ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσιμπανάκος: «Δεν ισχύουν οι φήμες για Δόξα»

τσιμπανάκος-δεν-ισχύουν-οι-φήμες-για-708513

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος φιλοξενήθηκε σε διαδικτυακή εκπομπή και τοποθετήθηκε σχετικά με διάφορα ζητήματα που απασχολούν γενικότερα το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως μπορεί η ερυθρόλευκη ΠΑΕ να θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά με τα κρούσματα να αυξάνονται, αρχίζει να θεωρεί δύσκολο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει, εναποθέτοντας τις τύχες του πρωταθλήματος της Football League στα χέρια των λοιμωξιολόγων. Επίσης αναφέρθηκε και σε σενάρια που «ακούστηκαν» για εμπλοκή του στη Δόξα Δράμας, όπου παραχώρησε δανεικό τον Αργεντινό Μπαράνκο.

Αναλυτικά ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μίλησε:

Για τον θάνατο του Παύλου Βανγκέλι: «Είναι άδικο, καθώς ήταν φίλος μου και περάσαμε πολλές στιγμές στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Ήταν οικογενειάρχης με δύο παιδάκια. Να κλείσουμε αυτή την παρένθεση για τον Παύλο και από εκεί ψηλά να προσέχει την οικογένειά του».

Για την απόφαση Μπέου να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο και τη μεταξύ τους κόντρα: «Προσωπικά δεν έχω κόντρες και δεν μου αρέσει να ανοίγω μέτωπα. Αυτός αποφασίζει να μη συνεχίσει στο ποδόσφαιρο, αυτή είναι η επιλογή του. Είναι προσωπικό του πρόβλημα και εμένα δεν με αφορά. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο υπηρέτησα και ως ποδοσφαιριστής και από εκεί πέρα τα βλέπουμε όλα θετικά με όποια προβλήματα κι αν υπάρχουν».

Για τυχόν επανέναρξη του πρωταθλήματος της FL: «Λόγω της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων, θεωρώ δύσκολο την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αν και πιστεύω είναι θέμα λοιμωξιολόγων, οι οποίοι καθορίζουν τις τύχες της FL. Η διοργανώτρια προσπαθεί και θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες υπέγραψαν το υγειονομικό πρωτόκολλο, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου. Είναι θέμα διαδικαστικό, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι και εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινήσει παρόλο που διανύουμε τον μήνα Φεβρουάριο. Είμαστε σε αναμονή και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε και εύχομαι είτε θετικά είτε αρνητικά να λάβουμε μία απάντηση, γιατί μας ταλανίζει τόσο προσωπικά όσο και όλες τις ομάδες. Οι πρόεδροι των ομάδων πληρώνουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις και έσοδα δεν υπάρχουν από πουθενά. Κάθε μέρα πονάμε οικονομικά».

Για τις φήμες περί εμπλοκής του στα διοικητικά δρώμενα της Δόξας Δράμας: «Δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση αυτές οι φήμες. Εγώ έχω την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο υπηρετώ από το 2016. Προσωπικά βοηθάω όλες τις ομάδες, όπως και τον Απόλλωνα Λάρισας, καθώς είμαι φίλος με τον πρόεδρο της ομάδας και εγώ έδωσα τον Ντα Κάμπο. Τα παιδιά είναι ανενεργά και θέλουν να αγωνιστούν. Εμείς τους φέραμε από το εξωτερικό για να παίξουν και βρισκόμαστε σε αρκετούς μήνες απραξίας.

Από την άλλη, η Δόξα Δράμας είναι μία πολύ καλή ομάδα με αρκετό κόσμο και ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και εύχομαι να βρει το δρόμο της. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι της δραμινής ομάδας κάνουν μια νέα αρχή. Μας ζήτησαν τον Μπαράνκο ως δανεικό και με μεγάλη μου χαρά τον παραχώρησα».

Για την παρουσία του ή όχι στο ερχόμενο ματς Δόξα Δράμας -Παναχαϊκή: «Δεν γνωρίζω αν θα είμαι παρών. Εγώ παρακολουθώ γενικώς τα παιχνίδια της Β’ Εθνικής. Να τονίσω πως στο ποδόσφαιρο μόνο ο «πεθαμένος» δεν κάνει λάθη. Η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα, καθώς ως ποδοσφαιριστής την υπηρέτησα και παρατηρώ πως βρέθηκε μία ικανή διοίκηση και έχει βάλει τάξη σε όλα τα επίπεδα του ιστορικού αυτού συλλόγου. Και εσείς πρέπει να στηρίξετε τον εκάστοτε Μπάρλο, γιατί είναι η ομάδα της πόλης σας. Η Παναχαϊκή είναι το πιο βαρύ όνομα στην Πελοπόννησο, ασχέτως αν δεν ανήκει στη Super League. Εύχομαι σύντομα να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία».

Για τη σχέση του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Προσωπικά διατηρώ άριστες φιλίες με όλους τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Μαρινάκης έκανε μία χορηγία στην ομάδα μας και τον ευχαριστήσαμε. Μακάρι να υπήρχαν άνθρωποι στο εύρος του κ. Μαρινάκη να βοηθούν με χορηγίες τις επαρχιακές ομάδες που πονούν οικονομικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου