Αποκατάσταση της αδικίας!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-22, 15:27:06
Αποκατάσταση  της αδικίας!

Θέλει ο Ολυμπιακός με νέα στοιχεία υπέρ του... και με πίεση

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με νέα στοιχεία  υπέρ  του ο Ολυμπιακός συνεχίζει  τη μάχη   για  τη  δικαίωσή  του  και  την  επιστροφή  στα επαγγελματικά  πρωταθλήματα και  στην  μεγάλη κατηγορία  που  φέτος  η  ΕΕΑ... του στέρησε  υπό  την  ανοχή της ΕΠΟ και της Σουπερλίγκα...

Ένα νέο έγγραφο -απάντηση σε ερώτημα του πρώην ανακριτή της υπόθεσης περί στημένων αγώνων Γιώργου Κασίμη αποδεικνύει τη μη νομιμότητα και την αμφιβολία εγκυρότητας στη διαδικασία της προανάκρισης και της απομαγνητοφώνησης των στοιχείων παρακολούθησης.

Το έγγραφο αμφισβήτησης της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ήρθε μετά από το έγγραφο της UEFA προς τον τότε ανακριτή Γιώργο Κασίμη και στο οποίο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια που ήταν στη δικογραφία και έχουν οδηγήσει ομάδες σε αφανισμό και ανθρώπους να κρατούνται παράνομα, στήθηκαν.

Οι ελπίδες ότι τελικά θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, ανανεώνονται και μετά την κόντρα ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας εναντίον της πολιτείας, η οποία αποφάσισε, με τον νέο αθλητικό νόμο και το άρθρο 19, να καταργήσει στην ουσία το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με κίνδυνο να βρεθούν εκτός των διεθνών διοργανώσεων τόσο η Εθνική Ελλάδος όσο και οι Ολυμπιακός Π. και ΠΑΟΚ...

H ΕΠΟ έχει επιλέξει να οδηγηθεί στο δρόμο της σύγκρουσης με την Πολιτεία με αφορμή το θέμα της λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και πλέον

αναμένεται το τι θα παρουσιάσει στον απεσταλμένο της FIFA, ο οποίος θα έρθει στην Αθήνα πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και ο συνεταιρισμός της Super League, η οποία σήμερα συνεδριάζει για να τροποποιήσει το άρθρο 5 του καταστατικού της, που δέχεται το ρόλο της ΕΕΑ που καταδίκασε τον Βόλο και τον Ολυμπιακό...

Το περασμένο καλοκαίρι πάντως η ΕΠΟ δέχθηκε και εφήρμοσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε Ολυμπιακός Β. και Καβάλα, αλλά και για άλλο λόγο στον Ηρακλή.

Η ΕΠΟ ζητάει τώρα την απόσυρση του άρθρου 19 του νέου νόμου, όμως στην πραγματικότητα θέλει την τροποποίηση του νόμου 3057/2002 που ψηφίστηκε επί Ευ. Βενιζέλου και ισχύει τα τελευταία 10 χρόνια, με την ΕΕΑ να έχει ξαναχτυπήσει τον Ολυμπιακός για άλλους λόγους!

Ο συνεταιρισμός από την πλευρά του συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για σήμερα ώστε να καταργήσει μια διάταξη που χρησιμοποίησε προς όφελός της και εις βάρος του Βόλου πριν από μερικούς μήνες.

Μπορεί πάντως τώρα η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα να συμφωνούν με όλα αυτά που φωνάζει μήνες ο Βόλος και ο Ολυμπιακός, αλλά το ζητούμενο για τη βολιώτικη ομάδα είναι πως η Ομοσπονδία και ο Συνεταιρισμός πρέπει να διορθώσουν το λάθος, αφού πρώτοι απ’ όλους οι ίδιοι είχαν αναγνωρίσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού «πυρπολώντας» από μόνοι τους το δήθεν αυτοδιοίκητο… και δεν τόλμησαν να πουν όχι το περασμένο καλοκαίρι στην υπόθεση του Ολυμπιακού!

Άλλωστε το καταστατικό της Σούπερ Λίγκα είχε τη διάταξη που έχει εγκριθεί και από την ΕΠΟ και την βόλεψε το καλοκαίρι -εις βάρος του Βόλου- όταν η ΕΕΑ έβγαλε από τη δύσκολη θέση την ομοσπονδία, διαλύοντας τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα… και "βόλεψε" την ΕΠΟ, μιας και δεν την πήρε η ίδια! Αργότερα η ΕΕΑ "βόλεψε" και τη Σούπερ Λίγκα, η οποία έκανε χρήση του επίμαχου άρθρου του καταστατικού της ώστε να μην δεχτεί στο πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Πάντως στο Βόλο θέλουν οι εξωτερικές πιέσεις και η απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να έχουν ουσία καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 20/3 να βγάλει απόφαση αποκατάστασης της αδικίας!

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=