ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Ολυμπιακό Βόλου

πρεμιέρα-με-το-δεξί-για-τον-ολυμπιακό-β-653130

Νικηφόρα ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Football League o Ολυμπιακός Βόλου, που επιβλήθηκε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης με 1-0 της Τρίγλιας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, μπορεί να χρειάστηκε να μετακομίσουν στη γειτονική Λάρισα για να δώσουν το εναρκτήριο τους παιχνίδι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, μετά από ένα χρόνο και πλέον αγωνιστικής απραξίας, ωστόσο το «γκάζι» ήταν πατημένο κυρίως στο πρώτο μέρος για το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου, με το πάθος και την όρεξη των Βολιωτών, απέναντι στην αξιοπρεπή ομάδα της Τρίγλιας, να δίνουν την παρθενική, δίκαιη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου και τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο 3ο λεπτό, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδημητρίου, που ο ίδιος κέρδισε από τον Γαλούπη, με το 1-0 να διατηρείται έως τη λήξη του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν και δοκάρι στο 64’ σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κόλα.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε το παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους, με τον Γραικό να τοποθετείται στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μπουτζίκο στο αριστερό, ενώ Γιαννίτσης και Φιλίποβιτς ήταν οι κεντρικοί οπισθοφύλακες της ομάδας του Στέφανου Ξηροφώτου. Αγρόδημος και Κόλα αγωνίζονταν στον άξονα, με τον Σκοπελίτη να έχει το ρόλο του επιτελικού μέσου. Τσαγκαλίδης (δεξιά) και Βασιλούδης (αριστερά) κάλυπταν τις πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Παπαδημητρίου.

Το α’ μέρος

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους (τυπικά) γηπεδούχους, με τον Παπαδημητρίου να κερδίζει μόλις στο 2’ το πέναλτι, μετά από ανατροπή από τον Γαλούπη. Ο επιθετικός των ερυθρόλευκων, κόντρα στην πρώην του ομάδα, δεν αστόχησε απέναντι στον Παλαβράκη, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό Βόλου, γράφοντας το 1-0.

«Φτερά» στα πόδια απέκτησαν οι Βολιώτες μετά την επίτευξη του γρήγορου τέρματος, αποκτώντας γρήγορα την κατοχή, αλλά όντας και κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά. Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τσαγκαλίδη στο 5’ δεν είχε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, με τον Παλαβράκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Τσαγκαλίδης έκλεψε την μπάλα, για να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με τον Παλαβράκη να μπλοκάρει και να σώζει την εστία του από ένα δεύτερο τέρμα.

Οσο τα λεπτά περνούσαν, η φιλοξενούμενη ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι, ιδίως μετά το πρώτο 20λεπτο, όπου ο Ολυμπιακός ήταν ο πρωταγωνιστής στον αγωνιστικό χώρο, με την Τρίγλια πάντως, να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Ξενοδόχοφ, για πάνω από 35’ αγωνιστικά λεπτά.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 31’, με ένα σουτ του Παπαδημητρίου από πλεονεκτική θέση να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παλαβράκη.

Η ομάδα της Τρίγλιας είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με τον πρώην ερυθρόλευκο Ευθυμιάδη να εκτελεί το φάουλ στο 35’ και τον Παπαστεριανό να κάνει την κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Πανάγου να σεντράρει και τον Οσμάναγκιτς να πιάνει την κεφαλιά, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχοφ.

Τίποτα το αξιόλογο δε σημειώθηκε ως τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 από το 3ο λεπτό, βάζοντας τις βάσεις για εκκίνηση στο πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο.

Το β’ μέρος

Χωρίς τη μεγάλη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό πάντως να συνεχίζει να πιέζει και να θέλει να παίξει επιθετικά.

Στο 63’, οι ερυθρόλευκοι λίγο έλειψε να πετύχουν δεύτερο τέρμα, όταν ο Βουκελάτος έκανε τη σέντρα και ο Παπαστεριανός στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, παραλίγο να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, εκείνη όμως κατέληξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κόλα, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Παλαβράκη, στο 64’, σε μία ακόμη πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Στο 83’ ήταν η σειρά της Τρίγλιας να απειλήσει με τον επίσης πρώην ερυθρόλευκο Ζγκούρι να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να σουτάρει και τον Μπουτζίκο να βάζει το πόδι του, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) αποβλήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Στέφανος Ξηροφώτος, που δε θα μπορεί να καθίσει στον πάγκο των ερυθρόλευκων στο παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΠ Κοζάνης. Κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων, Θωμάς Μακρής, για διαμαρτυρία.

Τίποτα δεν άλλαξε στο αγωνιστικό κομμάτι, με τους παίκτες του Ολυμπιακού αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΡΙΓΛΙΑ 1-0

Football League – 1η αγωνιστική

Γήπεδο Φιλιππούπολης

Σκόρερ: 3’ πεν. Παπαδημητρίου

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Κουφός (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Κίτρινες: 34’ Μπουτζίκος – 11’ Παπαστεριανός, 17’ Καλαϊτζίδης

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Γιαννίτσης, Φιλίποβιτς, Αγρόδημος, Κόλα, Σκοπελίτης (75’ Κολέλα), Βασιλούδης (58’ Βουκελάτος), Τσαγκαλίδης (88’ Παπακώστας), Παπαδημητρίου (88’ Τζούριτς).

ΤΡΙΓΛΙΑ (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Γαλούπης, Παπαστεριανός, Βοσκόπουλος, Καλαϊτζίδης (77’ Τότσκα), Ευθυμιάδης (68’ Μπρίτο), Δόρης, Ζγκούρι (87’ λ.τρ. Σμυρλής), Οσμάναγκιτς (68’ Ντούγκα), Ποζατζίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου