Αποτελέσματα... με ουσία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-21, 15:18:26
Αποτελέσματα... με ουσία

Αυτά περιμένει ο Ολυμπιακός με πίεση από το εξωτερικό και αποφάσεις από την Ελλάδα

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε αναμονή αποτελεσμάτων επί της ουσίας τόσο από το  εξωτερικό αλλά  κυρίως από  την Ελλάδα ώστε να  δικαιωθεί  η  ομάδα, να  επανασυσταθεί και να   επανέλθει  σε  αγωνιστική  δράση  στην  μεγάλη  κατηγορία  βρίσκεται ο Ολυμπιακός, θεωρώντας κρίσιμους  τους  επόμενους δυο μήνες... για να  αρχίσει  να  ετοιμάζεται  για  τη νέα περίοδο!

Οι εξωτερικές πιέσεις και η υπόθεση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είναι προτεραιότητα για τη δικαίωση της ομάδας, τα θέματα που “καίνε” και που περιμένει ο Βόλος!

Ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 20/3 και ακόμη στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο μετά το νέο νόμο της πολιτείας για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όσον αφορά στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός θέλει -τώρα που είναι πλέον “σύμμαχος” με την ΕΠΟ κατά της ΕΕΑ - να ισχύσει η απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Αυτή άλλωστε θα έπρεπε να είχε ισχύσει, σύμφωνα με την Επιτροπή Εφέσεων και με τα όσα επιτάσσει το καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο είναι εναρμονισμένο με το καταστατικό της ΦΙΦΑ.

Ωστόσο η ΕΠΟ δεν εφάρμοσε την παραπάνω απόφαση και δέχθηκε τότε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τιμωρήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (καμία επιτροπή μη αθλητική δεν μπορεί να τιμωρήσει ΠΑΕ) και να αποπέμψει το βολιώτικο συγκρότημα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τη μάχη για τη δικαίωσή του και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που τελευταία τα γεγονότα τον δικαιώνουν, αλλά οι “παράνομες” -όπως αποδεικνύεται- αποφάσεις τον κρατούν εκτός γηπέδων... περιμένει από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο που μετατέθηκε για τις 20 Μαρτίου (αντί για σήμερα 21 Φεβρουαρίου)... να διορθώσει το λάθος του περασμένου καλοκαιριού... από την Ομοσπονδία.

Ακόμη όπως είναι γνωστό μέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στην ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, μέσω της οποίας ζήτησε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να του παραδώσει ολόκληρη την αλληλογραφία μεταξύ της ΕΠΟ και της FIFA...

Η ΦΙΦΑ είναι άλλωστε ένα όπλο του Ολυμπιακού ειδικά μετά τη νέα παρανομία που έγινε νόμος, και ο περιβόητος «μπαμπούλας» της FIFA έκανε και πάλι την εμφάνισή του, κάτι που είναι υπέρ του Βόλου και τον δικαιώνει για τις “φωνές” τόσων μηνών...

H EΠO άλλωστε κατάλαβε και αποφάσισε έπειτα από 10 χρόνια λειτουργίας της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Aθλητισμού ότι αυτή παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και προσέφυγε στη FIFA, η οποία -όπως ζήτησε η ομοσπονδία- στέλνει στην Aθήνα τον διευθυντή εθνικών ομοσπονδιών της Tιερί Pεζνάς για συνομιλίες με την EΠO και τους Oλυμπιακό, ΠAOK που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Kύπελλα και μαζί με την εθνική ομάδα είναι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα διεθνή φόρουμ.

H αιτία της νέας αντιπαράθεσης EΠO - κυβέρνησης είναι ως γνωστόν το άρθρο 19 του αθλητικού νόμου, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Bουλή, για τη λειτουργία της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Aθλητισμού, για την οποία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακάλυψε μόλις εσχάτως ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, παρότι υφίσταται από το 2002 και τόσο η EΠO όσο και η Super League δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το καλοκαίρι τις αποφάσεις της για τον αφανισμό του Oλυμπιακού Bόλου και της Kαβάλας.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θοδωρής Κουρίδης, ανέφερε πως «Η ΕΠΟ βρίσκεται σε ένα σημείο μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Αν εφαρμόσουμε το νόμο, θα αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη, ενώ αν εφαρμόσουμε αυτά που θέλει η FIFA, θα κινδυνεύσουμε από το νόμο”. “Κινδυνεύουμε από ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να πάνε στη FIFA και να μας πετάξουν έξω, όπως το Ισραήλ για την Εθνική, η Ρούμπιν Καζάν για τον Ολυμπιακό και η Ουντινέζε για τον ΠΑΟΚ», τόνισε.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την επιμονή τις Πολιτείας στην ψήφιση του νόμου και τις παρεμβάσεις στα του ποδοσφαίρου. «Μας δουλεύανε για να κερδίσουν χρόνο και να φτάσουμε στο αμήν. Είχαμε ετοιμάσει νόμο για να εφαρμόζει ποινές η ΕΠΟ και να ελέγχει η Πολιτεία. Μιλάμε για σκληρές ποινές, σκληρότερες από ό,τι προβλέπει η Πολιτεία. Επειδή ακούγεται κατά καιρούς τι έκανε η ΕΠΟ το καλοκαίρι για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, σας απαντώ πως τιμώρησε και τις δύο ομάδες. Αυτά έγιναν γνωστά στη FIFA και ήρθαν και μας είπαν ότι δεν μπορεί κανένα μη ποδοσφαιρικό όργανο να λέει ότι αυτή η ομάδα συμμετέχει και η άλλη όχι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτή την οδηγία».

Όσο για το τι εκτιμά πως θα γίνει τελικά, είπε: «Από ό,τι ξέρω και από παλαιότερα, γιατί έχω εμπειρία στα θέματα FIFA-καταστατικού από το 1990, έχουν βγει δυο φορές νόμοι που με δήλωση υπουργών έγιναν ανενεργοί».

Ακόμη στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την ΟΥΕΦΑ να επέμβει, ενώ δικαστικά έχει και το χρονοβόρο διοικητικό εφετείο τον Απρίλη.

Ακόμη εκρεμμεί στη Βουλή ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού που κατατέθηκε από τον βουλευτή Ι. Δημαρά, ο οποίος αφού κάνει λόγο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ως εξιλαστήριο θύμα, την αποβολή της από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, ζητάει την επανεξέταση της καταδίκης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=