ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Να δείξει ανωτερότητα στο γήπεδο

ολυμπιακός-βόλου-να-δείξει-ανωτερότη-638926

Η τρίτη νίκη και πρώτη φετινή στο γήπεδο της Νεάπολης, στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδρας, είναι ο μοναδικός στόχος σήμερα (15:00) για τον Ολυμπιακό Βόλου που στην 4η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Football League υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός στα δυο πρώτα του παιχνίδια στο «ιδιαίτερο» φετινό πρωτάθλημα κέρδισε ως γηπεδούχος στην Φιλιππούπολη Λάρισας (1-0 την Τρίγλια) και πήρε «διπλό» στην Κοζάνη (1-3 την ΑΕ Ποντίων), ενώ στο τρίτο την περασμένη Κυριακή έχασε (0-1) από τη Βέροια στη Νεάπολη όπου σήμερα θέλει και την πρώτη νίκη στον Βόλο καθώς σε αυτό το γήπεδο έχει να πανηγυρίσει 14 μήνες και από πέρσι 9/2/20 όταν κέρδισε 2-1 την Καλαμάτα.

Στη σημερινή 4η αγωνιστική για τον Ολυμπιακό αντίπαλος είναι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς μια ομάδα που ακόμη δεν έχει βαθμό, δεν έχει πετύχει γκολ αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δείξουν στο γήπεδο την ανωτερότητα τους και να μην αφήσουν τους αντιπάλους να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Ενώ ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή στις νίκες παρουσιάζοντας το καλό του πρόσωπο, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δείξουν την ανάλογη προσοχή αφού η αντίπαλη ομάδα μπορεί να είναι στο «μηδέν» αλλά και τα τρία της παιχνίδια τα έχει χάσει (1-0) με δυσκολία ενώ τα δυο ήταν με Καβάλα και Βέροια που είναι οι μόνες ομάδες που συνεχίζουν χωρίς απώλειες στο Βόρειο όμιλο της Football League. Η Καλαμαριά στο πρώτο της ματς με έδρα την Κατερίνη και έχοντος μόλις 13 παίκτες στο Φ.Α έχασε από το πρώτο ημίχρονο από τον Θεσπρωτό, αλλά στην Βέροια «λύγισε» με πέναλτι και με την Καβάλα δέχθηκε το γκολ της ήττας 4 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Στον Ολυμπιακό ποντάρουν στις δικές τους δυνάμεις με τον Βολιώτη προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο που ως τώρα έχει χρησιμοποιήσει 19 παίκτες να έχει τις λύσεις και να περιμένει και σημαντική βοήθεια και από κάποιους που ακόμη δεν είχαν συμμετοχή.

Οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Θωμάς Γραικός, Νίκος Μπουτζίκος, Μιχάλης Γιαννίτσης, Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης, Ιάσων Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Στάθης Βασιλούδης, Γεράσιμος Βουκελάτος, Γιώργος Παπακώστας και ως αλλαγή ο Στέφαν Τζούριτς, έχουν συμμετοχή σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια, ο Σερβος Ιγκόρ Φιλίποβιτς έχασε το τελευταίο και σήμερα αν και είναι στην αποστολή δεν είναι σίγουρο ότι είναι σε θέση να αγωνιστεί, σε αντίθεση με τον Χρήστο Αγρόδημο που επανέρχεται.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την «πρώτη» του Αργεντίνου μέσου Χερμάν Ερέρα, που είναι πρώτη φορά στην αποστολή και πιστεύουν πως μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το δημιουργικό κομμάτι, την ετοιμότητα του Φράνκο Κολέλα …και από την ερχόμενη εβδομάδα οι επιπλέον λύσεις θα είναι μεσοαμυντικά η εμπειρία του Καμερουνέζου Ζερόμ Γκιοατά και μεσοεπιθετικά αυτή του Γιώργου Νικλητσιώτη.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος έχει 22 παίκτες στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα που είναι οι: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Παπακώστας, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης, Παπαδημητρίου, Ερέρα, Τζούριτς, Φιλίπποβιτς, Κολέλα, Βασιλούδης, Βουκελάτος, Κάβουρας, Λαδάς, Πατρώνης, Πέλκας, Χολέβας και για πρώτη φορά και ο Νιγηριανός Στεφάν Εν Κόα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο ρόστερ του για τα συνεχόμενα ματς αφού ενώ σήμερα στις 15:00 για την 4η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην 5η αγωνιστική την Τετάρτη 14 Απριλίου θα παίξει στην Αριδαία με τον Αλμωπό που τώρα έχει δυο ισοπαλίες (1-1) στην Τρίγλια και με την ΑΕΠ Κοζάνης και ήττα 2-0 στην Κατερίνη από τον Πιερικό και σήμερα παίζει στη Βέροια.

Πολύ σημαντικά θα είναι και τα άλλα τρία ματς του Απριλίου στην 6η αγωνιστική (Κυριακή 18/4): Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός, στην 7η (Κυριακή 25/4) που ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Ηγουμενίτσα που πέρσι είχε βαριά ήττα από τον Θεσπρωτό, ενώ στην 8η αγωνιστική (Τετάρτη 28/4) θα υποδεχθεί την Καβάλα που ως σήμερα έχει μόνο νίκες.

Μέγας διαιτητής

Τον σημερινό αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Καλαμαριάς στις 3 μ.μ. στη Νεάπολη θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μέγας από την Πιερία που είχε διευθύνει και πέρσι τους αγώνες Ολυμπιακός -Ιάλυσος 2-0 και Ολυμπιακός-Τρίγλια 3-1 στο γήπεδο της Νεάπολης. Βοηθοί του οι Μηνούδης (Πιερίας), Νίκζας (Λάρισας). Στο ματς Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας βοηθάς είναι ο βολιώτης Αλ. Αναστασίου και 4ος ο Δ. Θεοχάρης επίσης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας

Αναλυτικά οι αγώνες και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής στο Βορρά:

12.00 Καβάλα-Πιερικός (ΕΡΤ3):

Κακουλίδης (Θράκης)

15.00 Θεσπρωτός-Τρίγλια

Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

15.00 Βέροια-Αλμωπός Αριδαίας:

Παρχαρίδης (Δράμας)

15.00 Ολυμπιακός-Απόλλων:

Μέγας (Πιερίας)

15.00 Α.Ε. Ποντίων-Πανσερραϊκός:

Βουρνέλης (Μακεδονίας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδες Β. Ν-Ι-Η Γκολ

  1. Βέροια 9 3-0-0 5-0
  2. Καβάλα 9 3-0-0 4-1
  3. Ολυμπιακός Β. 6 2-0-1 4-2
  4. Πιερικός 6 2-0-1 4-2
  5. Πανσερραϊκός 4 1-1-1 3-2
  6. Θεσπρωτός 3 1-0-2 1-3
  7. Τρίγλια 2 0-2-1 1-2
  8. Αριδαία 2 0-2-1 2-4
  9. ΑΕΠ Κοζάνης 1 0-1-2 2-7
  10. Καλαμαριά 0 0-0-3 0-3

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου