ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απόλυτη απαξίωση της Football League

η-απόλυτη-απαξίωση-της-football-league-774029

Η αγωνία για επανέναρξη αγωνιστικής δράσης της Football League συνεχίζεται …όπως και η κοροϊδία από τις αρχές που προφανώς δεν γνωρίζουν τι είναι ποδόσφαιρο, πως η άθληση γίνεται σε ανοικτούς χώρους και πως πίσω από ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα (το μοναδικό στην Ευρώπη που δεν παίζει) υπάρχουν και οικογένειες και επενδύσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί προχθές πρώτος ο Ολυμπιακός Βόλου και χθες και άλλες ομάδες να «φώναζαν» για επιστροφή στις προπονήσεις, μπορεί να είναι καθημερινό αίτημα από τον ΠΣΑΠ και τη διοργανώτρια Αρχή, μπορεί να υπήρξαν πανό στα γήπεδα που παίζεται (και εκεί δεν μεταδίδεται ο ιός!) ποδόσφαιρο αλλά η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν μπήκε καν στη διαδικασία ούτε στο να ανοίξει τη συζήτηση για το μέλλον της Football League και ούτε χθες πάρθηκε κάποια απόφαση για επιστροφή των ομάδων σε προπονήσεις αν και κάτι τέτοιο γίνεται για άλλες κατηγορίες ακόμη και σε κλειστούς χώρους.

Με το να παρατείνεται μάλιστα μια τέτοια απόφαση στην ουσία απαξιώνεται η Football League, εξαντλείται η υπομονή των ποδοσφαιριστών και μεγαλώνει ο προβληματισμός στις ΠΑΕ.

Για χθες μετά από αρκετές αναβολές λέγονταν πως είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα της επιστροφής στις προπονήσεις, υπήρχε επίσημο αίτημα και εγγυήσεις με υπογραφές 20 ομάδων για τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αλλά παρ’ όλα αυτά η επιτροπή των «ειδικών» ούτε αυτή τη φορά ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα παρατείνοντας την αγωνία.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προχθές το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις αναβολές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, για να συζητηθεί το θέμα της επανέναρξης των προπονήσεων για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θέτοντας ερωτήματα όπως: «Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κάνεις από όλους εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις πώς ζούνε από τον Μάρτιο χιλιάδες οικογένειες; Αφού μιλάμε για μια κατηγορία στην οποία απασχολούνται 1.000 περίπου αθλητές».

Η βολιώτικη ΠΑΕ αναρωτήθηκε «πώς γίνεται, όταν έχει δεσμευτεί εγγράφως ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που μας έχει υποδειχθεί να συζητούνται αλλά θέματα όπως η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων και η επανέναρξη του ψαρέματος και του κυνηγιού;».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση αλλά χθες οι «ειδικοί» δεν ασχολήθηκαν!

Δεν είδαν ούτε ανακοινώσεις όλων των φορέων του ποδοσφαίρου ούτε τα πανό την Τετάρτη σε όλους τους αγώνες της SL2… για λύση στη Football League ΤΩΡΑ.

Και σίγουρα οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πως η Football League είναι η μοναδική επαγγελματική κατηγορία στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμα διεξαχθεί ούτε ένα ματς.

Ετσι πλέον «πάμε» με απραξία…. στην επόμενη εβδομάδα για εξελίξεις στην αθλητική δραστηριότητα σε FL και αρχικά την επιστροφή στις προπονήσεις.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε μάλιστα για την αθλητική δραστηριότητα και οριοθέτησε τις αποφάσεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα τόνισε πως η επιτροπή θα συζητήσει επ’ αυτού την ερχόμενη Παρασκευή (29/1) γεγονός που δίνει πλέον επίσημη παράταση στην αγωνία, αλλά και ελπίδα ότι στις αρχές του Φλεβάρη, τουλάχιστον, η Football League θα επιστρέψει στη δράση: «Την ερχόμενη Παρασκευή στην επιτροπή θα ανοίξει η συζήτηση για τις αθλητικές δραστηριότητες πάντα με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά στοιχεία των ημερών αυτών» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτός πάντως του Ολυμπιακού Βόλου και άλλοι μίλησαν για έλλειψη σεβασμού προς τις 20 ομάδες της Football League, που αγωνίζονται σε μία επαγγελματική κατηγορία που έχουν ως προϋπόθεση να τηρούν το πρωτόκολλο το οποίο οι «ειδικοί» έχουν θεσπίσει, με εβδομαδιαία τεστ και άλλα πολλά που σε κανέναν άλλο επαγγελματικό χώρο δεν γίνονται πέραν των νοσοκομείων που ο χώρος εργασίας είναι εξωτερικός (οπότε αερίζεται όπως λένε για τα σχολεία).

Μάλιστα μέλη της Football League αναρωτηθήκαν γιατί οι «ειδικοί» δεν βγαίνουν τουλάχιστον να εξηγήσουν τον λόγο που αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται κάτι που οι ίδιοι έχουν προτείνει τους όρους που μπορεί να γίνει.

Ακόμη στα κυβερνητικά γραφεία έφτασε επιστολή ομάδων που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ένωση μας έστειλε εδώ και 15 μέρες τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα υπογεγραμμένα από όλες τις ΠΑΕ προκειμένου να εκδοθεί απόφαση για έναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Από τότε ζούμε με συνεχείς αναβολές, ενώ βλέπουμε πως ανοίγουν λιανεμπόριο, σχολεία και άλλων κλάδων ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Βλέπουμε Super League 1 και 2 να ξεκίνησαν και είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στην Ευρώπη τουλάχιστον που δεν έχει ξεκινήσει η 3η Επαγγελματική Κατηγορία. Κύριοι, Θέλετε τον αφανισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Θέλετε 1000 και πλέον οικογένειες να φτάσουν στο όριο της φτώχιας; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η υγεία του Ελληνικού λαού είναι πάνω και πέρα όλων και είμαστε από τους πρώτους που θα κάνουμε το πάν να την διαφυλάξουμε γιατί και εμείς έχουμε οικογένειες και θέλουμε την υγεία όλων, αλλά δεν επιτρέπεται να παίζεται με τις επενδύσεις χιλιάδων ευρώ των 20 Προέδρων και Δ.Σ. και τις οικογένειες των εργαζομένων σε αυτές (διοικητικό προσωπικό, προπονητικό προσωπικό και αθλητές) της FOOTBALL LEAGUE…ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ …ΤΩΡΑ».

Στον Ολυμπιακό Βόλου, θα συνεχίσουν να «πιέζουν» για το ο.κ. πριν την ερχομένη Παρασκευή. Η κατάσταση, πλέον, προβληματίζει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών κι ενώ ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και κυρίως πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου