ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει επανεκκίνηση και απαντήσεις

θέλει-επανεκκίνηση-και-απαντήσεις-763771

Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με επιστροφή στις προπονήσεις είναι το πρώτο που επιζητά ο Ολυμπιακός Βόλου με ξεκάθαρη τη θέση του ότι είναι υπέρ του σχεδίου για τη νέα δεύτερη επαγγελματική κατηγορία από του χρόνου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν όμως να κερδίσουν την άνοδο στο γήπεδο και είναι υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ώστε να προκύψουν οι ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο για να λάβουν μέρος στην ενοποιημένη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία και αυτές που θα υποβιβαστούν.

Μάλιστα στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και τις διευκρινήσεις σε πολλά θέματα που αφορούν στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση.

Το πιο μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει στο πλάνο του αθλητικού νομοσχεδίου για δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες είναι στο πως θα δημιουργηθούν αυτές και ειδικότερα ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στην δεύτερη, αφού τώρα σε Super League 2 και Football League οι ομάδες είναι 32.

Το σχέδιο έχει στόχο τη μείωση των επαγγελματικών ομάδων στην Ελλάδα αφού για πολλά χρόνια λέγεται πως η χώρα μας δεν αντέχει τόσες πολλές αλλά στην ουσία αυξάνονται, ενώ με την προηγούμενη αναδιάρθρωση και την προσθήκη μιας κατηγορίας αδικήθηκαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου που αν και κέρδισε άνοδο από την Γ’ στην Β’ δεν ανέβηκε στην κατηγορία της SL2.

Στο νέο σχέδιο που έχει ορίζοντα την περίοδο 2021-22 και προβλέπει αναδιάρθρωση με κατάργηση της Football League και ενοποίηση της με την υπάρχουσα Super League 2 έχει αρκετά «κενά» και κυρίως θα πρέπει να εγκριθεί από ΕΠΟ και Ένωση SL2/FL που έχει 12 μέλη της δεύτερης και μόλις 3 (!), της τρίτης, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος…

Για να γίνει το σχέδιο, πράξη, το καλοκαίρι του 2021 ώστε το φθινόπωρο να υπάρχουν μόνο η Super League 1 και η δεύτερη κατηγορία (είτε θα παραμείνει ως Super League 2 ή Β’ Εθνική όπως λέγεται παραδοσιακά) θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα γνωστά κυρίως για το πώς θα δημιουργεί η νέα δεύτερη επαγγελματική κατηγορία με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι υπέρ αλλά να περιμένει και τις διευκρινήσεις σε πολλά θέματα!

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι θα προβλέπει τη θέσπιση τριών κριτηρίων για τη 2η κατηγορία που θα είναι το Μετοχικό Κεφάλαιο στα 250.000 ευρώ, ποσό 100.000 ευρώ ως εγγυητική επιστολή που θα καταθέτουν οι ΠΑΕ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η δυνατότητα να υπάρχουν στα Φύλλα Αγώνων μισοί ποδοσφαιριστές, που να μπορούν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες (κοινώς να είναι Έλληνες) με το τελευταίο να αλλάζει σίγουρα αφού είναι εκτός πραγματικότητας (τώρα στην 20μελή αποστολή είναι 5 ξένοι)!

Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει ….και πως θα γίνει αναδιάρθρωση αν δεν ξεκινήσει το τωρινό πρωτάθλημα της Football League με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών να απορεί και αυτός και με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του ανέφερε: «Κύριε Αυγενάκη με σταματημένα πρωταθλήματα πώς είναι εφικτό να γίνει η αναδιάρθρωση;».

Ο Ολυμπιακός Βόλου άλλωστε εκτός του ότι θέλει τη σχεδιαζόμενη αναδιάταξη των κατηγοριών είναι υπέρ και της διεξαγωγής του πρωταθλήματος ώστε να προκύψουν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην ενοποιημένη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του χρόνου.

Επίσης και από τη ΓΓΑ, αναφέρθηκε πάντως ότι η εξέλιξη παρουσίασης του Ν/Σ δεν επηρεάζει τη φετινή Football League, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά εφόσον το επιτρέψουν οι «ειδικοί» – λοιμωξιολόγοι ελέω Covid-19.

Στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα ειδικά αν δεν ξεκινήσει η Football League, είναι και το τι θα ισχύσει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που είναι ήδη 11 μήνες ανενεργοί. Ο Ολυμπιακός Βόλου όπως και όλες οι ομάδες έχουν τους ποδοσφαιριστές σε αναστολή και παίρνουν χρήματα από το κράτος (και όχι μόνο) αλλά κατά την περσινή περίοδο παρατηρήθηκε το φαινόμενο, παίκτες να κάνουν προσφυγή ζητώντας όλα τα χρήματα και κάποιοι δικαιώθηκαν με τους ερυθρόλευκους να καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύει τώρα!

Για αυτό τον λόγο γίνεται η έκκληση να γίνει η επανεκκίνηση στη Football League, καθώς οι ΠΑΕ θα χάσουν επιπλέον χρήματα από τα τηλεοπτικά και το Στοίχημα, ενώ ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος ξεκαθάρισε πως: «Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου είναι κάθετη. Θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League League. Η ομάδα μας έχει υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Τα χρονικά περιθώρια όντως έχουν στενέψει, υπάρχουν όμως ακόμη αν και στη Football League δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ούτε προπονήσεις. Κάτι τέτοιο όμως, μπορεί να γίνει εντός του Φεβρουαρίου και να γίνει η σέντρα στα πρωταθλήματα στα μέσα Μαρτίου για να ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Ενδεχομένως η επανεκκίνηση να γίνει μετά τις 7/2 που λήγει η ισχύς της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύτηκε ξημερώματα Σαββάτου 30/1 (αν και υπάρχει ελπίδα και για νωρίτερα), ενώ κανείς δεν θέλει να σκέφτεται πως η αναδιάρθρωση είναι το «επιχρυσωμένο χάπι» για να μην διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις ομάδες που μπορεί να έχει και τα κριτήρια που έχουν τεθεί και εκτιμά ότι είναι νωρίς να γίνουν υπολογισμοί οπότε θα περιμένει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα σε ένα νομοσχέδιο που είναι ακόμη πριν τη διαβούλευση και που μπορεί να έχει αλλαγές όπως μπορεί να αλλάξουν με την δικαιολογία της πανδημίας …και προκηρύξεις …και γι αυτό θα επιμένει στο να γίνει πρωτάθλημα.

Έστω και χωρίς playoffs και playout η φετινή Football League πρέπει να διεξαχθεί και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, τα προπονητικά επιτελεία και τους υπαλλήλους των ομάδων διότι ζουν τις οικογένειές τους από το ποδόσφαιρο, ενώ κυρίως πρέπει να διεξαχθεί και δεν θα είναι άνευ αντικειμένου αφού θα προκύψουν και οι ομάδες που αγωνιστικά θα υποβιβαστούν. Άλλωστε και από την Ένωση SL2-FL εκφράστηκε δηκτικά η απορία για το εάν η μπάλα της Football League είναι τελικά τόσο επικίνδυνη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Σωτήρης Μαυρονάσιος αλλά και εκπρόσωπος της Football League στην Ένωση των δυο κατηγοριών που τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης Αυγενάκη εκτίμησε άλλωστε πως «οι αποφάσεις θα παρθούν, όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κι επικυρωθούν οι βαθμολογίες» πιστεύοντας πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ το ότι περιμένουν εκκίνηση στη Football League που αν και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, στον Ολυμπιακό Βόλου φρόντισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Ερνάν Νικολάς Ντα Κάμπο για ένα ακόμη χρόνο, μέχρι το 2022, αλλά και να αποκτήσουν και το Ερνάν Ερέρα.

Και αυτή την εβδομάδα πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου, θα συνεχίσει αναγκαστικά να περιμένει να μάθει από τους «ειδικούς» αν θα ανάψουν το «πράσινο φως» για να μπουν στο γήπεδο και να προπονηθούν και πάλι ομαδικά κάτι που ξεκίνησε Αύγουστο και διεκόπη αρχές Νοέμβρη κι ενώ το τελευταίο επίσημο ματς ήταν στις αρχές του Μάρτιου του 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου