ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Με την υπομονή να εξαντλείται

ολυμπιακός-βόλου-με-την-υπομονή-να-εξα-776620

Με την υπομονή να εξαντλείται και την απραξία να φέρνει εκνευρισμό όσο η Football League παραμένει το μόνο επαγγελματικό πρωτάθλημα που δεν προπονείται, στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν επιτέλους ένα ευχάριστο νέο που δεν είναι άλλο από το πράσινο φως στις τόσες υποσχέσεις πως εδώ και καιρό θα επέστρεφαν στις ομαδικές προπονήσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ήλπιζαν πως στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα επέστρεφαν στο γήπεδο αλλά σήμερα μπαίνοντας στο τρίτο δεκαήμερο συνεχίζουν να περιμένουν το ο.κ. για να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και εν συνεχεία τον Φεβρουάριο στους επίσημους αγώνες ειδικά όταν υπάρχουν οι ενέργειες και οι εγγυήσεις από την λίγκα και όλες τις ΠΑΕ.

Η Ένωση ΣΛ2 /ΦΛ έστειλε μάλιστα νέο έγγραφο στην Εθνική Επιτροπή Δημοσίας Υγείας κατά του Covid 19 για τη Football League. Η Λίγκα τους τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο της FL είναι πλήρως εναρμονισμένο με SL1 και SL2, ότι είναι το μόνο επαγγελματικό πρωτάθλημα που δεν προπονείται, ενώ αναφέρει ότι αν αναβληθεί και άλλο, οι ομάδες θα οδηγηθούν σε οικονομική εξαθλίωση.

Η κατάσταση, πλέον, προβληματίζει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο παιχνίδι από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν και διακόπηκε το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, λόγω του κορονοϊού. Έχουν περάσει, δηλαδή, δέκα ολόκληροι μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Βέβαια, από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και για δυόμιση μήνες, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να δώσουν και 9 φιλικά παιχνίδια, ωστόσο, η προετοιμασία πήγε μερικώς χαμένη, αφού ήδη συμπληρώθηκαν άλλοι δυόμιση μήνες όχι απλά αγωνιστικής απραξίας αλλά και χωρίς την προπόνηση στο γήπεδο.

Ενώ αύριο συμπληρώνονται 320 μέρες από τον τελευταίο επίσημο αγώνα και 80 μέρες από το τελευταίο φιλικό και τις ομαδικές προπονήσεις το πρώτο που περιμένουν στον Ολυμπιακό είναι να δοθεί σήμερα ή αύριο το ο.κ. για το ξεκίνημα των προπονήσεων μετά και το επίσημο αίτημα από την Football League προς τους αρμόδιους φορείς.

Στους «ερυθρόλευκους» οι παίκτες ως τώρα ακολουθούν το πρόγραμμα που έχουν λάβει από την τεχνική ηγεσία, με ορισμένους από αυτούς (16 στον αριθμό) να παραμένουν στο Βόλο, και συχνά να τρέχουν ανά τριάδες και τους υπόλοιπους να βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους περιμένοντας το «σήμα» για να ξαναφερθούν στη Μαγνησία.

Ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος είχε φτιάξει ένα δικό του πρωτόκολλο προπόνησης, με σκοπό τις λιγότερες «απώλειες» με εβδομαδιαίο πρόγραμμα έξι προπονήσεων, και με την δυνατότητα της τεχνολογίας, οι υπεύθυνοι προσπαθούν, όχι τόσο να ελέγχουν, αλλά να προστατεύουν τους παίκτες από τυχόν τραυματισμούς.

Οι παίκτες ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και κυρίως πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League.

Μάλιστα για την επανέναρξη στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε μόλις οι παίκτες επανέλθουν στις προπονήσεις, να γίνουν οι απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις, όπως και λιπομετρήσεις σε κάθε έναν ξεχωριστά, εν όψει και της μίνι προετοιμασίας υπολογίζοντας σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League 2021 τον Φεβρουάριο.

Άλλωστε θα χρειαστούν το λιγότερο τρεις εβδομάδες, από την επανέναρξη των προπονήσεων, για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να είναι σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας για να αρχίσουν το πρωτάθλημα, ενώ σίγουρα δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή στην κανονικότητα. Κι αυτό, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και με την ψυχολογία των παικτών που έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της καραντίνας αν και οι όλοι λειτούργησαν ως επαγγελματίες ακολουθώντας πιστά το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που τους χορηγούσε σε εβδομαδιαία βάση η τεχνική ηγεσία.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να γίνει αποδεκτό και το αίτημα της Football League για παράταση της αγωνιστικής περιόδου (ζητεί το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου), ώστε να υπάρχουν οι ημερομηνίες για να διεξαχθούν κανονικά τα playoffs-playout. και να μην υπάρξει αγωνιστική «πίεση» με συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη και στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα με πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs-playout.

Επίσης υπάρχουν μια σειρά από θέματα που θα πρέπει να τελειώσουν θετικά για να αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League καθώς η πλειοψηφία των ομάδων δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Στον Ολυμπιακό έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για το πιστοποιητικό συμμετοχής και σύμφωνα με την ΠΑΕ το μόνο που περιμένουν είναι το τυπικό της ανακοίνωσης για την έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού…

Τέλος ενώ ξεκίνησε και επίσημα η χειμερινή μεταγραφική περίοδος στον Ολυμπιακό έκαναν ήδη μια με τον Αργεντίνο Χερμάν Ερέρα, υπήρξε παράταση για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, μέχρι τις 31 Μαρτίου και στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος αν χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις.

Πάντως αυτό που πρώτα θέλουν στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι το ο.κ. για προπονήσεις όπου θα διαπιστωθούν και οι συνέπειες της αναστολής της δραστηριότητας και να γίνουν οι κινήσεις να περιοριστούν και να επανέλθει η ετοιμότητα ξεκινώντας το πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου