ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέτυχε 3η νίκη με Παπαδημητρίου

πέτυχε-3η-νίκη-με-παπαδημητρίου-637368

Με σκόρερ τον Ιάσονα Παπαδημητρίου ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε χθες 1-0 την Καλαμαριά στην 4η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Football League και συνεχίζει να απέχει μια νίκη από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες δίκαια, αφού ήταν ανώτερος, αλλά και με άγχος πετυχαίνοντας το 1-0 στο ξεκίνημα του β΄ μέρους με γκολ από τον Παπαδημητρίου και έτσι κερδίζοντας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς τον άφησε χωρίς …πόντο!

Η χθεσινή νίκη για την 4η αγωνιστική της Football League ήταν η 3η φετινή και η πρώτη στη Νεάπολη. Ο Ολυμπιακός στα δυο πρώτα του παιχνίδια στο «ιδιαίτερο» φετινό πρωτάθλημα κέρδισε ως γηπεδούχος στην Φιλιππούπολη Λάρισας (1-0 την Τρίγλια) και πήρε «διπλό» στην Κοζάνη (1-3 την ΑΕ Ποντίων), ενώ στο τρίτο την περασμένη Κυριακή έχασε (0-1)από την Βέροια στη Νεάπολη όπου χθες είχε την πρώτη νίκη στο Βόλο καθώς σε αυτό το γήπεδο είχε να πανηγυρίσει 14 μήνες και από πέρσι 9/2/20 όταν κέρδισε 2-1 την Καλαμάτα.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου είχε τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τη Βέροια (δεν ξεκίνησαν οι Ρόκας, Παπακώστας, Βασιλούδης) και είχε μια αλλαγή σε σχέση με τα δυο πρώτα νικηφόρα παιχνίδια. Για την ακρίβεια η 11άδα που ξεκίνησε χθες ήταν αυτή που ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος στην Κοζάνη όταν ο Βουκελάτος είχε πάρει τη θέση του Βασιλούδη και σε αυτό το 45λεπτο η ομάδα πέτυχε τρία γκολ.

Σε σχέση λοιπόν με το προηγούμενο ματς επέστρεψαν οι Φιλίποβιτς και Αγρόδημος και για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο Βουκελάτος, ενώ ο Αργεντινός Ερέρα ήταν πρώτη φορά στην αποστολή και στο 73’ έκανε ντεμπούτο περνώντας στη θέση του Βουκελάτου.

Ο Βολιώτης προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος ξεκίνησε με ένα 4-2-3-1 και γκολκίπερ τον Γκενάντι Ξενοδόχοφ. Στην άμυνα δεξιά ήταν ο Θωμάς Γραικός και αριστερά ο Νίκος Μπουτζίκος ενώ οι στόπερ ήταν ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς και ο Μιχάλης Γιαννίτσης. Αμυντικά χαφ ήταν ο Χρήστος Αγρόδημος και ο Κλεβί Κόλα, πιο επιθετικοί μέσοι οι Φίλιππος Σκοπελίτης, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Γεράσιμος Βουκελάτος, που άλλαζαν και πλευρές και προωθημένος φορ ο Ιάσων Παπαδημητρίου.

Πάντως μετά ο ημίωρο τα σχέδια άλλαξαν καθώς υπήρξε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του τραυματία Γραικού μπήκε ο Σέρβος επιθετικός Στέφαν Τζούριτς και ο Σκοπελίτης οπισθοχώρησε καλύπτοντας τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα…

Στο πρώτο 45λεπτο που είχε πολλά φάουλ αλλά όχι γκολ που ήρθε στο ξεκίνημα του δεύτερου, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος είχε κάποιες φάσεις, ενώ και η Καλαμαριά είχε κλασική ευκαιρία, αλλά υπολόγισε χωρίς τον Ξενοδόχοφ που έσωσε τη βολιώτικη εστία από παραβίαση!

Μόλις στο 2ο λεπτό σουτ του Παπαδημητρίου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ και στο 15΄ο ίδιος παίκτης μετά από πάσα του Τσαγκαλίδη μέσα στην περιοχή, πλάσαρε άουτ και στο 22΄ σέντρα του δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα ο Βουκελάτος.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και να ψάχνει διαδρόμους είχε επίσης ένα μακρινό σουτ του Κόλα και στο 35΄από κόρνερ του μια κεφαλιά του Φιλίποβιτς που μπλόκαρε ο Μάντζαρης και στο 37΄οι ερυθρόλευκοι κινδύνευσαν όταν από μακρινή μπαλιά ο Δαλανιόπουλος βγήκε τετ α τετ με τον Ξενοδόχοφ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σωτήρια το σουτ…

Πάντως ο Ολυμπιακός είχε καλό ξεκίνημα στο 2ο μισό του αγώνα και με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να σκοράρει να πετυχαίνει το 4ο φετινό του τέρμα και να δίνει το προβάδισμα… και τελικά τη νίκη.

Ηταν το 46’ και από μπαλιά που έγινε στην περιοχή, ο Μάντζαρης έκανε άστοχη έξοδο, με τον Παπαδημητρίου να παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Στο 62’ και στο 64’ ο Τζούριτς με κεφαλιές μετά από κόρνερ του Κόλα και σέντρα του Μπουτζίκου έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 80’ ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι και τέρμα που ακυρώθηκε!

Αρχικά ο Τσαγκαλίδης έπιασε το δυνατό σουτ ο Μάντζαρης απέκρουε με την μπάλα να χτύπα και στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Παπαδημητρίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Βολιώτης επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ

Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε στις καθυστερήσεις με τον Νύχταρη να στέλνει τη μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και τελικά οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την αγχωτική μεν, αλλά 3η νίκη στο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 1-0

Γήπεδο Νεάπολης

4η αγωνιστική Football League

Σκόρερ: 46’ Παπαδημητρίου

Διαιτητής: Αλ. Μέγας (Πιερίας)

Κίτρινες: Κόλα, Φιλίποβιτς, Αμαραντίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ξενοδόχοφ, Γραικός (31’ Τζούριτς), Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Γιαννίτσης, Αγρόδημος (87’ Παπακώστας), Κόλα, Βουκελάτος (72΄Ερέρα), Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης, Παπαδημητρίου (87’ Βασιλούδης)

ΑΠΟΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Μάντζαρης, Δαλιανόπουλος, Ζήσης (46΄Χατζηαθανασίου), Νύκταρης, Βαφειάδης, Μουρατίδης (66’ Φράγκος), Δεινόπαπας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου, Λαμπίρης.

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός έχει αγώνα και την ερχόμενη Τετάρτη 14 Απριλίου καθώς για την 5η αγωνιστική θα παίξει στην Αριδαία με τον Αλμωπό. Πολύ σημαντικά θα είναι και τα άλλα τρία ματς του Απριλίου στην 6η αγωνιστική (Κυριακή 18/4): Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός, στην 7η (Κυριακή 25/4) που ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ηγουμενίτσα που πέρσι είχε βαριά ήττα από τον Θεσπρωτό, ενώ στην 8η αγωνιστική (Τετάρτη 28/4) θα υποδεχθεί την Καβάλα που ως σήμερα έχει μόνο νίκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου