ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Για την τρίτη εκτός έδρας νίκη

ολυμπιακός-βόλου-για-την-τρίτη-εκτός-έ-619871

Με στόχο την τρίτη εκτός έδρας νίκη και την πέμπτη συνολικά θα αγωνιστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό ο Ολυμπιακός Βόλου για την 7η αγωνιστική και τον βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος της Football League.

Η βολιώτικη ομάδα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες προερχόμενη από ήττα έδρας και καλύπτοντας το χαμένο έδαφος να βρεθεί σύντομα και πάλι στην κορυφή. Μόνη σκέψη για τον φετινό Ολυμπιακό Βόλου είναι να βρεθεί στις δυο θέσεις ανόδου και του χρόνου να αγωνίζεται στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία χωρίς να περιμένει …την αναδιάρθρωση… που πάλι άρχισε να «αμφισβητείται».

Το φετινό «ιδιαίτερο», τρίμηνο πρωτάθλημα της Football League, δεν δικαιολογεί πολλές απώλειες όταν ο στόχος είναι η πρωτιά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ σήμερα γίνεται η 7η αγωνιστική και την Τετάρτη θα συμπληρωθεί ένας μήνας δράσης με την επόμενη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί ο α΄ γύρος και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δυο χαμένα παιχνίδια στην έδρα τους, από τη Βέροια και τον Πανσερραϊκό είναι πλέον πίσω από αυτές τις ομάδες …αν και απέχουν μόλις μια νίκη από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός στα έξι ως σήμερα παιχνίδια του, πάει με «ρυθμό» δυο κερδίζει, ένα χάνει, αλλά εκτός του ότι δείχνει διάρκεια σε κάθε παιχνίδι και έχει πετύχει τα 5 από τα 6 γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, θέλει και σταθερότητα, όπως επίσης περισσότερη δημιουργία για πιο εύκολο γκολ και πιο άνετες νίκες.

Στον Ολυμπιακό βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις με τον Βολιώτη προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο ως τώρα να έχει χρησιμοποιήσει 20 παίκτες και να έχει έναν βασικό κορμό 11άδας καθώς 8 παίκτες οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Θωμάς Γραικός, Νίκος Μπουτζίκος, Μιχάλης Γιαννίτσης, Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης, Ιάσων Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης έχουν ξεκινήσει και στα 6 παιχνίδια, ενώ οι Στάθης Βασιλούδης, Γεράσιμος Βουκελάτος και ως αλλαγή ο Στέφαν Τζούριτς, έχουν επίσης συμμετοχή σε όλα τα ως τώρα ματς, και βασικοί στα 5 ξεκίνησαν και οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς και Χρήστος Αγρόδημος που έχασαν λόγω τραυματισμού το ματς με τη Βέροια…. Αυτό που όλοι περιμένουν είναι οι επιπλέον λύσεις όπως οι Ερέρα, Γκιοατά, Νικλητσιώτης να αρχίσουν κι αυτοί να προσφέρουν.

Αλλωστε ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδεικνύει διαρκώς την ανωτερότητά του στο γήπεδο αφού δεν φτιάχτηκε για να κερδίζει μόνο τις ομάδες που ως σήμερα είναι στις τέσσερις τελευταίες θέσεις και μάλιστα οι δυο χωρίς ακόμη νίκη.

Στα δυο πρώτα του παιχνίδια στο «ιδιαίτερο» φετινό πρωτάθλημα κέρδισε ως γηπεδούχος στην Φιλιππούπολη Λάρισας (1-0 την Τρίγλια) και πήρε το πρώτο «διπλό» στην Κοζάνη (1-3 την ΑΕ Ποντίων) κι ενώ είχε την πρώτη απώλεια όταν έχασε (0-1) από την Βέροια στη Νεάπολη επέστρεψε στις επιτυχίες (με το 1-0 επί της Καλαμαριάς) και συνέχισε με νίκη (0-1) και στην Αριδαία που του έδωσε το δικαίωμα να ξαναβρεθεί κορυφή, την οποία όμως πάλι έχασε από την ήττα (0-1) από τον Πανσερραϊκό.

Σήμερα παίζει με τον 5ο από το τέλος Θεσπρωτό που ώς τώρα έχει 2 νίκες, μια εντός (3-1 την ΑΕΠ Κοζάνης), μια εκτός (0-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς), μια ισοπαλία 0-0 με την Τρίγλια στην Ηγουμενίτσα και 3 ήττες, η μια εντός (0-1 από Καβάλα) και δυο εκτός, σε Κατερίνη (2-0) από Πιερικό και στη Βέροια (3-1).

Η νίκη σήμερα θα έχει διπλή σημασία αφού υπάρχει νωρίτερα και ο αγώνας Καβάλας- Βέροιας που έχουν από 15 βαθμούς (ο Πανσερραϊκός έχει 13) και ο Ολυμπιακός είναι στους 12 βαθμούς και την ερχόμενη Τετάρτη θα υποδεχθεί αυτός την Καβάλα.

Βέβαια ο Ολυμπιακός κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά και θα παίξει σήμερα για νίκη στην Ηγουμενίτσα -που πέρσι γνώρισε βαριά ήττα από τον Θεσπρωτό- και μετά στην 8η αγωνιστική (Τετάρτη 28/4) θα επιδιώξει και επιτυχία σε ντέρμπι καθώς έχει την Καβάλα στο Βόλο. Τετάρτη (5/5) είναι και η 9η αγωνιστική που είναι φινάλε α’ γύρου με το Πιερικός-Ολυμπιακός, στην 10η αγωνιστική (Κυριακή 9/5) ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Τρίγλια με τελευταία Τετάρτη 12/5 να υποδέχεται την ΑΕΠ Κοζάνης πριν όμως από το ντέρμπι για την 12η αγωνιστική (Κυριακή 16/5) στην Βέροια. Μετά όλα τα ματς ως το τέλος είναι Κυριακές.

Με 20 παίκτες

Με 20 παίκτες και για πρώτη φορά τους Γκιοατά, Νικλητσιώτη, πιο έτοιμο τον Ερέρα και χωρίς τον Βασιλούδη που είχε παίξει σ όλα τα ματς αλλά και τον Κολέλα είναι η αποστολή του Ολυμπιακού από χθες στην Ηγουμενίτσα για το σημερινό ματς με τον Θεσπρωτό.

Οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος είναι οι: Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Θωμάς Γραικός, Νίκος Μπουτζίκος, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Μιχάλης Γιαννίτσης, Χρήστος Αγρόδημος, Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης, Ιάσων Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Γεράσιμος Βουκελάτος, Στέφαν Τζούριτς, Ζερόμ Γκιοατά, Χερμάν Ερέρα,Γιώργος Παπακώστας, Γιώργος Νικλητσιώτης, Τίμος Πατρώνης, Στάθης Ρόκας, Χρήστος Χολέβας, Γιώργος Λαδάς.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Στάθης Βασιλούδης, Φράνκο Κολέλα, Δημήτρης Μπόλης, Πέτρος Πέλκας, Χρήστος Κατσούκης, Στεφάν Ν’Κόα, Νίκος Μπέϊκος Κώστας Βλάχος, και οι νεαροί Αχιλλέας Κωνσταντίνου, Ανέστης Μαστακούλης, Κώστας Κάβουρας.

Πέρσι η βαριά ήττα

Το περσινό πάθημα έχει γίνει «μάθημα» για τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, προσοχή και διαρκή προσπάθεια το σημερινό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός πέρσι είχε γνωρίσει ήττα 4-1 (14’, 90’ Ραμίρες, 22’ Μπίκας, 69’ Ευθυμίου-74’ Φαζός) στην Ηγουμενίτσα ενώ και στον πρώτο γύρο παίζοντας με τον Θεσπρωτό στον Αλμυρό ήρθε 1-1(18’ Πόζογλου-90’ Γώγος).

Πέρσι ήταν ένα αρνητικό ρεκόρ με το 4-1 στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό και το 4-0 από τον Ιάλυσο που ήταν ότι το χειρότερο και έχει συμβεί άλλες δυο φορές τα τελευταία 20 χρόνια (περίοδος 2002-2003 ήττες 4-1 από Αθηναϊκό και 4-0 από Καλαμαριά και 2005-2006 στη Δ΄ ήττες 4-1 από Χάλκη και 4-0 από Ταυρωπό).

Με τον Θεσπρωτό πάντως πιο πριν την περίοδο 16-17 στη Γ΄ Εθνική κέρδισε στον Βόλο 3-0 με τρία γκολ του Φλίγκου και στην Ηγουμενίτσα έχοντας στον πάγκο τον Κ. Μπράτσο κέρδισε 1-2 με σκόρερ τους Αλ. Αναστασίου και Λόρι Κέρη.

Μέχρι 26/4 η τακτοποίηση συνδρομών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου τονίζοντας, πως τα μέλη του συλλόγου θα πρέπει μέχρι τη Μ. Δευτέρα 26/4 να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, για να έχουν δικαίωμα στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 υπενθυμίζει στα μέλη του συλλόγου ότι μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις (συνδρομές) προς τον σύλλογο, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στην εκλογική διαδικασία.

Για την εξυπηρέτηση των μελών λειτουργούν τα γραφεία του συλλόγου, που είναι στην οδό Λαχανά 38, A’ όροφος (στον κυκλικό κόμβο ΚΤΕΛ):

Δευτέρα 18.00-20.00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες 6979002709 και 6944753405.

Σε περίπτωση, που λόγω των περιοριστικών μέτρων χρειαστεί να αλλάξουν οι ώρες λειτουργίας των γραφείων, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση με τις αλλαγές του ωραρίου».

Σφυρίζει ο Ν. Mπαΐλης

Ο διαιτητής από την Πρέβεζα σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Ο Νίκος Μπαΐλης από την Πρέβεζα θα είναι διαιτητής στο παιχνίδι ανάμεσα σε Θεσπρωτό και Ολυμπιακό Βόλου, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 (ραδιοφωνικά από Sport Fm 89,5) στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας.

Ο Νίκος Μπαϊλης την περσινή σεζόν (16/11/19) είχε σφυρίξει το ντέρμπι Νίκη Β. -Ολυμπιακός Β. 2-0 και φέτος ήταν διαιτητής σε ένα ματς ΣΛ 2 (Παναχαϊκή – Ιωνικός 0-1) και ένα της ΦΛ (Απόλλων Καλαμαριάς-Καβάλα 0-1). Στο παρελθόν έχει σφυρίξει 5 ματς του Θεσπρωτού με 4 νίκες και μια ισοπαλία.

Βοηθοί του σήμερα θα είναι οι Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνης) και Παύλος Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας) και τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη.

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Football League ο Βολιώτης Στέφανος Καλατζής είναι σήμερα διαιτητής στην αναμέτρηση ΑΕΠ Κοζάνης-Πιερικός, με τον Αλέξανδρο Αναστασίου να είναι β’ βοηθός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ολοι οι διαιτητές των σημερινών αναμετρήσεων 7ης αγωνιστικής της Football League σε Βόρειο όμιλο είναι:

12.00 (ΕΡΤ 3) Καβάλα-Βέροια

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Βεργέτης (Αργολίδας), Σάββας (Σερρών)

4ος: Πουλικίδης (Δράμας)

15.00 Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Βοηθοί: Μπαλιάκας (Κοζάνης), Φραγκούλης (Πρέβεζας/Λευκάδας)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

15.00 Τρίγλια-Απόλλων Πόντου

Διαιτητής: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Τσακίρης (Δράμας), Καραγιάννης (Θράκης)

4ος: Τσιάρας (Καβάλας)

15.00 Πανσερραϊκός-Αλμωπός Αριδαίας

Διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς)

Βοηθοί: Φράγιος (Μακεδονίας), Κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

15.00 Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης-Πιερικός

Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Μάνασης (Τρικάλων), Αναστασίου (Θεσσαλίας)

4ος: Τσιοφλίκη (Λάρισας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου