Πιέζει σε πολλά μέτωπα... και περιμένει

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-13, 13:00:47
Πιέζει σε πολλά μέτωπα... και περιμένει

Ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει σε FIFA, UEFA για το αυτοδιοίκητο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε πολλά μέτωπα συνεχίζει την πίεση ο Ολυμπιακός περιμένοντας να δικαιωθεί για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου και για το λόγο αυτό κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όσον αφορά στην προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αυτή θα εκδικαστεί στις 21 Φεβρουαρίου στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και τότε οι δικηγόροι της ομάδας θέλουν να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος και αν θα έχουν περάσει οι διατάξεις που δίνουν αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μάλιστα μετά από Δ.Σ. της ΕΠΟ για το θέμα κυκλοφόρησε πως ομοσπονδία και πολιτεία «τα βρήκαν» στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία τελικά (και σύμφωνα με όσα ελέχθησαν στο συμβούλιο) δεν θα δίνει πιστοποιητικά στις ομάδες. Από την ΕΠΟ έλεγαν ότι η πολιτεία έχει συμφωνήσει. Από την πολιτεία πάντως έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως η ΕΕΑ ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο.

Στις 17 του μήνα υπάρχει το παμβολιώτικο συλλαλητήριο, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει ακόμη στην πίεση της FIFA, UEFA και προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση στο CAS στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται στη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου από την ΕΠΟ παραμένει ανοιχτή (δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος) και από μέρα σε μέρα αναμένεται η ετυμηγορία από το CAS, όσον αφορά στην υπόθεση που έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Γιουρόπα Λιγκ και την απόφαση που είχε πάρει η ΟΥΕΦΑ το περασμένο καλοκαίρι. Πάντως, ακόμη και αν το CAS απορρίψει την προσφυγή της ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός Βόλου θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και θα προσφύγει στο Ομόσπονδο Ελβετικό Δικαστήριο.

Επίσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει λάβει την αλληλογραφία μεταξύ της ΕΠΟ και της ΦΙΦΑ, ενώ στα υπέρ του Ολυμπιακού είναι το έγγραφο της UEFA προς τον ένατο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη, το οποίο πιθανώς να αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης των στημένων αγώνων. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια στήθηκαν.

Έτσι υπήρξε και νέα αναφορά στην ΟΥΕΦΑ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μέσω του νομικού Μιχάλη Μιτζικού από την Ελβετία, καταγγέλλοντας την ΕΠΟ για την μη τήρηση του αυτοδιοίκητου στην περίπτωση της βολιώτικης ΠΑΕ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με τη νέα αυτή αναφορά προσπαθεί να πιέσει την ΕΠΟ, μέσω της ΟΥΕΦΑ, να τηρήσει το αυτοδιοίκητο και να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, σύμφωνα με την οποία το βολιώτικο συγκρότημα διατηρήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Μιχάλης Μιτζικός, μεταξύ άλλων στην πολυσέλιδη αναφορά, τονίζει τη θέση της ΕΠΟ, όπως αυτή εκφράστηκε στο non paper που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στις διαφωνίες της στις διατάξεις εκείνες που σύμφωνα με την Ομοσπονδία παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο άρθρο 19 του υπό ψήφιση αθλητικού νόμου η ΕΠΟ εκφράζει τη διαφωνία της, ως προς τις αρμοδιότητες που θα έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Συγκεκριμένα η θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή αναφέρεται στο non paper είναι η εξής: «Η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει καμία δυνατότητα παρέμβασης στο ποδόσφαιρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και καμίας άλλης επιτροπής, μέσω της επιβολής ποδοσφαιρικών ποινών, όπως είναι η συμμετοχή ή όχι ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία και πρωτάθλημα, από μη ποδοσφαιρικό όργανο ή απαγόρευσης μεταγραφών κ.λ.π. Ανάλογες ποινές ρητώς απαγορεύονται από το καταστατικό και τους κανονισμούς να επιβάλλονται σε ΠΑΕ, ΤΑΠ ή σωματεία, αλλά και στις διοργανώτριες αρχές.

Η ΕΠΟ επίσης έχει τη δική της διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων. Συνεπώς οι όποιες αποφάσεις της ΕΕΑ δεν μπορούν να προκαλούν οιαδήποτε κύρωση σε βάρος της ή σε βάρος Ενώσεων-μελών της».

Η παραπάνω θέση της ΕΠΟ, που σχετίζεται με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κράτησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, επιτρέποντας στην ΕΕΑ να τιμωρήσει τη βολιώτικη ομάδα, αν και δεν είχε αυτή την αρμοδιότητα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζητεί από την ΟΥΕΦΑ να παρέμβει και να υποδείξει στην ΕΠΟ να τηρήσει τις διατάξεις που αφορούν το αυτοδιοίκητο, οι οποίες στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκαν.

Ακόμη φάκελο, τον οποίο θα αποστείλουν σε 54 ομοσπονδίες της Ευρώπης, στην UEFA και τη FIFA για την παραβίαση του αυτοδιοικήτου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, έχουν πει ότι ετοιμάζουν οι «Austrian Boys».

Από την πλευρά του κόσμου το παμβολιώτικο συλλαλητήριο εδώ και μέρες μετατέθηκε για την Παρασκευή 17/2 λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Με κοινή τους απόφαση ο «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937» και οι σύνδεσμοί φιλάθλων Σ.Φ.Ο.Β., Austrian Βoys, Vatos Locos, Red Eagles, Athens fans, Αργοναύτες, Ladys club, Οικονομικός Όμιλος, Red club Κασσαβέτη Θύρα 1 και Κόκκινη Νέα Ιωνία Θύρα 1, αποφάσισαν να μεταθέσουν τη συγκέντρωση για την επόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος (στην οδό Δημητριάδος μπροστά από τα γραφεία του Ερασιτέχνη).

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=