ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έντονος προβληματισμός στον Ολυμπιακό Βόλου

έντονος-προβληματισμός-στον-ολυμπια-617820

Η ήττα από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα το περασμένο Σάββατο με 1-0 ήρθε να προκαλέσει ανησυχία και έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, με τους ερυθρόλευκους να καλούνται να ανασυνταχθούν άμεσα, έχοντας νέο παιχνίδι μεθαύριο Μ. Τετάρτη, με την Καβάλα στη Νεάπολη.

Οι ερυθρόλευκοι απογοήτευσαν ξανά και γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και τρίτη συνολικά, έχοντας ήττα και από τη Βέροια. Η προχθεσινή ήταν η πρώτη μακριά από τον Βόλο από μία ομάδα που πλησίασε πλέον τους ερυθρόλευκους στους δύο βαθμούς, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται στο -4 από την κορυφή στην οποία υπάρχει πλέον τριπλή ισοβαθμία από Καβάλα, Βέροια και Πανσερραϊκό.

Δηλώσεις μετά την ήττα από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος στάθηκε στην επιθετική δυστοκία που αντιμετωπίζουν στα παιχνίδια τους οι ερυθρόλευκοι. Αναλυτικά όσα είπε: «Οταν υπάρχει ένα άσχημο αποτέλεσμα, η ερώτηση είναι πάντα «τι πήγε στραβά». Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια, έβαλε πρώτα το γκολ ο Θεσπρωτός και κέρδισε. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είμαστε πιο τυχεροί, καθώς είχαμε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες, μία εκ των οποίων με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα. Η ομάδα μας δημιουργεί φάσεις. Σε εκτός έδρας ματς κάναμε 3-4 ευκαιρίες, πρέπει όμως να κάνουμε ακόμα παραπάνω και μετά να δούμε και τα τελειώματα, αφού βλέπουμε ότι υπάρχει μία δυστοκία. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) σε κάποιες περιπτώσεις φαινόταν εύκολο το τελείωμα, αλλά δε βρήκαμε ούτε καν εστία. Πρέπει να ανεβάσουμε και τον αριθμό των τελικών, αλλά να είμαστε και πιο αποτελεσματικοί».

Προβληματισμένος ήταν και ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρόλευκων Μιχάλης Γιαννίτσης ο οποίος μετά το πέρας της αναμέτρησης στην Ηγουμενίτσα δήλωσε πως πρέπει εκείνος και οι συμπαίκτες του να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοκριτική και να βγάλουν αντίδραση. Αναλυτικά όσα σχολίασε: «Σίγουρα δεν παρουσιαστήκαμε όπως περιμέναμε στο παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι μας αδικεί λίγο το αποτέλεσμα, παρότι δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Από ‘κει και πέρα, όσοι είμαστε εμπειρότεροι και με περισσότερες παραστάσεις στην ομάδα, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βρούμε τι φταίει και να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα. Σίγουρα έχουμε κάποια πίεση. Βλέπουμε όμως ότι όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα είναι αρκετά ισοδύναμες. Το πρωτάθλημα είναι σύντομο, θα πρέπει να σηκώσουμε γρήγορα κεφάλι και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Από την πλευρά του Θεσπρωτού ο τεχνικός Χουάν Ραμόν Ρότσα επεσήμανε πως η νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού Βόλου ήταν «καθαρή». Αναλυτικά: «Ηταν μία καθαρή νίκη, είχαμε μόνο δέκα λεπτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου που ο Ολυμπιακός Βόλου μας δημιούργησε προβλήματα, μετά είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Εγινε ένα όμορφο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος για το σωματείο, για τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες, αλλά και για τα παιδιά της περιοχής που ανταποκρίνονται και παίζουν σε υψηλό επίπεδο, σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) παίξανε τέσσερις βασικοί. Είμαι χαρούμενος για πολλούς λόγους, φαίνεται πως η δουλειά μας πηγαίνει στο σωστό δρόμο. Αυτό το παιχνίδι πέρασε, πάμε στο ματς με την Αριδαία και τον Πανσερραϊκό για το τέλος του πρώτου γύρου. Είμαστε καλά, διαχειριζόμαστε το ρόστερ και έχω πολλούς λόγους να είμαι χαρούμενος».

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε αρχικά με τον Θεσπρωτό να δείχνει να ελέγχει το παιχνίδι χωρίς να απειλεί, ενώ ειδικά μετά το ημίωρο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος έκανε αισθητή την παρουσία του και στην αντίπαλη περιοχή αλλά το 45λεπτο πέρασε χωρίς γκολ, με τον Θεσπρωτό να βάζει τα δύσκολα στο δεύτερο μισό.

Στο 24’ ο Ζούρκος βρήκε τον Μπίκα, που έκανε το γύρισμα παράλληλα με την εστία, όμως ο Γραικός πρόλαβε προ του Σαραντίδη και έδιωξε σε κόρνερ και στην εξέλιξη ο Ξενοδόχοφ έδιωξε την μπάλα πριν προλάβει να πάρει την κεφαλιά ο Ζιώγας.

Χωρίς τελική προσπάθεια από τις δυο ομάδες ο Ολυμπιακός πήρε πρωτοβουλίες μετά το 30’ και ήταν αυτός που δημιούργησε ουσιαστικά ευκαιρίες. Με τον Παπαδημητρίου να κινείται πιο πολύ στην αντίπαλη περιοχή ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη τελική όταν στο 36’ γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ δεν είχε το τελείωμα που θα ήθελε και ένα λεπτό μετά (37’) και παίρνοντας την πάσα από τον Τσαγκαλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε και πάλι την μπάλα άουτ.

Πριν την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός απείλησε μια φορά όταν στο 44’ ο Γκιοατά πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κινάλης δεν ανησύχησε και κατάφερε να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θεσπρωτός μπήκε καλύτερα έκανε γρήγορα δυο τελικές και στην τρίτη πέτυχε και γκολ. Στο 52’ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γώγου απέκρουσε με δυσκολία ο Ξενοδόχοφ σε κόρνερ, ενώ από κόρνερ του Ραμίρεζ στο 54’ η κεφαλιά του Μπίκα έφυγε άουτ. Μετά τις «προειδοποιήσεις» ο Θεσπρωτός πέτυχε το 1-0 στο 63ο λεπτό. Ηταν πάλι μετά από κόρνερ του Ραμίρεζ και κεφαλιά από τον Παναγιώτη Κοντοέ, που κατέληξε στα δίχτυα!

Στο 66’ ο Θεσπρωτός είχε ακόμη μια ευκαιρία αλλά ο Μπίκας που επιχείρησε το σουτ η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και ο Ολυμπιακός μετά πήρε την υπεροχή και είχε δυο σουτ στο 73’ από τον Ερέρα και στο 76’ από τον Γιαννίτση που δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα…

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε χωρίς ουσία, ο Θεσπρωτός γύρισε πίσω να κρατήσει το υπέρ του σκορ αλλά ήρθε και η κόκκινη κάρτα στον Σκοπελίτη (δεύτερη κίτρινη κάρτα).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Χ.Ρ. Ρότσα): Κίναλης, Ζούρκος, Κοντοές, Σταυρίδης, Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (70’ Ντερβίσι), Ζιώγας, Τ. Γώγος (92’ Πέντσας), Μπίκας (84’ Γκάνσιερ), Σαραντίδης (92’ Κατσής).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Στεφ. Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός (70’ Ερέρα), Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Γκιοατά (50’ Βουκελάτος – 70’ Νικλητσιώτης), Αγρόδημος, Κόλα (90’ Χολέβας), Τσαγκαλίδης, Παπαδημητρίου, Τζούριτς (50’ Σκοπελίτης).

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα (7η)

Καβάλα-Βέροια 0-0

Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
(63’ Κοντοές)

Τρίγλια-Απόλλων Πόντου 0-0

Πανσερραϊκός-Αλμωπός 3-0
(49’, 70’ Πράντο, 90’+1 Γκούρτσας)

ΑΕΠ Κοζάνης-Πιερικός 0-1
(9’ Δεμηρτζόγλου)

Επόμενη (8η)

Μ. Τετάρτη 28/4-15:00

Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός

Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα

Πιερικός-Βέροια

Αλμωπός Αριδαίας-Θεσπρωτός

Α.Ε.Π. Κοζάνης-Τρίγλια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα B. Ν-Ι-Η Γκολ

  1. Καβάλα 16 5-1-1 14-5
  2. Πανσερραϊκός 16 5-1-1 10-2
  3. Βέροια 16 5-1-1 10-2
  4. Πιερικός 13 4-1-2 9-7
  5. Ολυμπιακός Βόλου 12 4-0-3 6-4
  6. Θεσπρωτός 10 3-1-3 6-7
  7. Τρίγλια ΠΟ 7 1-4-2 4-6
  8. Αλμωπός Αριδαίας 5 1-2-4 6-11
  9. Απόλλων Πόντου 2 0-2-5 3-10
  10. ΑΕΠ Κοζάνης 1 0-1-6 4-18

Οι σκόρερ του Βορείου ομίλου

5 γκολ σημειώθηκαν κατά την 7η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League. Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με πέντε γκολ έχουμε τριπλή συγκατοίκηση με τους Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Βόλου), Πόζογλου (Βέροια) και Πράντο (Πανσερραϊκός).

Αναλυτικά οι σκόρερ:

5 γκολ

Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Βόλου)

Πράντο (Πανσερραϊκός)

Πόζογλου (Βέροια)

3 γκολ

Πασάς (Βέροια)

Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός)

Κολλάς (Καβάλα)

Μάνιος (Αλμωπός Αριδαίας)

Κυβελίδης, Δεμηρτζόγλου (Πιερικός)

2 γκολ

Λουκίνας (Βέροια)

Βαλαβανόπουλος, Αδαμάκης, Γαβριηλίδης, Ορφανίδης (Καβάλα)

Λουσέρ (Αλμωπός Αριδαίας)

Σαραντίδης, Κοντοές (Θεσπρωτός)

Καλογέρης (Απόλλων Πόντου)

Φράνκο Σέα (ΑΕΠ Κοζάνης)

1 γκολ

Βουκελάτος (Ολυμπιακός Βόλου)

Χαρτσιάς, Μπαβέλης, Παπαδόπουλος (Πιερικός)

Στίκας, Κόκκορης (Καβάλα)

Ολαϊτάν, Γκούρτσας (Πανσερραϊκός)

Γκέσιος (Αλμωπός Αριδαίας)

Μπρίτο, Ποζατζίδης, Τότσκα, Σενγκέργκι (Τρίγλια)

Πατσέκο, Μπίκας (Θεσπρωτός)

Παναγιώτου (Απόλλων Πόντου)

Τρομπούκης, Βοριαζίδης (ΑΕΠ Κοζάνης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου