ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θωμάς Μακρής: «Καλύτερη πίεση… η αποχή»

θωμάς-μακρής-καλύτερη-πίεση-η-αποχ-763086

Η μη έναρξη των προπονήσεων και κατ’ επέκταση η σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα και τον Ολυμπιακό Βόλου, που έχει επενδύσει πολλά τη φετινή περίοδο.

Για το αγωνιστικό lockdown και τη λύση που πρέπει να έρθει αλλά αργεί… μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Θωμάς Μακρής, τονίζοντας πως μίας μορφής πίεση εκ μέρους του ΠΣΑΠ και των ποδοσφαιρικών κατηγοριών που πραγματοποιούνται και δεν είναι άλλες από τη Super League 1 και 2 είναι η αποχή των ποδοσφαιριστών, ώστε να αποφασιστεί σέντρα και στο πρωτάθλημα της Football League.

Ο Θωμάς Μακρής, που επέστρεψε σε γνώριμο πόστο από το περασμένο καλοκαίρι, φιλοξενούμενος στον Βόλος 9,86 δήλωσε μεταξύ άλλων πως «πιστεύουμε στην ομάδα μας, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα». Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για την έναρξη ή μη του πρωταθλήματος της Football League: «Είναι μια περίεργη κατάσταση. Αυτό που ζούμε αρκετό καιρό, το να μη γνωρίζουμε αν θα γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ή όχι. Είμαστε στα τυφλά, αλλά γίνονται ενέργειες που δεν βλέπω ν υλοποιούνται άμεσα, ώστε να δοθεί μία επίσημη έναρξη των προπονήσεων και μετέπειτα των αγώνων. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις χωρίς επίσημους αγώνες. Προσωπικά είμαι αντίθετος που ξεκίνησε η SL-2, καθώς ο συνεταιρισμός είναι ενιαίος και έπρεπε να δοθεί επανέναρξη και στην FL. Πιστεύω έγινε ένας λάθος χειρισμός και υπάρχουν τα περιθώρια να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση.

Όντως η Γ’ Εθνική λογίζεται ως ερασιτεχνική, αλλά οι περισσότερες ομάδες λειτουργούν επαγγελματικά. Όμως οι λοιμωξιολόγοι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο γύρω από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω να δοθεί άμεσα μια λύση για όλες τις ομάδες. Πως είναι δυνατόν σε ένα γήπεδο να κολλάει ο ιός και στην καθημερινότητά μας χιλιάδες κόσμος να συνωστίζεται ο ένας πάνω στον άλλον».

Για την αναδιάρθρωση και την ενιαία κατηγορία: «Αυτό το νομοσχέδιο – αναδιάρθρωση με βρίσκει σύμφωνο. Πραγματικά να ξεκαθαρίσει ποιες ΠΑΕ μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και να λειτουργήσουν καθαρά ως επαγγελματικές ομάδες. Ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει τον προγραμματισμό του σε αυτή την νέα πρόταση που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ώστε να είναι έτοιμος σε αυτή τη νέα κατηγορία».

Για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα πλαισιώνουν τη νέα SL2: «Σε αυτό το κομμάτι θα δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες της FL, αν θα μπορούν να είναι μέλη στη νέα Β’ Εθνική. Όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα γίνει η νέα Β’ Εθνική. Από την άλλη εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί πιστεύουμε στην ομάδα μας, στο ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει, να βγούμε πρωταθλητές σε αυτή τη κατηγορία».

Για επικείμενη επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις: «Αυτή η επανέναρξη προπονήσεων – αγώνων είναι ακόμα πιο δύσκολη, διότι οι ποδοσφαιριστές της FL απέχουν περίπου ένα χρόνο από τους αγωνιστικούς χώρους. Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε καθημερινή βάση, πάντα ο καθένας να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Απαιτείται πάνω από ένας μήνας προσαρμογής, ώστε οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν στο επιθυμητό επίπεδο, το οποίο όμως δεν θα είναι ανάλογο με αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Πάντως εμείς ήμασταν απόλυτα έτοιμοι λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στα φιλικά παιχνίδια, αλλά δυστυχώς επήλθε και πάλι η παύση λόγω της πανδημίας».

Για τα σενάρια περί εμπλοκής νέων ανθρώπων στα διοικητικά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου: «Μεγάλωσα σε αυτήν την ομάδα ποδοσφαιρικά, προπονητικά και τώρα από το πόστο που την υπηρετώ στα διοικητικά δρώμενα. Πιστεύω καλό είναι εμείς που αγαπάμε την ομάδα μας, να ασχολούμαστε μόνο με αυτή και ενωμένοι θέλουμε την υγεία του συλλόγου. Από κει κι πέρα θα ακούγονται διάφορα σενάρια, πάντα κάτι θα αιωρείται στον αέρα, δεν θα μας αγγίζει και θα προχωράμε. Θα κοιτάμε την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι καλύτερη.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη στις δύσκολες στιγμές του 2016 μαζί με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο έβαλαν την ομάδα ξανά στις «ράγες» και βρισκόμαστε εδώ σήμερα και μιλάμε. Ο κόσμος αφουγκράζεται τι γίνεται στην πόλη, έχει κρίση σχετικά ποιος βοηθάει ή όχι τον Ολυμπιακό Βόλου. Τονίζω οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη είναι κοντά στην ομάδα, δίνουν ακόμα και την ψυχή τους και βρίσκω κάτι μεμπτό».

Για την αποφράδα ημέρα του 2016 ως επαγγελματίας προπονητής: «Ήμουν προπονητής στην Κ-19 του Ολυμπιακού Βόλου και κλήθηκα να αναλάβω την πρώτη ομάδα. Για μένα ήταν τιμή που ανέλαβα το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, της αγαπημένης ομάδας. Η ομάδα λειτουργούσε κανονικότατα, όμως μετά από τρεις αγωνιστικές που υπήρξε η παύση της ομάδας, δεν γνώριζα ότι θα γινόταν αυτό».

Για ενημέρωση ή μη από την διοργανώτρια αρχή σχετικά με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που δεν έχουν την κατάλληλη ψυχολογία και νοιώθουν παραμελημένοι. Αν δεν υπάρξει άμεσα λύση σχετικά με την ημερομηνία, την οποία ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στο γήπεδο, δυστυχώς θα προκύψουν κι άλλα προβλήματα».

Για το ενδεχόμενο αρνητικής απόφασης την ερχόμενη Παρασκευή: «Μετά θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Το μόνο που θα επισπεύσει τις διαδικασίες θα είναι να δοθεί η ημερομηνία των προπονήσεων, αλλά η έναρξη των αγώνων θα γίνει το πολύ σε 15 ημέρες. Όμως αυτό θα είναι εγκληματικό και στη χώρα που ζούμε κανένας δεν υπολογίζει τίποτα».

Για την προσέγγιση παικτών της FL να δοθούν δανεικοί από ομάδες της SL2: «Αυτό το κομμάτι με βρίσκει σύμφωνο, διότι ο ανενεργός ποδοσφαιριστής κινδυνεύει. Εμείς δεν θα παρουσιαστούμε αδιάφοροι και θα το κοιτάξουμε εκτενέστερα. Δεν είναι κάτι κακό και πρέπει να το δούμε θετικά».

Για τη νέα μεταγραφή του Ερέρα: «Είναι ένας γρήγορος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής, διαθέτει την ικανότητα να παίξει σε πολλές θέσεις και απ’ ότι έχουμε δει και σε βίντεο στις ομάδες που αγωνίστηκε. Όσο για τον Ντα Κάμπο από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα μας, ο ίδιος έδειξε τις ποδοσφαιρικές του αρετές, αλλά και τον καλό του χαρακτήρα. Είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο και η συνεργασία μας ανανεώθηκε. Κάθε μέρα βρισκόμαστε σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές μας και δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Για το νέο προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο: «Είναι ένα κόσμημα για την περιοχή. Το έργο είναι τεράστιο και πολλές επαγγελματικές ομάδες θα ζηλέψουν αυτό το χώρο, τον οποίο χρειάζεται να έχει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα γίνονται παρεμβάσεις και όλη η διοίκηση πραγματοποίησε ένα υπέροχο έργο για την ομάδα μας».

Για την αγωνιστική παρουσία του ΝΠΣ Βόλος και της Λάρισας στη SL1: «Πιστεύω είναι μία διαφορετική ομάδα όσον αφορά το ρόστερ της. Αγωνιστικά έδειξε ότι είναι χειρότερη της περσινής σεζόν, ενώ σε κάποια άλλα παιχνίδια πατούσε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη η Λάρισα έχει πολλές ανακατατάξεις και δύσκολα θα βρει κάποιο ρυθμό. Θα το παλέψει όμως μέχρι τέλους να σώσει την κατηγορία. Άλλωστε η ψαλίδα είναι πολύ μικρή στην «ουρά» της βαθμολογίας και με μία – δύο νίκες όλα μπορούν να ανατραπούν».

Για το ΕΑΚ: «Σε αυτό το γήπεδο μεγάλωσαν γενιές ποδοσφαιριστών και φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Σαφώς και θα ήθελα η ομάδα μας να κάνει προπονήσεις και να δίνει τους επίσημους αγώνες στο βασικό της σπίτι».

Για την αγωνιστική εικόνα των ομάδων στη SL2: «Με βάση τους αγώνες που παρακολούθησα, θα τολμήσω να πω ότι αν αγωνιζόταν σε αυτή τη κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου θα βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Κάποια παιχνίδια κυμαίνονται από κακό θέαμα και χωρίς πλάνο. Λεβαδειακός και Παναχαϊκή κρίνονται φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, καθώς διαθέτουν ποιοτικά ρόστερ και σωστές δομές».

Για τις ενέργειες του ΠΣΑΠ: «Τις θεωρώ τραγικές. Για μένα ένα πανό δεν είναι μέτρο πίεσης, παρά μόνο για τα ΜΜΕ. Η αποχή θα ήταν η καλύτερη πίεση, ώστε να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου