ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αναμονή «βγάζει» και μεταγραφή

η-αναμονή-βγάζει-και-μεταγραφή-785640

Με το «πράσινο φως» για έναρξη της Super League 2 την επόμενη εβδομάδα να ανοίγει τον δρόμο και για την έναρξη προπονήσεων των ομάδων της Football League, στον Ολυμπιακό Βόλου θέλοντας να είναι έτοιμοι σε όλα, έχουν ξεκινήσει και μεταγραφικές αναζητήσεις θέλοντας παίκτες που δεν έχουν αποχή από προπονήσεις

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ στον Ολυμπιακό αρχικό ζητούμενο είναι να δοθεί το ο.κ. για το ξεκίνημα των προπονήσεων μετά και το επίσημο αίτημα από την Football League προς τους αρμόδιους φορείς περιμένουν στη συνέχεια και τη σέντρα στο πρωτάθλημα που θέλουν να πρωταγωνιστούν…

Ετσι στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι και για εργομετρικές μετρήσεις, ενώ προχθές ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θωμάς Μακρής επιβεβαίωσε το ότι μπορεί να υπάρξει ενίσχυση με 2-3 παίκτες που μάλιστα δεν έχουν μείνει πίσω σε προπονήσεις και αγωνιστική δράση.

Μάλιστα αυτές οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν περιμένοντας στην Ελλάδα έναν Αργεντινό με παιχνίδια στα πόδια του, ενώ δεδομένο είναι ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας, ίσως και δυο δανεικοί από την ΑΕΛ.

Οπως έγινε πάντως γνωστό οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει σε όλα με τον Αργεντίνο Χερμάν Αντρές Ερέρα που έπαιζε στη Μπόκα Ουνίδος. Αν όλα πάνε καλά, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή.

Ο Ερέρα αγωνίζεται τόσο στα «φτερά» της επίθεσης, όσο και ως «δεκάρι». Πέρυσι είχε απολογισμό 9 συμμετοχές και 1 γκολ με τη Μπόκα Ουνίδος.

Συνολικά με τη Μπόκα Ουνίδος μετρά 38 συμμετοχές και 1 τέρμα. Έχει παίξει ακόμα στην Αλμάγκρο (11 ματς, 1 γκολ) και στη Μπράουν ντε Αντρόγκε (14 αγώνες).

Οσον αφορά στους δανεικούς από την ΑΕΛ ο ένας λέγεται ότι είναι ο Δημήτρης Λουφάκης που έχει αγωνιστεί πέρσι σε 3 ματς των πλέι άουτ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ενώ οι άλλοι θα εξαρτηθούν και από τις πιθανές αποχωρήσεις παικτών από το δυναμικό του Ολυμπιακού Βόλου. Πάντως μεταξύ αυτών είναι ο Κουτσιανούλης και ο Αλέξανδρος Χαλάτσης που ήταν δανεικός πέρσι και στον ΓΣΑ και φέτος με την ΑΕΛ αγωνίστηκε πρόσφατα στο ματς με τον ΟΣΦΠ. Πιθανόν από τον Ολυμπιακό θα υπάρξουν δύο «αποχωρήσεις» παικτών που ήρθαν το Σεπτέμβριο στο Βόλο. Με δεδομένο πλέον ότι και η όποια αγωνιστική δράση στη Football League θα είναι τον Φεβρουάριο στον Ολυμπιακό από τη μια θέλουν είναι να είναι όσο λιγότερες οι συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας κι από την άλλη στο ξεκίνημα η ομάδα να έχει τις λύσεις για να πρωταγωνιστεί.

Αναμονή στη Football League

Επιτέλους σέντρα στη Super League 2 μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν επιτέλους θετικά, στο από καιρό αίτημα των ανθρώπων της κατηγορίας, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες.

Αντίθετα, σε αναμονή παραμένει προς το παρόν η Football League αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως αν όλα κυλήσουν καλά με την επανέναρξη της Super League 2 τότε ίσως επιτραπεί η επανέναρξη με συγκεκριμένα πάντα πρωτόκολλα.

Χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων υπήρξε τηλεπαρουσία από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον πρόεδρο της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τον πρόεδρο της SL2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργο Μπαντή, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού και συντονιστή της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Γιώργο Μαυρωτά.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της Super League 2 και Volley League Ανδρών και σε αυτήν δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Αυτό άλλωστε που υπογραμμίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού είναι η πειθαρχία και ο έλεγχος που χαρακτηρίζουν τους αθλητές, στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν απρόσκοπτα στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, πάντα υπό την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Απόψεις άλλωστε που εκφράζουν απόλυτα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προσβλέπει στην ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα σε πλαίσιο προστασίας και αποτροπής διασποράς τυχών κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος που αποκάλυψε τις θετικές εξελίξεις μιλώντας στην ΕΡΤ-3 ανέφερε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε το Ok από τηω για να ξεκινήσουμε. Μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία και την αγωνιστική απραξία, οι ομάδες να είναι πλέον έτοιμες για την επιστροφή». Παράλληλα, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την απόφαση που φέρεται να πήρε αλλά και τους κκ Γεραπετρίτη, Χαρδαλιά που συνετέλεσαν ώστε η SL2 να πάρει την τελική έγκριση.

Θυμίζουμε πως σειρά θα πάρει και η Football League καθώς η διοργανώτρια δεν σταματά τις κινήσεις της.

Τον Φεβρουάριο

Τόσο στη διοργανώτρια όσο και στον Ολυμπιακό Βόλου ελπίζουν για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και οι παίκτες ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις για να είναι έτοιμοι όταν θα ξεκινήσει η Football League!

Σε κάθε περίπτωση, στον Ολυμπιακό δηλώνουν έτοιμοι για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτόκολλου που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Στην Βολιώτικη ομάδα, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές που προπονούνται ατομικά είτε στο Βόλο είτε εκτός Μαγνησίας με σκοπό στο νέο ομαδικό ξεκίνημα στο γήπεδο να είναι όλοι παρόντες και ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, βρίσκεται σε επαφή και με την τεχνική ηγεσία και την ΠΑΕ που έχει ξεκαθαρίσει πως «ως Ολυμπιακός Βόλου είμαστε πανέτοιμοι σε ό,τι μας ζητηθεί από την Πολιτεία»…

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την Football League για ημερομηνίες για το αν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να μην υπάρξει αγωνιστική «πίεση» με συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη. Στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και ετοιμάζουν πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου