ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Ελπίζει να είναι… η τελευταία εβδομάδα

ολυμπιακός-βόλου-ελπίζει-να-είναι-η-771698

Με την ελπίδα να είναι η τελευταία εβδομάδα και τα τελευταία 24ωρα αναμονής να ξεκινούν από σήμερα, ο Ολυμπιακός Βόλου ελπίζει πως την Παρασκευή θα δει… πράσινο φως μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Football League.

Η τρίτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας παραμένει στο σκοτάδι μετά από 320 περίπου μέρες και αυτό προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό και στις τάξεις των ερυθρόλευκων του Βόλου.

Το πότε επιτελούς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League και το πότε θα δοθεί το ο.κ. για προπονήσεις είναι τα καθημερινά ερωτήματα στις τάξεις της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, που είδε με μεγάλη απογοήτευση την περασμένη Παρασκευή η αναμονή να παίρνει νέα παράταση.

Πλέον η προσοχή παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν όσο τίποτα άλλο να γνωρίζουν την ημερομηνία έναρξης των προπονήσεων κι από κει και πέρα να μάθουν και την ημερομηνία για την πρώτη σέντρα μιας χρονιάς, που υπό άλλες συνθήκες θα ξεκινούσε μέσα στο 2020, αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων και λοιμωξιολόγων θέλοντος θα κάνει πρεμιέρα στο 2021.

Στο θέμα της επιστροφής στις προπονήσεις, παρ’ ότι υπήρχε επίσημο αίτημα και εγγυήσεις με υπογραφές 20 ομάδων για τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η επιτροπή των «ειδικών», για μια ακόμη φορά δεν ασχολήθηκε παρατείνοντας την αγωνία κι ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε εκδώσει και ανακοίνωση, θέτοντας ερωτήματα και ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση κάτι που έκαναν και άλλες ομάδες με αποτέλεσμα η Football League να είναι η μοναδική επαγγελματική κατηγορία στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμα διεξαχθεί ούτε ένα ματς.

Η απραξία…. πιστεύεται πως θα τελειώσει στο τέλος της εβδομάδας με απόφαση ίσως για επιστροφή στις προπονήσεις αφού όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς: «Την ερχόμενη Παρασκευή στην επιτροπή θα ανοίξει η συζήτηση για τις αθλητικές δραστηριότητες πάντα με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά στοιχεία των ημερών αυτών».

Με το να παρατείνεται μάλιστα μια τέτοια απόφαση στην ουσία απαξιώνεται η Football League, εξαντλείται η υπομονή των ποδοσφαιριστών και μεγαλώνει ο προβληματισμός στις ΠΑΕ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεχίζουν να είναι σε αναμονή, ενώ στην ΠΑΕ έχουν περιμένοντας νωρίτερα την επιστροφή να προχωρήσει και σε περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας αφού δεν θέλουν να ξεφύγουν από τον βασικό στόχο του 2021 και να τελειώσουν τη νέα σεζόν με άνοδο.

Στον Ολυμπιακό Βόλου ήδη έγινε και χειμερινή μεταγραφή με τον Αργεντινό Χερνάν Ερέρα, που είναι ο τέταρτος Αργεντινός του Ολυμπιακού, μετά τους Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο και Φράνκο Κολέλα, αλλά δεν είναι και η τελευταία λέξη του Ολυμπιακού στις χειμερινές μεταγραφές.

Ομως ενώ ο Ερέρα μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζε και προπονούνταν στον Ολυμπιακό από τις 3 Νοεμβρίου είναι χωρίς ομαδικές προπονήσεις και απλά ευελπιστούν πως γρήγορα θα μπορέσουν να «επανέλθουν», ξεπερνώντας τις όποιες συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας και να μην χαθεί ότι καλό έγινε, από πλευράς προετοιμασίας από τον Αύγουστο έως το τέλος Οκτωβρίου.

Για παραπάνω από δίμηνο οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται ατομικά, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, βάσει προγράμματος που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία και μέσω αυτών των ατομικών προπονήσεων, στοχεύουν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.

Οι συνέπειες της αναστολής της δραστηριότητας, σίγουρα θα υπάρξουν… και θα φανούν στην πορεία, ενώ στο Βόλο θέλουν όσο το δυνατόν τουλάχιστον αγωνιστικά να έχουν τις λιγότερες και ξεκινώντας πρωτάθλημα, στο τέλος του να τις «σβήσουν» με άνοδο.

Η Football League

Ενώ το επικρατέστερο σενάριο, αυτή την στιγμή, είναι να δοθεί το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν οι 20 ΠΑΕ της Football League στις ομαδικές προπονήσεις την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου τότε το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει ίσως το Μάρτιο ένα χρόνο μετά το προηγούμενο.

Στην FL προσπαθούν να έχουν έτοιμες λύσεις με το που θα δοθεί το πράσινο φως. Η μια σκέψη είναι να γίνουν περίπου οι μισές αγωνιστικές Τετάρτη κάτι επίπονο για τις ομάδες ενώ ως λύση ήταν και η σκέψη για τροποποίηση της προκήρυξης με κατάργηση των playoffs και playout. Η δεύτερη σκέψη το περασμένο διάστημα είχε απορριφτεί (και λόγω τηλεοπτικών) αλλά δεν αποκλείεται να «επανέλθει» ανάλογα με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα (για το οποίο ζητήθηκε παράταση λήξης του) και αν δεν θα «βγαίνουν» οι ημερομηνίες για 18+6 ή 18+10 αγωνιστικές. Στο αγωνιστικό τμήμα της Football League περιμένουν πάντως και την παράταση, στη λήξη της κανονικής διάρκειας για να υπάρχουν λιγότερες αγωνιστικές Τετάρτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου