ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Με ζητούμενο την ετοιμότητα

ολυμπιακός-βόλου-με-ζητούμενο-την-ετο-684624

Στην τρίτη εβδομάδα προπονήσεων, μετά τη διακοπή τους για 106 μέρες, έχει μπει ο Ολυμπιακός περιμένοντας την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, που θα ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και θα περιλαμβάνει μόνο τους 18 αγώνες, μετά την απόφαση για την κατάργηση των playoffs και playout.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για τον Ολυμπιακό Βόλου οι προπονήσεις γίνονται στο αθλητικό του κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών τηρώντας τα μέτρα και το πρωτόκολλο κι ενώ η ομάδα έχει προχωρήσει και σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ περιμένει να είναι έτοιμη για τη σέντρα, αν και για να γίνει πρέπει να γίνουν και άλλα «βήματα» που απαιτούνται.

Ενώ η ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα της Football League για παράταση του πρωταθλήματος έως τις 27 Ιουνίου 2021 και αποφασίστηκε ότι δεν θα υπάρχουν τελικά playoffs και playout, υπάρχουν κι άλλα ερωτηματικά που συνδέονται από το τι θα γίνει και τι θα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σχετικά με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην ενοποιημένη Super League 2.

Αυτό που στην ουσία περιμένουν οι ομάδες της κατηγορίας είναι να υπάρξει δέσμευση για το τι θα γίνει με τις ομάδες που αν παίξουν τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 8. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η Football League πήρε μια πρώτη απόφαση ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει 27 και 28 Μαρτίου, περιμένοντας ώς τότε να έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύσει και ποιες άλλες αλλαγές θα «περαστούν» στην προκήρυξη.

Στη διοργανώτρια, που στο ΔΣ συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος, ήδη κάνουν σχέδια και «τοποθετούν» αγωνιστικές σε ημερομηνίες θέλοντας να έχουν κενές Τετάρτες τον Απρίλιο και τον Μάιο για να «προλάβουν» τυχόν αναβολές.

Τώρα με την επανεκκίνηση ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας παίξει τελευταίο επίσημο ματς στις 8 του Μαρτίου του 2020, ξεκινώντας την πρώτη προετοιμασία τον Αύγουστο, έχει τους περισσότερους παίκτες να είναι 5 μήνες στην αναμονή και πριν τη διακοπή του περασμένου Νοέμβρη να έχουν παίξει απλά 9 φιλικά παιχνίδια με πρώτο στις 29/8 στο Στεφανοβίκειο και τελευταίο 31/10 στην Πάτρα.

Τον Νοέμβριο στο χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός έδειχνε αγωνιστικά έτοιμος «επεβλήθη» η αναγκαστική διακοπή ακόμη και των προπονήσεων και τώρα θέλει να ξαναγίνει ομάδα και να βρει και με τις αλλαγές την ετοιμότητά του στις 25 μέρες που ακολουθούν.

Το πιο ευχάριστο της επιστροφής στις ομαδικές προπονήσεις είναι η διάθεση των παικτών να ετοιμαστούν και να παίξουν πρωτάθλημα κάτι που διαπιστώνει καθημερινά και ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος που όμως πιστεύει ότι έχει ακόμη δουλειά για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο και εκεί που είχε βρεθεί πριν 3,5 μήνες όταν και διεκόπη η προετοιμασία.

Στο μυαλό όλων πάντως είναι η έναρξη του ίσως τελευταίου πρωταθλήματος, με το τεχνικό επιτελείο να μειώνει σταδιακά τις συνέπειες της μεγάλης αδράνειας από την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, οι όποιες θα «σβήσουν» οριστικά το καλοκαίρι με άνοδο αφού το «πιστεύω» του Ολυμπιακού είναι να παίξει να είναι στη «δυάδα» που δίνει άνοδο και να μην περιμένει την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης αν και είναι υπέρ.

Στις προσθαφαιρέσεις της ομάδας σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβρη… δόθηκαν δανεικοί ο Ερνάν Νίκολας Ντα Κάμπο στον Απόλλωνα Λάρισας και ο Μπρούνο Μπαράνκο στη Δόξα μέχρι τον Ιούλιο (αφού ανανέωσαν τη συνεργασία τους για την επομένη χρονιά με τη βολιώτικη ΠΑΕ) και παρελθόν πριν παίξουν σε επίσημο ματς είναι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Δημήτρης Ζιάκας που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου (έπαιξε σε δυο φιλικά στο πρώτο με τον Διαγόρα για 20 λεπτά και τραυματίστηκε και στο τελευταίο για 2 λεπτά με την Παναχαϊκή) και ο 26χρονος επιθετικός Κώστας Γεωργακόπουλος που προέρχονταν από την ομάδα της Κέρκυρας και με τον Ολυμπιακό έπαιξε 3 φιλικά (36 λεπτά με τη Δήμητρα, 22’ στη Βέροια και 21’ στη Λάρισα με τον Απόλλωνα).

Νέα πρόσωπα είναι ο Αργεντινός Ερμάν Ερέρα, ο Σέρβος Στέφαν Τζούριτς, και οι νεαροί Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Χρήστος Κατσούκης, αλλά ακόμη και ο Φράνκο Κολέλα που στο Βόλο ήρθε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη και πρόλαβε να παίξει μόλις στο τελευταίο φιλικό στην Πάτρα

Ενώ εκκρεμεί μια ακόμη προσθήκη και έχει ζητηθεί κι ένας ξένος από ΠΑΕ της ΣΛ1, θετικό είναι ότι οι δανεικοί παίκτες που ήρθαν δεν ήταν ανενεργοί. Ο 21 ετών Χρήστος Κατσούκης, που προέρχεται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς έχει παίξει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τη Νέα Αρτάκη, σε 4 παιχνίδια, ενώ ο Πάνος Τσαγκαλίδης που ήρθε δανεικός από τον Άρη μέχρι το καλοκαίρι προπονούνταν κανονικά και έχει και μέσα στο 2021 μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στη Super League.

Ολοι πλέον οι «ερυθρόλευκοι», δουλεύουν καθημερινά, προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο πρωτάθλημα, με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο να αισιοδοξεί ….πως όλα θα πάνε καλά.

Πάντως στον Ολυμπιακό είναι και στην αναμονή …της αναδιάρθρωσης… και μάλιστα στην θέση του Ολυμπιακού Β. για την αναδιάρθρωση, όπως αναρτήθηκε στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο τονίζεται πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτικό συμβόλαιο πενταετίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η αναδιάρθρωση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στις προβληματικές ΠΑΕ.

Ακόμη η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εργάζεται και για το μέλλον και δηλώνει έτοιμη για μεγαλύτερη κατηγορία κι αφού πήρε τη φετινή αδειοδότηση ετοιμάζει φάκελο και για την επόμενη ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και με την νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Άλλωστε στη νέα κατηγορία του χρόνου απαιτείται μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000 ευρώ, όπως και οι ΠΑΕ να καταθέσουν εγγυητική 100.000 ευρώ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου