνο ελπίζοντας σε αναδιάρθρωση.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχασε και χθες στη Νεάπολη (1-3) από την Καβάλα που μαζί με τη Βέροια και τον Πανσερραϊκό που επίσης «πέρασαν» νικητές (0-1) από τον Βόλο μοιράζονται με 19 βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας στον Βορρά της Football League, αφήνοντας τους ερυθρόλευκους στην εβδομάδα των παθών… στους 12 βαθμούς, ενώ η τρίτη συνεχόμενη ήττα είχε ως αποτέλεσμα ο Στέφανος Ξηροφώτος να υποβάλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Στην 8η αγωνιστική της ιδιαίτερης και τρίμηνης φετινής Football League ο κατώτερος των περιστάσεων Ολυμπιακός έχασε 1-3 στη Νεάπολη από την Καβάλα και αν κάποιος είχε δει μόνο τα πρώτα 25 λεπτά του χθεσινού αγώνα δεν θα πίστευε ότι μπορεί να έφτανε σε μια τέτοια βαριά ήττα.

Ομως μια ομάδα που λέγονταν ότι φτιάχτηκε να πρωταγωνιστεί …δεν είναι για να δείχνει ένα καλό πρόσωπο για 20λεπτα, ούτε να κερδίζει μόνο τους τέσσερις τελευταίους της βαθμολογίας, ενώ κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως δεν πρέπει να ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι αλλά να βελτιώνουν τη δική τους ομάδα!

Ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος ανέλαβε μέρος της ευθύνης που του αναλογεί, και παραιτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα, αφού δεν γίνεται άλλωστε να αλλάξουν οι παίκτες που κάποιοι πάντως αν θέλουν να συνεχίσουν να φορούν τα ερυθρόλευκα θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να προσπαθήσουν…

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός χθες πρώτη φορά φέτος στον Βόλο (και 2η ως γηπεδούχος) πέτυχε γκολ στο πρώτο 45λεπτο, δυστυχώς δεύτερη φορά δέχτηκε και γκολ στο πρώτο μισό και πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια δέχτηκε 3 γκολ ως γηπεδούχος μετά το 1-3 από τη Νίκη στη Γ’ Εθνική το 2018!

Αν και ο Ολυμπιακός Βόλου χθες προηγήθηκε στο 14’ με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Παπαδημητρίου, το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας μετά το 25λεπτο δεν ήταν αυτό που έπρεπε και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα. Η Καβάλα ισοφάρισε σε 1-1 στο 28’ με τον Κόκκορη, στο 62’ ο Αδαμάκης έκανε το 1-2 και στο 68’ έγινε και το 1-3 από τον Στίκα…

Πλέον ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει αγωνιστική εικόνα ίσως και μετά την παραίτηση Ξηροφώτου, αλλά πρέπει να αλλάξει και την συνολική του εικόνα καταλαβαίνοντας ότι η ουσία δεν είναι το τι λες και ότι δεν αρκεί να θέλεις κάτι όπως η πρωτιά και η άνοδος αλλά πρέπει να ξέρεις τον τρόπο και να μπορείς να το πετύχεις!

Στο χθεσινό ματς… ο Στέφανος Ξηροφώτος είχε δύο αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Ηγουμενίτσα καθώς ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Αργεντίνος Χερμάν Ερέρα, αλλά και ο Βουκελάτος και όχι ο Σέρβος Τζούριτς και ο Καμερουνέζος Γκιοατά. Βέβαια είχε και «διπλή ατυχία» αφού στο πρώτο ημίχρονο τραυματίσθηκαν και αντικαταστάθηκαν τα δυο πλάγια μπακ Γραικός και Μπουτζίκος.

Ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ, ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξί μπακ ήταν ο Θωμάς Γραικός που ήταν άτυχος, τραυματίστηκε νωρίς και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παπακώστα και αριστερό μπακ ήταν ο Νίκος Μπουτζίκος που επίσης άτυχος έδωσε τη θέση του στον Νικλητσιώτη. Στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού τα δυο στόπερ ήταν ο Μιχάλης Γιαννίτσης και ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς. Αμυντικά χαφ ήταν ο Χρήστος Αγρόδημος και ο Κλεβί Κόλα, ενώ πιο προωθημένοι χαφ και πλάγιοι ήταν ο Γεράσιμος Βουκελάτος ο Χερμάν Ερέρα και ο Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, που μετά τον τραυματισμό του Μπουτζίκου κάλυψε τη θέση του αριστερού μπακ και στη θέση ως σέντερ φορ ο Ιάσων Παπαδημητρίου που επέστρεψε και στα γκολ.

Ο Ολυμπιακός αν και στην αρχή του χθεσινού παιχνιδιού έδειξε ότι θέλει να είναι ο κυρίαρχος και παρότι είχε την ατυχία να «χάσει» νωρίς τον Γραικό, κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο μέρος για 2η φορά φέτος (μετά την πρεμιέρα με την Τρίγλια στην Φιλιππούπολη) και να έχει καλύτερη παρουσία και εμφανή σημάδια καλύτερης δημιουργίας, όλα αυτά ήταν μέχρι το 25λεπτο, αφού η Καβάλα που απείλησε πρώτη φορά στο 27’ ισοφάρισε στο 28’ και μετά τη νέα ατυχία με την αποχώρηση και του Μπουτζίκου είχε την ευκαιρία και για άλλο γκολ… κάτι που όμως πέτυχε σχετικά γρήγορα στο δεύτερη μισό βάζοντας τα πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό!

Μόλις στο 8’ ο Παπακώστας πέρασε στη θέση του Γραικού που τραυματίστηκε, αλλά ο Παπαδημητρίου μετά από 6 λεπτά με το 6ο του γκολ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό.

Ετσι στο 14’ με σουτ βολέ από το ύψος της περιοχής ο Παπαδημητρίου έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυρίτση, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 16’ ο Γιαλαμούδης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ από καλή θέση του Βουκελάτου, στο 22’ ο Παντεκίδης έκοψε επίσης σε κόρνερ την ενέργεια του Παπαδημητρίου και ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει … μέχρι πού «ξύπνησε» την Καβάλα!

Στο 27’ ήταν η πρώτη ευκαιρία για την Καβάλα όταν το σουτ του Γαβριηλίδη κατέληξε μετά από κόντρα στα χέρια του Ξενοδόχοφ, αλλά στο 28’ η Καβάλα έφτασε στο 1-1. Η Καβάλα στην αδράνεια των ερυθρολεύκων ισοφάρισε με πλασέ του Κόκκορη, μετά από πάσα του Κολλά.

Στο 37’ ήταν το δεύτερο πλήγμα και η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό όταν ο Νικλητσιώτης αντικατέστησε τον τραυματία Μπουτζίκο και η Καβάλα φάνηκε απειλητική στο 42’ αλλά ο Αγρόδημος έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Κολλά που ήταν σε θέση βολής, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ορφανίδη από θέση βολής και από πλευράς Ολυμπιακού υπήρξε ένα άστοχο μακρινό σουτ του Βουκελάτου!

Το δεύτερο μισό εξελίχθηκε σε «εφιαλτικό» για τον Ολυμπιακό που με κακή ψυχολογία και λάθη δέχτηκε άλλα δυο γκολ και η αντίδρασή του δεν ήταν ικανή να αλλάξει κάτι ώστε να αποφύγει την τρίτη ήττα στη Νεάπολη!

Στο 62’ με σχετικά εύκολο πλασέ ο Αδαμάκης θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για την Καβάλα και παρ’ ότι ο Ολυμπιακός πιο μετά φόρτωσε την αντίπαλη περιοχή και με τον Τζούριτς, στην συνέχεια η δική του άμυνα δέχτηκε και πάλι όπως στην Ηγουμενίτσα γκολ από κεφαλιά αντίπαλου στόπερ μετά από κόρνερ!

Έτσι στο 68’ μετά από κόρνερ του Ορφανίδη ο Στίκας με κεφαλιά πέτυχε το 1-3.

Ως το τέλος στο 72’ κεφαλιά του Βουκελάτου διώχτηκε σε κόρνερ, στο 75’ σουτ του Παπαδημητρίου, επίσης έδιωξαν οι αμυντικοί, στο 78’ σουτ του Τζούριτς έφυγε άουτ, όπως και μια Καβαλιώτικη απειλή στο 85’ από τον Γαβριηλίδη και στις καθυστερήσεις σουτ του Παπαδημητρίου απέκρουσε ο Κυρίτσης για να μείνει ως τελικό σκορ το 1-3 και ο Ολυμπιακός να μείνει 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή και τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς βαθμό!

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)

Κίτρινες: 66’Αγρόδημος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Στέφανος Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός (8’ λ.τ. Παπακώστας), Μπουτζίκος (37’ Νικλητσιώτης), Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Κόλα (62’ Γκιοατά), Αγρόδημος, Βουκελάτος, Παπαδημητρίου, Ερέρα (62 Τζούριτς), Τσαγκαλίδης

Στον πάγκο: Λαδάς, Χολέβας, Ρόκας, Βασιλούδης, Πατρώνης.

ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καλαντζίδης (88’ Τενεκές), Γιαλαμούδης (56’ Κολαρράς), Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (64’ Κέρθι), Θωμαΐδης (88’ Γεωργακόπουλος), Κόλλας, Ορφανίδης, Αδαμάκης (88’ Μελισσόπουλος).

Στον πάγκο: Σταθάκης, Λ. Παπαδόπουλος, Βακιρτζής, Δεληγιαννίδης.

Η 8η αγωνιστική

Στη χθεσινή 8η αγωνιστική στον Βόρειο Όμιλο της Football League τα αποτελέσματα ήταν:

Απόλλων Καλαμαριάς-Πανσερραϊκός 0-3

(55’ Πράντο, 83’ Ψάλτης, 92’ Θεοδωρίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα 1-3

(14’ Παπαδημητρίου-28’ Κόκκορης, 62’ Αδαμάκης, 68’ Στίκας)

Πιερικός-Βέροια 0-1

(72’ Πασάς)

Αλμωπός-Θεσπρωτός 0-0

Α.Ε.Π. Κοζάνης-Τρίγλια 0-0

Οι σκόρερ

6 γκολ: Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Βόλου), Πράντο (Πανσερραϊκός)

5 γκολ: Πόζογλου (Βέροια)

4 γκολ: Πασάς (Βέροια)

3 γκολ: Αδαμάκης, Κολλάς (Καβάλα), Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός)Μάνιος (Αλμωπός Αριδαίας), Κυβελίδης, Δεμηρτζόγλου (Πιερικός)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα B. Ν-Ι-Η Γκολ

  1. Καβάλα 19 6-1-1 17-6
  2. Πανσερραϊκός 19 6-1-1 13-2
  3. Βέροια 19 6-1-1 11-2
  4. Πιερικός 13 4-1-3 9-8
  5. Ολυμπιακός Β. 12 4-0-4 7-7
  6. Θεσπρωτός 11 3-2-3 6-7
  7. Τρίγλια 8 1-5-2 4-6
  8. Αλμωπός 6 1-3-4 6-11
  9. Απόλλων Πόντου 2 0-2-6 3-13
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 2 0-2-6 4-18

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου