...Πιο κοντά και η ώρα της δικαίωσης

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-17, 13:22:20
...Πιο κοντά  και η  ώρα  της  δικαίωσης

Αυτό που φώναζε μήνες τώρα ο Βόλος και ο Ολυμπιακός για παραβίαση του αυτοδιοίκητου με την απόφαση της ΕΕΑ για αφανισμό της ομάδας το κατάλαβε τώρα και η ΕΠΟ, που μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να μην έπραξε όπως έπρεπε (να μην δώσει σημασία στην ΕΕΑ), τώρα θα αναγκασθεί η ίδια να συνταχθεί με όσα έλεγε η βολιώτικη ΠΑΕ... και να την δικαιώσει ίσως και από το διαιτητικό της δικαστήριο... που μετατέθηκε το Μάρτιο...

Πάντως όλα δείχνουν ότι η δικαίωση του Ολυμπιακού έρχεται όπως εκτίμησε χθες και ο νομικός Θανάσης Χαρμάνης που αποκάλυψε νέα έγγραφα της ΦΙΦΑ προς την ΕΠΟ όπου γίνεται λίγος για παράνομη απόφαση της ΕΕΑ στην περίπτωση του Βόλου...

Πάντως οι εξελίξεις των δυο τελευταίων ημερών με την παρανομία να γίνεται νόμος του κράτους και την αντίδραση της ΕΠΟ δικαιώνουν το Βόλο...

Με την πλευρά της FIFA συντάσσεται πλέον η ΕΠΟ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που δημιουργεί κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας το μεσημέρι της Πέμπτης αποφασίστηκε να ενημερωθεί αρμοδίως η FIFA για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε προχθές.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θοδωρής Κουρίδης ανέφερε: «Η ΕΠΟ βρίσκεται σε ένα σημείο μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Αν εφαρμόσουμε το νόμο, θα αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη, ενώ αν εφαρμόσουμε αυτά που θέλει η FIFA, θα κινδυνεύσουμε από το νόμο. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο κι εμείς θα πρέπει να προφυλάξουμε πλέον τις ομάδες μας. Κινδυνεύουμε από ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να πάνε στη FIFA και να μας πετάξουν έξω, όπως το Ισραήλ για την Εθνική, η Ρούμπιν Καζάν για τον Ολυμπιακό και η Ουντινέζε για τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά γίνονται για άλλους λόγους και τα λέω εγώ που ήμουν κυβερνητικός. Έκανα πρόταση στο συμβούλιο πως ό,τι και να γίνει, μεταξύ των δύο πυρών και τη σύγκρουση καθηκόντων, θα πρέπει το ποδόσφαιρο να μείνει με το ποδόσφαιρο», τόνισε.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την επιμονή τις Πολιτείας στην ψήφιση του νόμου και τις παρεμβάσεις στα του ποδοσφαίρου. «Δυστυχώς ο πρόεδρός μας, ευγενικός ων, πίστεψε σε αυτά που του είπαν και τον οδήγησαν σε λάθος δρόμο. Μας δουλεύανε για να κερδίσουν χρόνο και να φτάσουμε στο αμήν. Είχαμε ετοιμάσει νόμο για να εφαρμόζει ποινές η ΕΠΟ και να ελέγχει η Πολιτεία. Μιλάμε για σκληρές ποινές, σκληρότερες από ό,τι προβλέπει η Πολιτεία. Επειδή ακούγεται κατά καιρούς τι έκανε η ΕΠΟ το καλοκαίρι για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, σας απαντώ πως τιμώρησε και τις δύο ομάδες. Αυτά έγιναν γνωστά στη FIFA και ήρθαν και μας είπαν ότι δεν μπορεί κανένα μη ποδοσφαιρικό όργανο να λέει ότι αυτή η ομάδα συμμετέχει και η άλλη όχι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτή την οδηγία».

Όσο για το τι εκτιμά πως θα γίνει τελικά, είπε: «Από ό,τι ξέρω και από παλαιότερα, γιατί έχω εμπειρία στα θέματα FIFA-καταστατικού από το 1990, έχουν βγει δυο φορές νόμοι που με δήλωση υπουργών έγιναν ανενεργοί».

Το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ανέφερε με τη σειρά του: «Δεν είμαστε στο παρά πέντε, αλλά στο… και ένα. Όμως έστω και τώρα μπορεί να διορθωθεί το κακό. Η απόφαση να ενημερώσουμε τη FIFA ήταν παμψηφεί και έχουν αρχίσει οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν».

Η ΕΠΟ μάλιστα σκληραίνει η στάση της απέναντι στην Πολιτεία. Πέρα από τη συνάντηση που θα επιδιώξει με τη FIFA για να την ενημερώσει για το νέο αθλητικό νόμο, απειλεί να κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους αναφέρθηκαν με προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατά της ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=