ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα παράταση για το ξεκίνημα

νέα-παράταση-για-το-ξεκίνημα-766356

Συνεχίζεται το «λουκέτο» στη Football League καθώς όπως φάνηκε και χθες η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων ασχολήθηκε περισσότερο με άλλα θέματα αντί να επιτρέψει στην κατηγορία να επιστρέψει στην αγωνιστική δραστηριότητα και να παρατείνει την αγωνία, σε μια όμως επαγγελματική κατηγορία που είναι η μόνη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη… που δεν έχει ξεκινήσει.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ συμπληρώνονται έντεκα μήνες αγωνιστικής απραξίας στο πρωτάθλημα Football League δηλαδή ένας χρόνος μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε στη Φούτμπολ Λιγκ και αναφορικά με τον αθλητισμό, οι μόνες κατηγορίες που θα συνεχίσουν να λειτουργούν θα είναι οι: Super League 1 & 2 και Basketball League.

Χωρίς καμία αναφορά και ίσως μόνη δικαιολογία ότι τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του Αθλητισμού, στον Ολυμπιακό Βόλου το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν και να σχεδιάζουν χωρίς όμως χρονολογικό πλάνο τις επόμενες κινήσεις…

Πριν τη νέα μη απόφαση ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις έναν αόρατο εχθρό. Αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουν οι λοιμωξιολόγοι. Σέβομαι τη δουλειά τους είναι τεκμηριωμένη και τους εμπιστευόμαστε. Θέλω πολύ να ανοίξουν τα πρωταθλήματα άλλα από την άλλη αναμένουμε το πως θα πάει. Δεν είναι πολιτική απόφαση αυτό το πράγμα. Αυτή τη δομή έχει εφαρμόσει ο πρωθυπουργός της χώρας. Ακούμε τις προτάσεις τους και υλοποιούμε γι’ αυτό και είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες. Υπάρχει μια προτεραιότητα και αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι επιστήμονες έχουν έναν συλλογισμό και βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό πρίσμα».

Ομως η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδρίασε για να επικεντρωθεί στις επιβαρυμένες αα ούτε τη δυνατότητα για επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ σε σχετική ερώτηση, υπήρξε μάλιστα απάντηση ότι είναι νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων αθλητισμού, καθώς και ότι η μπάλα είναι ένα καλό μέσο μετάδοσης του κορονοϊού.

Στον Ολυμπιακό περιμένοντας….παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, όσον αφορά και στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών που προωθεί η κυβέρνηση, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να υποστηρίζουν, πως ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα κριτήρια, τα οποία θέτει η πολιτεία, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Πάντως, θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να αγωνιστεί η ομάδα την περίοδο 2021-22 στη Super League 2 και μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα να βρεθεί μία κατηγορία κάτω από τη Super League.

Πάντως την εκτίμηση ότι το πρωτάθλημα της Football League θα αρχίσει και θα διεξαχθεί κανονικά, εφόσον το επιτρέψουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μιλώντας στον 9.86 τονίζοντας ότι δεν τέθηκε πουθενά να μην παίξουν φέτος.

Πάντως υπογράμμισε πως και ως εκπρόσωπος της Football League στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης Αυγενάκη: «Σαφέστατα είμαστε υπέρ. Όχι επειδή μας εξυπηρετεί, ως Ολυμπιακός Βόλου. Αυτή ήταν η πιο δίκαιη και η πιο σωστή λύση. Το μοντέλο Βασιλειάδη ήταν ασύμφορο, ιδιαίτερα για τις ομάδες της Football League. Για παράδειγμα, όταν φέτος ο τηλεοπτικός πάροχος δίνει 300.000 ευρώ στις ομάδες της Superleague 2 και σε αυτές της Football League δίνει 60.000 ευρώ, σημαίνει ότι εμάς δε μας βλέπουν πουθενά. Έστω και αργά, ο Υπουργός το έβαλε στο μυαλό του κι έπραξε το αυτονόητο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες και, φυσικά, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι υπέρ του μοντέλου αυτού. Η αναδιάρθρωση, πάντως, γίνεται, για να μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες. Ως εκ τούτου, θα προκύψουν και υποβιβασμοί. Η λογική λέει πως όσοι υποβιβαστούν από τη φετινή Super League 2, θα πάνε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις τρεις τελευταίες ομάδες των δύο ομίλων της Football League, όταν το πρωτάθλημα ξεκινήσει» ανέφερε υπογραμμίζοντας «Το πρωτάθλημα εννοείται ότι θα ξεκινήσει, δε λέει πουθενά ο υπουργός ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, βάσει του νόμου αυτού».

Θυμίζουμε πως το περασμένο καλοκαίρι όλα έδειχναν αλλαγές που δεν έγιναν και ενώ την μία εβδομάδα ήταν σε άλλη κατηγορία και την άλλη σε άλλη, ο Ολυμπιακός αφού έκανε προγραμματισμό για την δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία βρέθηκε στην τρίτη με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αποχωρήσεις αφού είχαν γίνει συμφωνίες υψηλότερου επιπέδου!

Όταν ξεκαθάρισε το τοπίο και από τις 22 του περασμένου Οκτώβρη ξέροντας ότι παίζει Football League και γνωρίζοντας και το πρόγραμμά του, το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε, ενώ τώρα εδώ και καιρό περιμένοντας οι ομάδες κατάλαβαν την απαξίωση που υπάρχει για την τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία!

Από την βολιώτικη ΠΑΕ πάντως οι παίκτες ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και κυρίως πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League!

Μάλιστα για την επανέναρξη στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε μόλις οι παίκτες επανέλθουν στις προπονήσεις, να γίνουν οι απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις, όπως και λιπομετρήσεις σε κάθε έναν ξεχωριστά, εν όψει και της μίνι προετοιμασίας υπολογίζοντας σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League 2021 τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.

Άλλωστε θα χρειαστούν το λιγότερο τρεις εβδομάδες, από την επανέναρξη των προπονήσεων, για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να είναι σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας για να αρχίσουν το πρωτάθλημα, ενώ σίγουρα δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή στην κανονικότητα. Κι αυτό, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και με την ψυχολογία των παικτών που έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της καραντίνας αν και οι όλοι λειτούργησαν ως επαγγελματίες ακολουθώντας πιστά το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που τους χορηγούσε σε εβδομαδιαία βάση η τεχνική ηγεσία.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να γίνει αποδεκτό και το αίτημα της Football League για παράταση της αγωνιστικής περιόδου (ζητεί το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου), ώστε να υπάρχουν οι ημερομηνίες για να διεξαχθούν κανονικά τα playoffs και τα playout και να μην υπάρξει αγωνιστική «πίεση» με συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη και στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα με πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs-playout.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου