ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αξιοποιεί την αργεντίνικη «πηγή»

αξιοποιεί-την-αργεντίνικη-πηγή-687045

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχοντας κλείσει ένα δεκαήμερο ομαδικών προπονήσεων μετά την επανεκκίνηση περιμένουν και την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League που θα φέρει την άνοδο και μεγαλύτερες υποχρεώσεις τη βολιώτικη ΠΑΕ να προετοιμάζεται και για το μέλλον.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενώ δηλώνει έτοιμη για μεγαλύτερη κατηγορία, αφού πήρε τη φετινή αδειοδότηση ετοίμασε το φάκελο και για την επόμενη, ξεκινά νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και ήδη παρακολουθεί και παίκτες για τη νέα περίοδο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις που υπάρχουν με την ποδοσφαιρική αγορά της Αργεντινής καθώς από το περασμένο καλοκαίρι φαίνεται να έχει πετύχει διάνα με τους παίκτες που έφερε στον Βόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους τέσσερις Αργεντινούς που έφερε φέτος στον Βόλο ο Ολυμπιακός οι δύο αν και δεν πρόλαβαν να παίξουν επίσημα με τα ερυθρόλευκα ήδη αγωνίζονται ως δανεικοί στη μεγαλύτερη κατηγορία, αφού πρώτα ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους με τη βολιώτικη ΠΑΕ.

Ο πρώτος από τους Αργεντινούς που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό ο 26χρονος Ερνάν Νίκολας Ντα Κάμπο που ήρθε από την Τσακαρίτα «δανείστηκε» στον Απόλλωνα Λάρισας και ήδη μετρά 3 συμμετοχές. Ο Ντα Κάμπο που θα επιστρέψει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό έχει συμβόλαιο και για την επομένη περίοδο, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ροζάριο, την Κίλμες και στη Σαν Μαρτίν και μπορεί να έχει τον ηγετικό ρόλο αλλά και να σκοράρει. Από την άλλη σε 3 ματς με τη Δόξα Δράμας που δόθηκε δανεικός πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις έχει παίξει και ο Μπρούνο Μπαράνκο που είχε νωρίτερα βρεθεί και μια ανάσα από το να παίξει Super League 1 με την ΑΕΛ. Ο 23χρονος σέντερ φορ που θα επιστρέψει κι αυτός το καλοκαίρι στον Βόλο αγωνιζόταν πριν έρθει Ελλάδα στη Φέρο Καρίλ, στη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής και έχει Ιταλικό διαβατήριο.

Στον Ολυμπιακό μετά από 10 μέρες προπονήσεων και πάλι τα μηνύματα είναι το ίδιο καλά ειδικά από τις άλλες δυο αργεντίνικες προσθήκες που δεν θα είναι και οι τελευταίες.

Ο Φράνκο Κολέλα που αγωνίζεται τόσο ως ανασταλτικός μέσος, όσο και ως κεντρικός χαφ στην ουσία είναι νέα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος Κολέλα ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπάνφιλντ, στην συνέχεια έπαιξε στην Κ20 και την περίοδο 2017-18 αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα στην Α’ Κατηγορία της Αργεντινής παίζοντας σε 17 παιχνίδια. Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Αγκροπεκουάριο, στην Β’ κατηγορία της Αργεντινής, παίζοντας σε 11 παιχνίδια, ενώ στον Βόλο ήρθε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη και πρόλαβε να παίξει στο τελευταίο φιλικό στην Πάτρα

Ακόμη πιο «νέος» στην ομάδα είναι ο Αργεντινός Χερμάν Αντρές Ερέρα που έπαιζε στην Μπόκα Ουνίδος. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός Χερμάν Ερέρα, παίζει και στις πλευρές τις επίθεσης, αλλά και πίσω από τον φορ, έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Αλμάγκρο και της Μπράουν ντε Αντρόγκε ήδη με την έναρξη των προπονήσεων έχει «κερδίσει» την εκτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού που πιστεύουν ότι οι ξένοι φέτος (+ τους Σέρβους Φιλίποβιτς και Τζούριτς) θα κάνουν τη διαφορά.

Ετσι στη βολιώτικη ΠΑΕ ήδη κινούνται και για την επόμενη χρόνια και παρακολουθούν παίκτες από τα πρωταθλήματα της Αργεντινής. Στην προσπάθεια αυτή βοηθούν από την Ελλάδα ο Φαμπρίτσιο Λιονέλ Πότσι που είναι από το Μπουένος Αιρες και έχει περάσει από τον Ολυμπιακό την περίοδο 16-17, στην Αργεντινή ο Ντάνιελ Σέρχιο Πόνσε, που είναι από το Σαν Μαρτίν και φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού το 2013, ο Ντιέγκο Ρομάνο από το Φεντεράλ αλλά κυρίως ο Οράσιο Ραμόν Καρντόσο που ήταν ως το 2016 στην Ελλάδα και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της νέας ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Ο Καρντόσο μάλιστα που ήδη ασχολείται με δίκτυο σκάουτινγκ στην Αργεντινή εντοπίζοντας παίκτες για την Ευρώπη, έχει γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας με 150 συμμετοχές σε Αστέρα Τρίπολης, Καβάλα, Εργοτέλη, Κέρκυρα.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έκτος της «γνώσης» για παίκτες από τη Σερβία θέλουν να αναπτύξουν περισσότερο αυτές τις καλές σχέσεις με την Αργεντινή και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα βρεθεί στην Γκόια Κοριέντες για να δει και ο ίδιος παίκτες με μέλλον αγωνιζόμενους.

Το αργεντίνικο στοιχείο είναι άλλωστε κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στο Βόλο με παίκτες που έγραψαν ιστορία, αλλά και άλλους που απλά «πέρασαν», ενώ τώρα στόχος του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού «στοχεύει» στην Αργεντινή προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον ποδοσφαιρικό «πλούτο» της χώρας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια «επένδυση» αξίζει τον κόπο μιας και τα κέρδη θα είναι πολλαπλά για τον σύλλογο.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν και από τους τωρινούς ξένους να κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο αφού και η τελευταία άνοδος ως επαγγελματική ομάδα είχε έρθει πάλι όταν στους ερυθρόλευκους ήταν μια σούπερ «τριάδα» Αργεντινών (Άλβαρες, Ούμπιντες, Μόνχε) την περίοδο 2009-10 κι ενώ την επόμενη χρονιά έγινε ρεκόρ παρουσίας αφού στον Βόλο οι Αργεντινοί ήταν 7.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου