ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: «Ανανεώνεται» η αβεβαιότητα

ολυμπιακός-βόλου-ανανεώνεται-η-αβε-712283

Στην ίδια θέση που βρισκόταν και μια εβδομάδα πριν συνεχίζει να είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, όσον αφορά στην αναμονή του για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League, την ώρα που «πίσω» λόγω της πανδημίας είναι και θέματα του Ερασιτέχνη …και η ίδια στασιμότητα επικρατεί και ως προς τα επόμενα βήματα και την ενημέρωση για το αθλητικό νομοσχέδιο που προβλέπει αναδιάταξη των κατηγοριών.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ η κατάσταση στη χώρα από τον κορονοιό δεν βελτιώνεται και ούτε χθες οι ειδικοί ασχολήθηκαν με σπορ άθληση και μπάλα, η πιο θετική εξέλιξη της εβδομάδας για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν η απόκτηση από την ΕΕΑ πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League που ίσως αποδειχτεί και «άχρηστο» στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει καθώς ήδη η κατηγορία είναι ανενεργή 11 μήνες

Πάντως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παραμένοντας …στην «αναγκαστική αναμονή» εργάζεται και για το μέλλον και δηλώνει έτοιμη για μεγαλύτερη κατηγορία κι αφού πήρε τη φετινή αδειοδότηση ετοιμάζει φάκελο και για την επόμενη ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και με την νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Εκτός πάντως του ότι η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη να παίξει στο φετινό «τελευταίο» πρωτάθλημα της Football League, αν και όταν ανάψει το «πράσινο φως» επέκτεινε και τη συνεργασία της με δυο Αργεντίνους ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους έχει επενδύσει και λόγω της αξίας αλλά και της ηλικίας τους.

Ετσι μετά τον Νικολάς Ντα Κάμπο, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και στη συνέχεια δόθηκε ως «δανεικός» μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου στον Απόλλωνα Λάρισας και ένας ακόμη Αργεντίνος ο Μπρούνο Μπαράνκο, ο οποίος πριν από καιρό ήταν να πάει Super League 1 και ΑΕΛ ανανέωσε πρόωρα τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» κι αυτός ώς το 2022.

Ο Αργεντινός επιθετικός, που ήρθε στον Βόλο το περασμένο καλοκαίρι από τη Φέρο Καρίλ της Αργεντινής και περιμένει τη βολιώτικη ομάδα επιστέψει στην αγωνιστική δράση βρέθηκε πριν λίγο καιρό στη Λάρισα αν και δεν συμφώνησε με την ΑΕΛ στη διάρκεια του συμβολαίου του, τώρα είπε το «ναι» στην επέκταση του υπάρχοντος με τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για την ανανέωση: «Άλλος ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου και συγκεκριμένα ο Μπρούνο Μπαράνκο ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μας και για την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα έως και τις 30/6/2022.

Ο 23χρονος σέντερ φορ που έχει αγωνιστεί με τη Φέρο Καρίλ, ομάδα που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων όταν θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση».

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στην περίπτωση που η φετινή Football League συνεχίζει να παραμένει σε «αδράνεια» και ο Μπαράνκο να δοθεί «δανεικός» για να παίζει …όπως έγινε με τον Ντα Κάμπο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μιλώντας στον spor fm 89,5 για τον δανεισμό του Ντα Κάμπο στον Απόλλωνα Λάρισας ανέφερε: «Υπήρξε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Ο ποδοσφαιριστής είχε ψυχολογική πίεση και ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι καλό για τον παίκτη να πάει να αγωνιστεί σε μία ομάδα της Super League2» ενώ αναφέρθηκε και στις καλές επιλογές ξένων ποδοσφαιριστών: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο σκάουτινγκ της ομάδας, οι οποίοι ασχολούνται, κάνουν αναλύσεις με τους προπονητές και εν συνεχεία προχωράμε στην απόκτηση των παικτών. Στον Ολυμπιακό πρέπει να πω, ότι δεν γίνεται τίποτα στην τύχη. Υπάρχει μία προεργασία έξι μηνών, όσον αφορά τους μεταγραφικούς μας στόχους και στη συνέχεια επιλέγουμε ποιους παίκτες θα αποκτήσουμε. Ήδη έχουμε βρει τους επόμενους μεταγραφικούς μας στόχους. Τον Ντα Κάμπο τον παρακολούθησαν πολύ καιρό οι συνεργάτες μας στην Αργεντινή» τόνισε λέγοντας πως η ομάδα δεν θα αποδυναμωθεί: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν αποδυναμώνεται. Έχει αποκτηθεί ο Ερέρα. Μάλιστα, αυτός ο παίκτης αποκτήθηκε τα Χριστούγεννα και σε μία περίοδο που δεν υπάρχει πρωτάθλημα στη Football League. Ποια ομάδα έχει ενεργήσει, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου; Ο ποδοσφαιριστής ήρθε από την Αργεντινή, έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, παρότι δεν γίνονται ομαδικές προπονήσεις. Είναι καλό για τον Ντα Κάμπο να αγωνιστεί μέχρι το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Super League2 και να έρθει στη συνέχεια να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σαφώς πιο έτοιμος αγωνιστικά. Εχουμε δεχθεί προτάσεις από συλλόγους της Super League2 και για άλλους παίκτες . Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούμε να διαλύσουμε την ομάδα για να πάνε να παίξουν δανεικοί παίκτες κάπου αλλού, όταν δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει πραγματικά με τη Football League. Αν θα γίνει το πρωτάθλημα ή όχι. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο ρόστερ του. Κι αν χρειαστεί θα κάνει μία ή δύο ακόμη μεταγραφές. Έχουμε εντοπίσει τους μεταγραφικούς στόχους και εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» η πολιτεία για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, θα προχωρήσουμε σ’ αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις».

Πάντως προς το παρόν το «φως» παραμένει «κόκκινο» και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με την Football League που άλλωστε από τη νέα χρόνια όπως «θέλει» το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα «καταργηθεί» αφού προβλέπει αναδιάρθρωση με ορίζοντα την περίοδο 2021-22 με πολλές «ασάφειες» για το πώς θα γίνουν οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς που μίλησε χθες για τη Football League και το σχέδιο αναδιάρθρωσης …δεν έκανε κανέναν περισσότερο σοφό.

Υποστήριξε ξανά ότι η Football League θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει, αλλά οι ημερομηνίες δεν είναι σαφείς. Όσο για το πώς θα διαμορφωθεί ο ποδοσφαιρικός χάρτης, στο ερώτημα αν η 2η επαγγελματική κατηγορία αποτελείται από 32 ομάδες, απάντησε ότι ίσως χωριστούν σε δύο ομίλους ερχόμενος βέβαια σε αντίθεση με το σκεπτικό του σχεδίου που είναι η μείωση των επαγγελματικών ομάδων!

«Μπορεί να σπάσει σε δύο ομίλους όπως στο παρελθόν. Όλα αυτά θα συζητηθούν στη διαβούλευση. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος να υπάρξουν δύο κατηγορίες με βιώσιμες ομάδες. Με μία αναδιάρθρωση που δεν θα γίνει σε μία νύχτα, όπως μπορεί να είχε γίνει προηγουμένως, αλλά με μία αναδιάρθρωση, η οποία θα είναι στη διαβούλευση για αρκετές ημέρες, μπορούμε να πετύχουμε ένα πολύ ισορροπημένο αποτέλεσμα. Δεν θα κρατήσει πάνω από 10 ημέρες η διαβούλευση και μετά παίρνει τον δρόμο του για τις επιτροπές και τη βουλή» ανέφερε ο Γ. Μαυρωτάς.

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Β. για το δικαίωμα ψήφου

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκηση στον Ερασιτέχνη. Η θητεία της παρούσας διοίκησης, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, παρατάθηκε μέχρι τέλος Απριλίου. Όσον αφορά τα νεοεγγραφέντα μέλη και την άσκηση του δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι», θα το έχουν μετά παρόδου ενός έτους από την εγγραφή τους στο βιβλίο μητρώου του σωματείου όπως προβλέπεται από το καταστατικό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 με αφορμή το εκδηλούμενο – άλλοτε εμπράκτως και άλλοτε με την μορφή προθέσεων και δημοσίων δηλώσεων – ανακοινώσεων, όψιμο ενδιαφέρον φυσικών προσώπων, εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών, να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των οργάνων του συλλόγου και να εκλεγούν στη νέα Διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, με αίσθημα ευθύνης ιδιαιτέρως έναντι των μελών και των πολυπληθών οπαδών του ιστορικού μας συλλόγου και προς αποφυγή παρερμηνειών και δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, από όπου και εάν προέρχονται, προβαίνει στην ακόλουθη Δήλωση: Πρωταρχική βούληση του υφισταμένου Δ.Σ του συλλόγου, που άλλωστε αποτελούσε και κυρίαρχη προεκλογική του δέσμευση, ήταν και εξακολουθεί να είναι το άνοιγμα του συλλόγου στην κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας και την συνακόλουθη ενδυνάμωσή του. Βασική εκδήλωση αυτού του ανοίγματος είναι η προσέλκυση και εγγραφή στο βιβλίο μητρώου του Ολυμπιακού, όλο και περισσοτέρων μελών, ενώ περίτρανη απόδειξη αποτελεί η ύπαρξη περισσοτέρων των 450 τακτοποιημένων μελών στο Μητρώο.

Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την άλλοτε εκδηλωθείσα εμπράκτως και άλλοτε δηλωθείσα προφορικώς, ακόμη και δημοσίως, πρόθεση εγγραφής νέων μελών στον ιστορικό μας σύλλογο, ανεξαρτήτως βεβαίως της σκοπιμότητάς της, καθώς το συμφέρον του Ολυμπιακού προέχει των ατομικών βλέψεων, συμφερόντων και επιδιώξεων.

Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου μας ότι με την με αριθμό 731732/22038/12328/3019/24.12.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5770/29.12.2020), η θητεία της Διοίκησης όλων των ερασιτεχνικών σωματείων, συμπεριλαμβανομένου και της παρούσας διοίκησης του συλλόγου μας, παρατάθηκε έως την 30.4.2021.

Εντέλει, δεσμευόμαστε ως οφείλουμε άλλωστε, ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διενεργηθούν ενόψει και της υφιστάμενης κατάστασης της πανδημίας, όταν το επιτρέψουν οι αρμόδιες αρχές και ως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και ιδιαίτερα του ισχύοντος αθλητικού νόμου (ν.2725/1999) και του ισχύοντος καταστατικού, οι οποίες προς αποτροπή αλλοίωσης της βούλησης των μελών του συλλόγου, επιτρέπουν στα νεοεγγραφέντα μέλη την άσκηση του δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» μετά παρόδου ενός έτους από την εγγραφή τους στο βιβλίο μητρώου του σωματείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου