Ενωσαν τις φωνές τους

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-14, 15:00:18
Ενωσαν τις φωνές τους

Αφησαν πίσω τις διαφορές και πάλεψαν για τον κοινό στόχο…

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Με μια φωνή ενώθηκαν όλοι οι πολίτες του Βόλου, ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων και οπαδικών προτιμήσεων. Στις 5 η ώρα η παραλία του Βόλου, και συγκεκριμένα στο μνημείο Ηρώων, γέμισε με αγανακτισμένους πολίτες που κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τα δυσβάσταχτα μέτρα του μνημονίου.

Συνεπείς στο ραντεβού ήταν και οι φίλαθλοι των δύο αντίπαλων ομάδων του Βόλου, αυτοί της Νίκης Βόλου και αυτοί του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτή την φορά όμως ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αγανάκτησή τους, αφήνοντας πίσω τις μεταξύ τους διαφορές και διαφωνίες.

Στον ίδιο χώρο, σε διαφορετικά σημεία, από τις 5 η ώρα έκαναν την εμφάνισή τους οι «κυανόλευκοι» και οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς να προκαλέσουν κανένα απολύτως πρόβλημα και αναταραχή στην διαδήλωση. Άφησαν πίσω όλα αυτά που τους χωρίζουν και βρήκαν αυτό που τους ενώνει: η αγανάκτηση για την τωρινή κατάσταση της χώρας. Τα συνθήματα που ακούγονταν είχαν καθαρά πολιτικό περιεχόμενο και ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο. Όταν ξεκίνησε η διαδήλωση ενώθηκαν με όλους τους πολίτες και φώναζαν όλοι μαζί κοινά συνθήματα. Στην συνέχεια, όταν προκλήθηκαν τα επεισόδια, ο ένας βοηθούσε τον άλλον και μαζί έθεσαν ένα κοινό στόχο: να φωνάξουν και να «πολεμήσουν» για την Ελλάδα και για το μέλλον της και κατά συνέπεια το μέλλον όλων των Ελλήνων.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι και των δύο ομάδων είναι νέοι άνθρωποι, πολλοί είναι άνεργοι, άλλοι πάλι εργάζονται με αβεβαιότητα όμως για το μέλλον της εργασίας τους. Τους ενώνει λοιπόν η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας που ζουν. Αυτή η κίνηση συμφιλίωσης, έστω και για μια φορά, έδειξε ότι όλοι ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουν και ποιο χρώμα προτιμούν, μπορούν να ενωθούν για να πετύχουν ένα κοινό στόχο, μια κατάσταση που έχει αντίκτυπο και στους μεν και στους δε. Αξιοσημείωτη και αξιέπαινη αλλά και παράδειγμα προς μίμηση, ήταν, λοιπόν, η ειρηνική συνύπαρξη των δύο ομαδικών αντιπάλων στα γήπεδα, που έδειξαν ότι οι διαφωνίες μένουν πίσω αν υπάρχει ένας κοινός στόχος και ένα κοινό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου έγιναν με όλη την πόλη μια γροθιά κατά των ανθρώπων που κυβερνούν και έχουν φτάσει σ’ αυτό το σημείο την Ελλάδα.

«Πολέμησαν» εναντίον των μέτρων που τους υποχρεώνουν να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν να ζουν κάτω από την επίβλεψη των Γερμανών, να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και να φοβούνται για την επόμενη μέρα. Κάποια από τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν: «καλύτερα φτωχός και περήφανος παρά δούλος». «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και πολλά άλλα συνθήματα κατά βουλευτών του Βόλου αλλά και της Αθήνας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=